Odchovy z našeho dvorka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2007 10:29

ovecka napsal(a):
Moje chlouba hempšírky

Kohout líhnutí duben

24.9.2007 10:30

ovecka napsal(a):
Moje chlouba hempšírky

ještě jednou kohout

24.9.2007 10:33

ovecka napsal(a):
Moje chlouba hempšírky

Kohout saseksky

24.9.2007 10:36

ovecka napsal(a):
Moje chlouba hempšírky

červnový kohoutek saseks

24.9.2007 10:38

ovecka napsal(a):
Moje chlouba hempšírky

pižmovky mladý kačer 4 měsíce

24.9.2007 10:38

ovecka napsal(a):
Moje chlouba hempšírky

kachnička pižmovka

24.9.2007 10:39

ovecka napsal(a):
Moje chlouba hempšírky

starý kačer

24.9.2007 10:42

ovecka napsal(a):
Moje chlouba hempšírky

14 denní kachňata

24.9.2007 10:44

ovecka napsal(a):
ještě jednou kohout

slepička

24.9.2007 10:45

ovecka napsal(a):
ještě jednou kohout

ještě skupinka

24.9.2007 10:46

ovecka napsal(a):
14 denní kachňata

nevíte jestli je toto nějaké uznané zbarvení

24.9.2007 10:47

ovecka napsal(a):
starý kačer

skupinka mladých pižmovek

24.9.2007 10:48

ovecka napsal(a):

pohled na náš "kolchoz"

24.9.2007 10:51

ovecka napsal(a):
ještě jednou kohout

druhý kohout

24.9.2007 19:23

ovecka napsal(a):
ještě skupinka

Hempširky sú pekne, tiež mam doma 4ks a sú veľmi týmto podobné, pekny dvor

24.9.2007 22:13

ovecka napsal(a):

To vlnkování po přepeření ztratí. Bude to " normální " straka. St Toman

28.9.2007 10:31

ovecka napsal(a):
pohled na náš "kolchoz"

Teda Dano, klobouk dolů! tak vyvedený fotky! a ještě krásnější objekty na nich.
První snímek hempšírek je skoro na pohlednici, a nebo do knížky. (Proč nejsou takto doplněny vzorníky?) Hejno jedné barvy a kresby v přirozeném pohybu či postoji vždycky zaujme. Ať už je to zdánlivě obyčejněji zbarvená hempšírka nebo pestře kreslená vyandotka.
Takovéhle fotky lépe propagují plemeno, než jednotlivá zvířata v klecích.

Pro organizátory výstav: pro lidi je lepší ukázkové hejnko 1,5-8 jednoho plemene ve větší volieře než jakési kompromisy 1,2 těsnící se v společné kleci. Zvířata jednotlivě v klecích jsou ovšem lepší zase pro posouzení.

I ten 1,0 sasex je pěknej, Dano. Pochvala pro Tebe.
Juraj Kafka

29.9.2007 15:23

mysak napsal(a):
První snímek hempšírek je skoro na pohlednici, a nebo do knížky. (Proč nejsou takto doplněny vzorníky?) Hejno jedné barvy a kresby v přirozeném pohybu či postoji vždycky zaujme. Ať už je to zdánlivě obyčejněji zbarvená hempšírka nebo pestře kreslená vyandotka.

Pro organizátory výstav: pro lidi je lepší ukázkové hejnko 1,5-8 jednoho plemene ve větší volieře než jakési kompromisy 1,2 těsnící se v společné kleci. Zvířata jednotlivě v klecích jsou ovšem lepší zase pro posouzení.

Juraj Kafka

Děkuji Juraji, od Vás mne ta chvála těší. Taky jsem si myslela, že va vzornících jsou fotky, ale prý neexistují ideální slepice a tak se vzorníky doplňují perokresbami, ty se dají nymylovat "ideálně". Ale já pod tím tu barvu a slepici taky moc nevidím . Dana

29.9.2007 15:43

ovecka napsal(a):
Děkuji Juraji, od Vás mne ta chvála těší. Taky jsem si myslela, že va vzornících jsou fotky, ale prý neexistují ideální slepice a tak se vzorníky doplňují perokresbami, ty se dají nymylovat "ideálně". Ale já pod tím tu barvu a slepici taky moc nevidím . Dana

