Zdravím!
Budeme si kupovat domek a chceme k nemu mit i slepicky aby nam nosili vejce. Hledám někde návod jak jim postavit bydlení. Nevíte někdo o něčem? A ještě bych uvítal nějaké rady o chovu, případně doporučit dobrou knížku. Jsem sice alergik, ale starat se o ně bude mamka a když budou venku, asi mi nic nehrozí. Předem moc děkuji za rady!
drakor
napsal(a):
Zdravím!
Budeme si kupovat domek a chceme k nemu mit i slepicky aby nam nosili vejce. Hledám někde návod jak jim postavit bydlení. Nevíte někdo o něčem? A ještě bych uvítal nějaké rady o chovu, případně doporučit dobrou knížku. Jsem sice alergik, ale starat se o ně bude mamka a když budou venku, asi mi nic nehrozí. Předem moc děkuji za rady!
Jsem v podobné situaci, taky budu začínat, sehnala jsem knihu od Františka Tuláčka: Chov hrabavé drůbeže. Praha 2002. Je to hlavně o slepicích, ale také jsem tam našla kapitoly o krůtách, křepelkách, perličkách a pávech. Zdá se mi docela dobrá, hlavně je tam spousta nákresů, jak to drůbeži zařídit a také tabulky s poměry pro míchání krmiv pro různé vývojové fáze drůbeže.