Dobrý den, chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s líhni janoel 8-48, dostala jsem ji jako dárek a je sice nová ale není k ní přidán návod. Neví někdo na jaké mouchy si dát pozor, nebo kde najdu nějaké odkazy o jejím provozu?
tohle jsem našel a okopčil
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.125.110 - 07.02.2014 07:33:04)
Ja som tu liaheň testoval a je to úplna katastrofa, po dodaní som ju musel nakalibrovať, teplomer ukazoval o 0,8C viacej ako bola skutočnosť a vlhkomer ukazuje o 6% viacej ako je skutočnosť. Obracanie je riešené tak, že časovač po dvoch hodinách zopne relé a spustí sa motorček obracača, ktorý asi 2 minúty obracia vajcia z jednej strany do druhej a potom zastane na tej istej pozícii z ktorej začal obracať. Takže moja rada je, že za tie peniaze ju určite nekupujte. smajlík S pozdravom Peter.
liahne-shop.sk
lostris
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli má někdo zkušenost s líhni janoel 8-48, dostala jsem ji jako dárek a je sice nová ale není k ní přidán návod. Neví někdo na jaké mouchy si dát pozor, nebo kde najdu nějaké odkazy o jejím provozu?
Zadejte na You Tube -joanel 8-48 Je tam pár videí i když povídání anglicky. No a když to samé zadáte do Google tak vám vyjede dost odkazů ,kde to nabídne překlad.Hledat.....
lostris
napsal(a):
Dobry den. Ja som si kupil tuto liahen tohto roku a som spokojny, skusobne som liahol len raz aj to som ju nalozil na 24 vajec. Vysledok bol 18 z 24 vajec. Nepamatam kolko z toho bolo odumretych a cistych. Co sa tyka toho citatu od pana dorma, tak ja zase mozem povedat, ze to preklapanie vajec je uplne v poriadku a aspon ja s tym problem nemam. Buduci rok este vychytam nejake nedostatky, kedze v plane je ju nalozit full a potom zase budem mudrejsi
sajj

XXX.XXX.91.37
A nemáte k tomu návod doma někdo uvažuji o koupi ale nezdá se mi ten motorek na obracení vajec :(.
Dobrý deň
Ak máte záujem, tak pošlite mi mailovú adresu a ja Vám návod zašlem.
Josef Rybar.

XXX.XXX.39.108
Prosim o poslani manualu v českem jazice Janoel 48.
Do třetice všeho dobrého . Musela jsem to sem vložit jako fotky. V jiném prohlížeči to nešlo, ale lepší než nic
behemond
napsal(a):
Dobry den. Ja som si kupil tuto liahen tohto roku a som spokojny, skusobne som liahol len raz aj to som ju nalozil na 24 vajec. Vysledok bol 18 z 24 vajec. Nepamatam kolko z toho bolo odumretych a cistych. Co sa tyka toho citatu od pana dorma, tak ja zase mozem povedat, ze to preklapanie vajec je uplne v poriadku a aspon ja s tym problem nemam. Buduci rok este vychytam nejake nedostatky, kedze v plane je ju nalozit full a potom zase budem mudrejsi
Přeji Vám pěkný den, já mám líheň Janoel 48, naklápění vajec mám také v pořádku, jen mně trápí, že když dám do ní 48 vajec, že se mi vylíhne třeba jen 20 kuřátek a při rozbíjení vajec zjistím, že je třeba jen 5 vajec čistých a ve zbytku jsou plně vyvinutá kuřátka, která se jen neproklubala ven . Vejce tři dny přud líhnutím rosím dokonce i octovou vodou, aby byla měkčí skořápka, ale stále bez výsledku. Poraďte mi prosím, jakou nastavujete v líhni teplotu a jakou vlhkost, že jste těch kuřátek tolik vylíhl. Já jsem nastavila teplotu na 37,5 a vlhkost okolo 50%, kterou na konci dávám něco kolem 60-70%. Do toho ještě tedy rosím octovou vodou. Někdy se mi stane, že se některá kuřátka naklovou, ale ven z vajíčka se bez mojí pomoci nedostanou . Prosím o radu Jana.
Dobrý den,
prosím nějakého chovatele co má tuto líheň. Dal jsem do líhně kuřecí vajíčka a nastavil jsem teplotu 37,5 stupňů.Vlhkost tam mám 75-80, ale co se chci hlavně zeptat. Nahoře jak jsou ty 4 otvory ty mají být stále zavřené, nebo je taky někdy odděláváte.A když odděláváte tak kdy.
A mám ještě jednu otázku.
Poprvé když jsem zkoušel líhnout, tak se mi vyklubala jen 2 kuřátka ze 40 ks vajíček. Většinou se všechna zůstala ve skořápce, protože nemohli protrhnout tu blánu pot skořápkou. Byla moc silná. Prosim čím to bylo.
Děkuji za odpověď.
králík 67
napsal(a):
Dobrý den,
prosím nějakého chovatele co má tuto líheň. Dal jsem do líhně kuřecí vajíčka a nastavil jsem teplotu 37,5 stupňů.Vlhkost tam mám 75-80, ale co se chci hlavně zeptat. Nahoře jak jsou ty 4 otvory ty mají být stále zavřené, nebo je taky někdy odděláváte.A když odděláváte tak kdy.
A mám ještě jednu otázku.
Poprvé když jsem zkoušel líhnout, tak se mi vyklubala jen 2 kuřátka ze 40 ks vajíček. Většinou se všechna zůstala ve skořápce, protože nemohli protrhnout tu blánu pot skořápkou. Byla moc silná. Prosim čím to bylo.
Děkuji za odpověď.
Zdravím!
Já mám sice Janoel 24 (nikoliv 48) a nahoře mám jen jeden otvor. Co ale vím je, že "musí" být otevřený, jinak se kuřata ve vejcích udusí produkovaným CO2. Druhá věc, co mne zaujala je vlhkost, kterou tam máte. Do 18. dne má být podstatně nižší (55-60) - jinak je ve vejcích utopíte. Může to být způsobeno právě zavřenými větracími otvory. U mé líhně je také dost rozdíl mezi nastavením na displeji a teplotou u vajec. Je to nutno odladit. Tovární nastavení na displeji mám 38 a snižuji ve fázi líhnutí.
Nejsem ale zkušený líhnař - mám za sebou teprve 2 líhnutí, obě ale 15 (resp.14) vylíhnutých kuřat z 18 (resp.19) oplodněných vajec. Zbylé se neproklubaly.
V popisu u své líhně je dokonce pro střední fázi líhnutí doporučována vlhkost výrazně nižší 35-55. Vysoká vlhkost je třeba až na poslední 3 dny.
Mám zkušenost, že když se něco nedaří, pomůže podrobně pročíst návod a člověk najde spoustu zajímavých věcí, které mu unikaly.
bronda
napsal(a):
Zdravím!
Já mám sice Janoel 24 (nikoliv 48) a nahoře mám jen jeden otvor. Co ale vím je, že "musí" být otevřený, jinak se kuřata ve vejcích udusí produkovaným CO2. Druhá věc, co mne zaujala je vlhkost, kterou tam máte. Do 18. dne má být podstatně nižší (55-60) - jinak je ve vejcích utopíte. Může to být způsobeno právě zavřenými větracími otvory. U mé líhně je také dost rozdíl mezi nastavením na displeji a teplotou u vajec. Je to nutno odladit. Tovární nastavení na displeji mám 38 a snižuji ve fázi líhnutí.
Nejsem ale zkušený líhnař - mám za sebou teprve 2 líhnutí, obě ale 15 (resp.14) vylíhnutých kuřat z 18 (resp.19) oplodněných vajec. Zbylé se neproklubaly.
V popisu u své líhně je dokonce pro střední fázi líhnutí doporučována vlhkost výrazně nižší 35-55. Vysoká vlhkost je třeba až na poslední 3 dny.
Mám zkušenost, že když se něco nedaří, pomůže podrobně pročíst návod a člověk najde spoustu zajímavých věcí, které mu unikaly.
Dobrý den,
Děkuji vám za vaše postřehy a taky rady. Proto mi ta první várka tak dopadla.
Hned zítra oddělám ty krytky a vyleji tu vodu ze dna. Mám ji totiž po celém dnu místo jenom v tem kanálku.
Jakmile se mi něco vyklube tak dám vědět kolik zůstalo.
králík 67
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji vám za vaše postřehy a taky rady. Proto mi ta první várka tak dopadla.
Hned zítra oddělám ty krytky a vyleji tu vodu ze dna. Mám ji totiž po celém dnu místo jenom v tem kanálku.
Jakmile se mi něco vyklube tak dám vědět kolik zůstalo.
Zdravím!
Jen si, prosím, ověřte v návodu, zda ty 4 velké otvory jsou opravdu určeny na větrání. Jak jsem psal - usuzoval jsem z analogie s mojí líhní Janoel 24, ale líheň 48 jsem v rukou nikdy neměl. Tak ať z nedorozumnění nedojde k nějaké jiné chybě. Případně vzneste dotaz (např soukromou zprávou) na prodejce - já jsem kupoval od prodejce s nickem makusko 11 diskutujícího zde na Fauně. Najdete ho pod vláknem Janoel 96.
Melleste

XXX.XXX.16.82
Kterou líheň by jste mi spíše doporučily na líhnutí vajec od slepic, kachen a hus, časem možná i indický běžec rozhoduji se mezi janoel 24 a jenoel 48
Labajka

XXX.XXX.169.241
Dobri den mohli byste mi prosím někdo poslat český návod na lihen janoel 48 děkuji labajová
Štefan31

XXX.XXX.225.8
Ja som si ju kúpil pred štyrmi mesiacmi, no úprimne,nie som absolútne spokojný a neodporúčam! Prvý krát sme liahli 40 vajíčok ayam cemani, vyliahlo sa šesť kuriatok, podotýkam vajíčko jedno bolo v cenovej relácií 3,50/ks. Nedalo mi to, druhý krát sme liahli švédsku kvetinu, lenže to už sme liahli traja kamaráti, z toho jeden skúsený pán, každý inou značkou liahne. Bilancia, kamarát - 35 kuriatok zo 40, druhý 36 zo 40, ja iba 4 zo 40. Myslím, že tento pomer hovorí za všetko. Vajíčka boli spolu kupované a naraz liahnuté.
Štefan31

XXX.XXX.225.8
Naprosto súhlasím s Petrom. Moja skúsenosť tiež veľmi negatívna.
Stálo by za to prozkoumat proč se z vajec kuřata nevyklubala ,nebo proč se nevytvořil zárodek .Příčin muže být mnoho a napoví to jestli se zárodek výbec nevytvořil nebo vytvořil a kuře se nevyklubalo .Tedy rozklepnout vejce ,prosvítit a pod . a popř. jak zárodek vypadal.
Tato líheň vypadá na pohled dobře ,ale má nějaký problém a třeba ho odhalit .Kdybych mohl nějak pomoci rád to udělám pokud se na mě někdo obrátí, líheň otestuji popř. upravím nebo vylepším .
Kamco

XXX.XXX.226.58
Poprosím o návod na e.romell@azet.sk
Ďakujem