Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2007 00:01

Kříženci to není můj šálek čaje, nicméně určitá zajímavost to je a tak vkládám pár fotek na které jsem při surfuvání narazil.

kříženci : kur domácí x bažant

31.3.2007 00:05

tragopan napsal(a):
Kříženci to není můj šálek čaje, nicméně určitá zajímavost to je a tak vkládám pár fotek na které jsem při surfuvání narazil.

kříženci : kur domácí x bažant

vlevo kur domácí x perlička, vpravo páv modrý x perlička

31.3.2007 00:07

tragopan napsal(a):
vlevo kur domácí x perlička, vpravo páv modrý x perlička

vlevo páv modrý x kur domácí

31.3.2007 00:11

tragopan napsal(a):
vlevo páv modrý x kur domácí

vlevo kříženec bažanta zlatého a diamantového, vpravo tetřev x tetřívek

31.3.2007 00:21

tragopan napsal(a):

ještě kříženec bažant diamantový x zlatý

31.3.2007 00:28

tragopan napsal(a):

Bohužel díky snadnosti křížení mezi bažanty zlatým a diamantovým, se dnes u nás s čistým diamantovým člověk nesetká tak alespoň vkládám foto čistého diamantového kohouta

31.3.2007 00:29

tragopan napsal(a):
Bohužel díky snadnosti křížení mezi bažanty zlatým a diamantovým, se dnes u nás s čistým diamantovým člověk nesetká tak alespoň vkládám foto čistého diamantového kohouta

ještě jeden čistý diamantový

31.3.2007 11:18

tragopan napsal(a):

Do křížení bažantů si zasáhnout nedovolím, ale kříženec údajně tetřeva s tetřívkem je pro mě silně pochybný. Ty pruhovany brka totiž nejsou ani po tetřevovi, ani po tetřívkovi

31.3.2007 11:49

jirinajanickova napsal(a):
Do křížení bažantů si zasáhnout nedovolím, ale kříženec údajně tetřeva s tetřívkem je pro mě silně pochybný. Ty pruhovany brka totiž nejsou ani po tetřevovi, ani po tetřívkovi

Nedokážu z této fotky jednoznačně říci , že se jedná opravdu o křížence tetřívka x tetřeva nebo naopak - nicméně jsou tito kříženci známí i v přírodě a myslivci jim říkají tetřevec . Osobně jsem viděl tyto ptáky jen v muzeu - živé nikoliv .

31.3.2007 16:57

lubos napsal(a):
Nedokážu z této fotky jednoznačně říci , že se jedná opravdu o křížence tetřívka x tetřeva nebo naopak - nicméně jsou tito kříženci známí i v přírodě a myslivci jim říkají tetřevec . Osobně jsem viděl tyto ptáky jen v muzeu - živé nikoliv .

Ano, kříženci tetřeva a tetřívka existují, ale tento pták na obrázku to určitě není. Po kterém z rodičů by měl dlouhé pruhované peří? Ani tetřev, ani tetřívek takové nemá, to už je spíš podle mě kříženec s bažantem.

31.3.2007 21:23

jirinajanickova napsal(a):
Ano, kříženci tetřeva a tetřívka existují, ale tento pták na obrázku to určitě není. Po kterém z rodičů by měl dlouhé pruhované peří? Ani tetřev, ani tetřívek takové nemá, to už je spíš podle mě kříženec s bažantem.

Já bych řekla, že ta pruhovaná pera patří tomu bažantovi. Alespoň se mi to tak jeví, že je to pokračování jeho ocasu. Dana

1.4.2007 08:36

ovecka napsal(a):
Já bych řekla, že ta pruhovaná pera patří tomu bažantovi. Alespoň se mi to tak jeví, že je to pokračování jeho ocasu. Dana

Dano, vidím, že nevidím . Ale i tak, ten strakatý dojem jsem měla z celé spodiny těla, tak mi to splynulo, ten tetřevec by měl být jednobarevný, tmavý,s malou bílou skvrnou na ohbí křídla, černobíle strakaté zbarvení má jen pod ocasem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík