Barevné rázy pižmovek a dědičnost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2007 12:08

Mám dvě bílé kachny a černobílého kačera. Z 15 kachňat je 6 černobílých, 6 bílých a 3 mají na hlavě malé tmavé tečky. Je jim zatím 15 dní a tak soudím podle chmýří. Chtěla jsem se zeptat, jak je to s dědivostí barev, která barva je dominantní. Vím, že pižmovky jsou bílé, černé, černo a hnědo strakaté. Co se vylíhne po bílé kachně a černém kačerovi? Půl na půl nebo strakatí? Děkuji Dana

18.1.2008 10:19

ovecka napsal(a):
Mám dvě bílé kachny a černobílého kačera. Z 15 kachňat je 6 černobílých, 6 bílých a 3 mají na hlavě malé tmavé tečky. Je jim zatím 15 dní a tak soudím podle chmýří. Chtěla jsem se zeptat, jak je to s dědivostí barev, která barva je dominantní. Vím, že pižmovky jsou bílé, černé, černo a hnědo strakaté. Co se vylíhne po bílé kachně a černém kačerovi? Půl na půl nebo strakatí? Děkuji Dana

U pižmovek je to s dědičností barev docela jednoduché. Pokud máte bílou kachnu a černobílého kačera, tak většina káčat bude bílých. Loni jsem měl černobílou kachnu a stejného kačera, bylo 6 káčat ( 3 černobílá, 2 černá s téměř bílými hlavami a 1 bílé ). Letos se pokusím o celočerné, z těch 2 černých vyrostly kačenky a sehnal jsem úplně stejného kačera.Loni jsem sehnal ještě hnědé pižmovky

18.1.2008 10:21

alesh napsal(a):
U pižmovek je to s dědičností barev docela jednoduché. Pokud máte bílou kachnu a černobílého kačera, tak většina káčat bude bílých. Loni jsem měl černobílou kachnu a stejného kačera, bylo 6 káčat ( 3 černobílá, 2 černá s téměř bílými hlavami a 1 bílé ). Letos se pokusím o celočerné, z těch 2 černých vyrostly kačenky a sehnal jsem úplně stejného kačera.Loni jsem sehnal ještě hnědé pižmovky

Tady moje pižmovky

18.1.2008 10:23

alesh napsal(a):
Tady moje pižmovky

Tady loňská kačenka

18.1.2008 10:24

alesh napsal(a):
Tady loňská kačenka

Hnědý kačer

18.1.2008 10:27

alesh napsal(a):
Hnědý kačer

Černý kačer

19.1.2008 11:24

alesh napsal(a):
Černý kačer

dobrý den vaše pižmovky se my moc líbí nemáta ty hnědý na prodej ?

19.1.2008 19:49

dado napsal(a):
dobrý den vaše pižmovky se my moc líbí nemáta ty hnědý na prodej ?

Hnědé pižmovky jsem sehnal loni na podzim, tak jedině když budete chtít na jaře jejich káčata? Na prodej mám akorát 3 bílé kačery, 1 bílou kačenku a 1 černobílou 1,5 roční.

Přidejte reakci

Přidat smajlík