Nějak se mě zdá,že tato barva vymizela z českých výstav a dvorků.Kdysi jsme je chovali , sice náročná barva na udržení standardu,ale s docela dobrou(i zimní) snáškou a nízkou kvokavostí.
Chová je někdo u nás?
Jednu chvíli jsem koketoval s vyšlechtěním světle modrá lososová? F1
Nedostatek místa a být na to sám je ale moc časově náročné.
Tak konečne sa niekto ozval, čo chová wyandotky lososové. Je to veľmi krásna farba, ale ťažko sa zháňa niečo cudzie. Aj ja sa chystám vytvoriť dva kmene. V budúcom roku by padla vhod spoluprácu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lososová krsba je jedna z nejkrásnějších u slepiček vyandotek, jednou bych chtěl vidět velkou skupinku na svěže zeleném, krátce střiženém trávníku, to musí být paráda......
na obr. nejlepší 0.1 lososová z Lipska 97 b.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Lososová krsba je jedna z nejkrásnějších u slepiček vyandotek, jednou bych chtěl vidět velkou skupinku na svěže zeleném, krátce střiženém trávníku, to musí být paráda......
na obr. nejlepší 0.1 lososová z Lipska 97 b.
pres leto neni problem videt tak velke hejno
Tak, včera som pokosil trávnik a dnes sme celý kŕdeľ vypustili a pofotili.
a toto je zaujímavý kohút , vraj wyandotka lososová len má list hrebeň , ja ho planujem mať pri krížených liliputkách na oživenie farby :)
nieje to nič dokonalé , dosť mu tam ide taka hnedastá farba ale njeje ešte úplne vyfarbený ale to asi nezmizne ...
Aha, lososová . A já myslel že ty dvě světlé jsou zlatá, bíle lemovaná... Nebo je to jedno a to samé...?
Ján Ďungel

XXX.XXX.171.234
Dobrý deň, mám doma wyandotka lososovú zdrobnenú a rád by som vymenil kohútikov.
AdNaJa

XXX.XXX.33.252