Paní Dano až vám ponesou prosím zkuste dát na moderku i foto vajec. Chtěl jsem si pořídit hemšírky už dávno ale spousta chovatelů mne odrazovala že prý mají velmi malá vejce. Pokud by jste mi mohla potvrdit opak koupil bych od vás na jaro vejce do líhně! Tak v únoru +- v polivině. Bylo by to možné?Nebojte o ceně se hádat nebudu! Honza

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2007 10:53

malaceskafarma napsal(a):
Paní Dano až vám ponesou prosím zkuste dát na moderku i foto vajec. Chtěl jsem si pořídit hemšírky už dávno ale spousta chovatelů mne odrazovala že prý mají velmi malá vejce. Pokud by jste mi mohla potvrdit opak koupil bych od vás na jaro vejce do líhně! Tak v únoru +- v polivině. Bylo by to možné?Nebojte o ceně se hádat nebudu! Honza

Som chovatelom hempsiriek 15 rokov , tiez mam uznany plemenny chov a s velkostou vajec nikdy nebol problem. U hempsirky je stabilna hmotnost vajec okolo 56 g ale niektoré dvojrocne sliepky kludne znasaju aj 62 g vajcia. Samozrejme zimna znaska je ovplyvnena aj ustajnovacimi podmienkami, vyzivou a pod.
S pozdravom Rudo

8.10.2012 08:46
lukas333666

XXX.XXX.185.57

mysak napsal(a):

Juraj Kafka

Pane Kafko ve větší kleci by se to myslím blbě chytalo, vlašky je těžký chytit i v malý natož velký :-) ale nevypadalo by to vůbec špatně...

Ještě jestli se můžu zeptat zkušených chovatelů, co si myslíte o mém novém hempšírákovy ?

8.10.2012 10:52
jana-jana

XXX.XXX.86.69

krásná drůbež :-) , příští rok s tím také začnu, určitě to bude lepší, než ty moje "kuřičky" od KAVAPO ... Jana

4.4.2013 04:10
homnika

XXX.XXX.17.96

máte krásnou drůbež. Já mám pižmovky 1,2 a měla bych chuť na běžce. Nevíte jak by se spolu snášeli?

4.4.2013 09:43
ovecka

XXX.XXX.171.70

Mám ve společném výběhu pižmovky a kachny čárkované a je to v pohodě. Kačer čárkovaný se sice snaží pojímat pižmovky, ale nic z toho není. Každopádně se nervou, spí spolu v jedné boudě a snáší do stejných hnízd. Jen jich musí být více, až pak začnou pižmovky sedět, aby je čárky nepodnášely. Dana

4.4.2013 10:58
reddriver

XXX.XXX.148.2

Já chovám pižmovky a běžce společně. Žádný problémsmajlík. Ani jsem zatím nezpozoroval nějakou snahu o křížení, kačer běžců si hledí svých a totéž platí i o pižmovákovi. Snáší i do stejných hnízd. Jak je již známo, naprostá většina běžců nesedí na vajíčkách. Nechal bych je pod pižmovkou, ale inkubace je 28 dní a pižmovky mají 35, tak by to asi nedělalo dobrotu. Nebo máte někdo opačné zkušenosti?

4.4.2013 13:13
ovecka

XXX.XXX.171.70

Necháte sedět 7 dní na pižmovkách a pak přidáte běžce a líhnou se na stejno. Vejce je nutno dát pod kachnu až ve chvíli, kdy sedí pevně třeba 2-3 dny na podkladcích. Pak máte jistotu 7 denního odstupu. Dana

5.4.2013 12:20
homnika

XXX.XXX.8.224

na Vašich pižmovkách můžu oči nechat. Já mám jen bílý obyč. , ale mám je ráda ;).

23.6.2017 11:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Moc pěkné zapadlé téma. S chutí posouvám vzhůru. Hop hop.

27.6.2017 21:53
zd.velsumka

XXX.XXX.227.132

Pridavam mladinu vranohlavok na pochutnavani si na ribezlach.

29.6.2017 08:20

A já zase omladinu wyandotka stříbrná koroptví vlnitá velká.

Přidejte reakci

Přidat smajlík