Kříženci to není můj šálek čaje, nicméně určitá zajímavost to je a tak vkládám pár fotek na které jsem při surfuvání narazil.
kříženci : kur domácí x bažant
tragopan
napsal(a):
Kříženci to není můj šálek čaje, nicméně určitá zajímavost to je a tak vkládám pár fotek na které jsem při surfuvání narazil.
kříženci : kur domácí x bažant
vlevo kur domácí x perlička, vpravo páv modrý x perlička
tragopan
napsal(a):
vlevo kur domácí x perlička, vpravo páv modrý x perlička
vlevo páv modrý x kur domácí
tragopan
napsal(a):
vlevo páv modrý x kur domácí
vlevo kříženec bažanta zlatého a diamantového, vpravo tetřev x tetřívek
tragopan
napsal(a):
ještě kříženec bažant diamantový x zlatý
tragopan
napsal(a):
Bohužel díky snadnosti křížení mezi bažanty zlatým a diamantovým, se dnes u nás s čistým diamantovým člověk nesetká tak alespoň vkládám foto čistého diamantového kohouta
tragopan
napsal(a):
Bohužel díky snadnosti křížení mezi bažanty zlatým a diamantovým, se dnes u nás s čistým diamantovým člověk nesetká tak alespoň vkládám foto čistého diamantového kohouta
ještě jeden čistý diamantový
jirinajanickova
napsal(a):
Do křížení bažantů si zasáhnout nedovolím, ale kříženec údajně tetřeva s tetřívkem je pro mě silně pochybný. Ty pruhovany brka totiž nejsou ani po tetřevovi, ani po tetřívkovi
Nedokážu z této fotky jednoznačně říci , že se jedná opravdu o křížence tetřívka x tetřeva nebo naopak - nicméně jsou tito kříženci známí i v přírodě a myslivci jim říkají tetřevec . Osobně jsem viděl tyto ptáky jen v muzeu - živé nikoliv .
lubos
napsal(a):
Nedokážu z této fotky jednoznačně říci , že se jedná opravdu o křížence tetřívka x tetřeva nebo naopak - nicméně jsou tito kříženci známí i v přírodě a myslivci jim říkají tetřevec . Osobně jsem viděl tyto ptáky jen v muzeu - živé nikoliv .
Ano, kříženci tetřeva a tetřívka existují, ale tento pták na obrázku to určitě není. Po kterém z rodičů by měl dlouhé pruhované peří? Ani tetřev, ani tetřívek takové nemá, to už je spíš podle mě kříženec s bažantem.
jirinajanickova
napsal(a):
Ano, kříženci tetřeva a tetřívka existují, ale tento pták na obrázku to určitě není. Po kterém z rodičů by měl dlouhé pruhované peří? Ani tetřev, ani tetřívek takové nemá, to už je spíš podle mě kříženec s bažantem.
Já bych řekla, že ta pruhovaná pera patří tomu bažantovi. Alespoň se mi to tak jeví, že je to pokračování jeho ocasu. Dana
ovecka
napsal(a):
Já bych řekla, že ta pruhovaná pera patří tomu bažantovi. Alespoň se mi to tak jeví, že je to pokračování jeho ocasu. Dana
Dano, vidím, že nevidím
. Ale i tak, ten strakatý dojem jsem měla z celé spodiny těla, tak mi to splynulo, ten tetřevec by měl být jednobarevný, tmavý,s malou bílou skvrnou na ohbí křídla, černobíle strakaté zbarvení má jen pod ocasem.