Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2014 18:31
lostris

XXX.XXX.210.82

Dobrý den, chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s líhni janoel 8-48, dostala jsem ji jako dárek a je sice nová ale není k ní přidán návod. Neví někdo na jaké mouchy si dát pozor, nebo kde najdu nějaké odkazy o jejím provozu?

11.11.2014 20:01
dorm

XXX.XXX.202.18

tohle jsem našel a okopčil

(Vložil: Anonymní XXX.XXX.125.110 - 07.02.2014 07:33:04)
Ja som tu liaheň testoval a je to úplna katastrofa, po dodaní som ju musel nakalibrovať, teplomer ukazoval o 0,8C viacej ako bola skutočnosť a vlhkomer ukazuje o 6% viacej ako je skutočnosť. Obracanie je riešené tak, že časovač po dvoch hodinách zopne relé a spustí sa motorček obracača, ktorý asi 2 minúty obracia vajcia z jednej strany do druhej a potom zastane na tej istej pozícii z ktorej začal obracať. Takže moja rada je, že za tie peniaze ju určite nekupujte. smajlík S pozdravom Peter.

liahne-shop.sk

12.11.2014 01:04
asitakhle

XXX.XXX.18.191

lostris napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s líhni janoel 8-48, dostala jsem ji jako dárek a je sice nová ale není k ní přidán návod. Neví někdo na jaké mouchy si dát pozor, nebo kde najdu nějaké odkazy o jejím provozu?

Zadejte na You Tube -joanel 8-48 Je tam pár videí i když povídání anglicky. No a když to samé zadáte do Google tak vám vyjede dost odkazů ,kde to nabídne překlad.Hledat.....smajlík

16.11.2014 21:18
behemond

XXX.XXX.205.17

lostris napsal(a):

Dobry den. Ja som si kupil tuto liahen tohto roku a som spokojny, skusobne som liahol len raz aj to som ju nalozil na 24 vajec. Vysledok bol 18 z 24 vajec. Nepamatam kolko z toho bolo odumretych a cistych. Co sa tyka toho citatu od pana dorma, tak ja zase mozem povedat, ze to preklapanie vajec je uplne v poriadku a aspon ja s tym problem nemam. Buduci rok este vychytam nejake nedostatky, kedze v plane je ju nalozit full a potom zase budem mudrejsi smajlík

sajj

11.3.2015 12:37
sajj

XXX.XXX.91.37

A nemáte k tomu návod doma někdo uvažuji o koupi ale nezdá se mi ten motorek na obracení vajec :(.

11.3.2015 14:06
makusko11

XXX.XXX.153.184

Dobrý deň

Ak máte záujem, tak pošlite mi mailovú adresu a ja Vám návod zašlem.

31.3.2015 15:51
Renci

XXX.XXX.96.20

A mohla bych poprosit pana Makuska jestli by i mně poslal český návod na líheň Janoel 48. Minulý týden mi přišla a potřebuji si přečíst návod jak nato a hurá do líhnutí. Můj mail je renata.trutnov@seznam.cz. Děkuji moc s pozdravem Bašová.

31.3.2015 15:51
Renci

XXX.XXX.96.20

A mohla bych poprosit pana Makuska jestli by i mně poslal český návod na líheň Janoel 48. Minulý týden mi přišla a potřebuji si přečíst návod jak nato a hurá do líhnutí. Můj mail je renata.trutnov@seznam.cz. Děkuji moc s pozdravem Bašová.

31.3.2015 17:35
rischanova

XXX.XXX.52.197

Dobrý den mám také tuto líheň na 96 vajec a také bych poprosila návod.Nějakou jsem si stáhla ale kdoví jestli je správný.Předem děkuji.
lenkarischanova@seznam.cz.

Josef Rybar.

24.5.2015 16:24
Josef Rybar.

XXX.XXX.39.108

Prosim o poslani manualu v českem jazice Janoel 48.

10.6.2015 19:00
jana775511

XXX.XXX.224.251

Dobrý den, zkusím sem návod vložit. Snad se to povede smajlík

10.6.2015 19:30
jana775511

XXX.XXX.224.251

Druhý pokus smajlík

13.6.2015 14:00
jana775511

XXX.XXX.224.251

Do třetice všeho dobrého . Musela jsem to sem vložit jako fotky. V jiném prohlížeči to nešlo, ale lepší než nic smajlík

14.6.2015 20:20
jana775511

XXX.XXX.224.251

behemond napsal(a):
Dobry den. Ja som si kupil tuto liahen tohto roku a som spokojny, skusobne som liahol len raz aj to som ju nalozil na 24 vajec. Vysledok bol 18 z 24 vajec. Nepamatam kolko z toho bolo odumretych a cistych. Co sa tyka toho citatu od pana dorma, tak ja zase mozem povedat, ze to preklapanie vajec je uplne v poriadku a aspon ja s tym problem nemam. Buduci rok este vychytam nejake nedostatky, kedze v plane je ju nalozit full a potom zase budem mudrejsi smajlík

Přeji Vám pěkný den, já mám líheň Janoel 48, naklápění vajec mám také v pořádku, jen mně trápí, že když dám do ní 48 vajec, že se mi vylíhne třeba jen 20 kuřátek a při rozbíjení vajec zjistím, že je třeba jen 5 vajec čistých a ve zbytku jsou plně vyvinutá kuřátka, která se jen neproklubala ven . Vejce tři dny přud líhnutím rosím dokonce i octovou vodou, aby byla měkčí skořápka, ale stále bez výsledku. Poraďte mi prosím, jakou nastavujete v líhni teplotu a jakou vlhkost, že jste těch kuřátek tolik vylíhl. Já jsem nastavila teplotu na 37,5 a vlhkost okolo 50%, kterou na konci dávám něco kolem 60-70%. Do toho ještě tedy rosím octovou vodou. Někdy se mi stane, že se některá kuřátka naklovou, ale ven z vajíčka se bez mojí pomoci nedostanou . Prosím o radu Jana.

26.6.2015 00:08
králík 67

XXX.XXX.3.139

Dobrý den,
prosím nějakého chovatele co má tuto líheň. Dal jsem do líhně kuřecí vajíčka a nastavil jsem teplotu 37,5 stupňů.Vlhkost tam mám 75-80, ale co se chci hlavně zeptat. Nahoře jak jsou ty 4 otvory ty mají být stále zavřené, nebo je taky někdy odděláváte.A když odděláváte tak kdy.
A mám ještě jednu otázku.
Poprvé když jsem zkoušel líhnout, tak se mi vyklubala jen 2 kuřátka ze 40 ks vajíček. Většinou se všechna zůstala ve skořápce, protože nemohli protrhnout tu blánu pot skořápkou. Byla moc silná. Prosim čím to bylo.
Děkuji za odpověď.

26.6.2015 13:07
bronda

XXX.XXX.98.84

králík 67 napsal(a):
Dobrý den,
prosím nějakého chovatele co má tuto líheň. Dal jsem do líhně kuřecí vajíčka a nastavil jsem teplotu 37,5 stupňů.Vlhkost tam mám 75-80, ale co se chci hlavně zeptat. Nahoře jak jsou ty 4 otvory ty mají být stále zavřené, nebo je taky někdy odděláváte.A když odděláváte tak kdy.
A mám ještě jednu otázku.
Poprvé když jsem zkoušel líhnout, tak se mi vyklubala jen 2 kuřátka ze 40 ks vajíček. Většinou se všechna zůstala ve skořápce, protože nemohli protrhnout tu blánu pot skořápkou. Byla moc silná. Prosim čím to bylo.
Děkuji za odpověď.

Zdravím!
Já mám sice Janoel 24 (nikoliv 48) a nahoře mám jen jeden otvor. Co ale vím je, že "musí" být otevřený, jinak se kuřata ve vejcích udusí produkovaným CO2. Druhá věc, co mne zaujala je vlhkost, kterou tam máte. Do 18. dne má být podstatně nižší (55-60) - jinak je ve vejcích utopíte. Může to být způsobeno právě zavřenými větracími otvory. U mé líhně je také dost rozdíl mezi nastavením na displeji a teplotou u vajec. Je to nutno odladit. Tovární nastavení na displeji mám 38 a snižuji ve fázi líhnutí.
Nejsem ale zkušený líhnař - mám za sebou teprve 2 líhnutí, obě ale 15 (resp.14) vylíhnutých kuřat z 18 (resp.19) oplodněných vajec. Zbylé se neproklubaly.
V popisu u své líhně je dokonce pro střední fázi líhnutí doporučována vlhkost výrazně nižší 35-55. Vysoká vlhkost je třeba až na poslední 3 dny.
Mám zkušenost, že když se něco nedaří, pomůže podrobně pročíst návod a člověk najde spoustu zajímavých věcí, které mu unikaly.

26.6.2015 13:30
bronda

XXX.XXX.98.84

Ještě jsem kouknul na obrázek líhně. Nevím, zda jsem se nevyjadřoval nesmyslně. Na obrázku vidím 4 velké otvory (cca 5 cm průměr), kdežto na Janoelu 24 mám jen jeden větrací otvor průměr 1 cm.

27.6.2015 03:37
králík 67

XXX.XXX.3.139

bronda napsal(a):
Zdravím!
Já mám sice Janoel 24 (nikoliv 48) a nahoře mám jen jeden otvor. Co ale vím je, že "musí" být otevřený, jinak se kuřata ve vejcích udusí produkovaným CO2. Druhá věc, co mne zaujala je vlhkost, kterou tam máte. Do 18. dne má být podstatně nižší (55-60) - jinak je ve vejcích utopíte. Může to být způsobeno právě zavřenými větracími otvory. U mé líhně je také dost rozdíl mezi nastavením na displeji a teplotou u vajec. Je to nutno odladit. Tovární nastavení na displeji mám 38 a snižuji ve fázi líhnutí.
Nejsem ale zkušený líhnař - mám za sebou teprve 2 líhnutí, obě ale 15 (resp.14) vylíhnutých kuřat z 18 (resp.19) oplodněných vajec. Zbylé se neproklubaly.
V popisu u své líhně je dokonce pro střední fázi líhnutí doporučována vlhkost výrazně nižší 35-55. Vysoká vlhkost je třeba až na poslední 3 dny.
Mám zkušenost, že když se něco nedaří, pomůže podrobně pročíst návod a člověk najde spoustu zajímavých věcí, které mu unikaly.

Dobrý den,
Děkuji vám za vaše postřehy a taky rady. Proto mi ta první várka tak dopadla.
Hned zítra oddělám ty krytky a vyleji tu vodu ze dna. Mám ji totiž po celém dnu místo jenom v tem kanálku.
Jakmile se mi něco vyklube tak dám vědět kolik zůstalo.

27.6.2015 09:21
bronda

XXX.XXX.98.84

králík 67 napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji vám za vaše postřehy a taky rady. Proto mi ta první várka tak dopadla.
Hned zítra oddělám ty krytky a vyleji tu vodu ze dna. Mám ji totiž po celém dnu místo jenom v tem kanálku.
Jakmile se mi něco vyklube tak dám vědět kolik zůstalo.

Zdravím!
Jen si, prosím, ověřte v návodu, zda ty 4 velké otvory jsou opravdu určeny na větrání. Jak jsem psal - usuzoval jsem z analogie s mojí líhní Janoel 24, ale líheň 48 jsem v rukou nikdy neměl. Tak ať z nedorozumnění nedojde k nějaké jiné chybě. Případně vzneste dotaz (např soukromou zprávou) na prodejce - já jsem kupoval od prodejce s nickem makusko 11 diskutujícího zde na Fauně. Najdete ho pod vláknem Janoel 96.

Melleste

20.10.2015 21:20
Melleste

XXX.XXX.16.82

Kterou líheň by jste mi spíše doporučily na líhnutí vajec od slepic, kachen a hus, časem možná i indický běžec rozhoduji se mezi janoel 24 a jenoel 48

16.11.2015 23:12
Hitch

XXX.XXX.16.246

Tak já neodolal a koupil jsem si líheň jakou ukazuje na fotce makusko11. Asi je to čínská kopie Janoel 48. Ale rád bych se zeptal těch co mají zkušenosti jak s originálem nebo i s touto co mám já... Chladíte vejce nějak nebo stačí občasné otevírání pro dolívání vody? Díky.

Labajka

17.2.2019 19:09
Labajka

XXX.XXX.169.241

Dobri den mohli byste mi prosím někdo poslat český návod na lihen janoel 48 děkuji labajová

Štefan31

18.4.2019 11:48
Štefan31

XXX.XXX.225.8

Ja som si ju kúpil pred štyrmi mesiacmi, no úprimne,nie som absolútne spokojný a neodporúčam! Prvý krát sme liahli 40 vajíčok ayam cemani, vyliahlo sa šesť kuriatok, podotýkam vajíčko jedno bolo v cenovej relácií 3,50/ks. Nedalo mi to, druhý krát sme liahli švédsku kvetinu, lenže to už sme liahli traja kamaráti, z toho jeden skúsený pán, každý inou značkou liahne. Bilancia, kamarát - 35 kuriatok zo 40, druhý 36 zo 40, ja iba 4 zo 40. Myslím, že tento pomer hovorí za všetko. Vajíčka boli spolu kupované a naraz liahnuté.

Štefan31

18.4.2019 12:11
Štefan31

XXX.XXX.225.8

Naprosto súhlasím s Petrom. Moja skúsenosť tiež veľmi negatívna.

18.4.2019 23:21
asitakhle

XXX.XXX.255.22

Stálo by za to prozkoumat proč se z vajec kuřata nevyklubala ,nebo proč se nevytvořil zárodek .Příčin muže být mnoho a napoví to jestli se zárodek výbec nevytvořil nebo vytvořil a kuře se nevyklubalo .Tedy rozklepnout vejce ,prosvítit a pod . a popř. jak zárodek vypadal.
Tato líheň vypadá na pohled dobře ,ale má nějaký problém a třeba ho odhalit .Kdybych mohl nějak pomoci rád to udělám pokud se na mě někdo obrátí, líheň otestuji popř. upravím nebo vylepším .

Kamco

3.4.2021 19:13
Kamco

XXX.XXX.226.58

Poprosím o návod na e.romell@azet.sk
Ďakujem

26.5.2021 13:30
maurix

XXX.XXX.9.125

makusko11 napsal(a):
Dobrý deň

Ak máte záujem, tak pošlite mi mailovú adresu a ja Vám návod zašlem.

Pekný deň. Mohli by ste mi poslať návod na liaheň janoel 8-48 ak ho ešte niekde máte ???? Ďakujem urbanmartin77@gmail.com

Přidejte reakci

Přidat smajlík