Chystám se vyrábět kukaně na snášení vajec. Nemáte někdo fotky těch svých, abych měla inspiraci ? Mám deset slepiček - hybridů . A jediné co vím, je , že mají být co nejdále do vchodu, aby vejce nebyly znečištěné. Je možné udělat je " průchozí ", aby z jedné starny snášely slepice a z druhé já vybírala ? Jak vysoko mohou být ? Stačí tři místa ? Díky za podněty..Helena
hehe
napsal(a):
Chystám se vyrábět kukaně na snášení vajec. Nemáte někdo fotky těch svých, abych měla inspiraci ? Mám deset slepiček - hybridů . A jediné co vím, je , že mají být co nejdále do vchodu, aby vejce nebyly znečištěné. Je možné udělat je " průchozí ", aby z jedné starny snášely slepice a z druhé já vybírala ? Jak vysoko mohou být ? Stačí tři místa ? Díky za podněty..Helena
Mám také v kurníku několik klasických snáškových hnízd. Pak jsem ale koupil od košíkáře proutěnou kukań. Slípky si ji okamžitě velmi oblíbily a začli nést pouze do této jedné. Protože zde často stály dlouhé fronty a někdy se tam pokoušely snášet i 3 najednou, byl jsem nucen pořídit ještě další. Naskytla se mi možnost koupit v bazaru levně starší proutěný pelíšek pro kočky. I tento si slípky okamžitě oblíbily viz.: https://www.ifauna.cz/mdiskuse/foto/42e4197664edb.jpg
Zdraví Zdeněk