ovecka
napsal(a):
Moje chlouba hempšírky
pižmovky mladý kačer 4 měsíce
ovecka
napsal(a):
14 denní kachňata
nevíte jestli je toto nějaké uznané zbarvení
ovecka
napsal(a):
nevíte jestli je toto nějaké uznané zbarvení
pohled na náš "kolchoz"
ovecka
napsal(a):
pohled na náš "kolchoz"
Teda Dano, klobouk dolů! tak vyvedený fotky! a ještě krásnější objekty na nich.
První snímek hempšírek je skoro na pohlednici, a nebo do knížky. (Proč nejsou takto doplněny vzorníky?) Hejno jedné barvy a kresby v přirozeném pohybu či postoji vždycky zaujme. Ať už je to zdánlivě obyčejněji zbarvená hempšírka nebo pestře kreslená vyandotka.
Takovéhle fotky lépe propagují plemeno, než jednotlivá zvířata v klecích.
Pro organizátory výstav: pro lidi je lepší ukázkové hejnko 1,5-8 jednoho plemene ve větší volieře než jakési kompromisy 1,2 těsnící se v společné kleci. Zvířata jednotlivě v klecích jsou ovšem lepší zase pro posouzení.
I ten 1,0 sasex je pěknej, Dano. Pochvala pro Tebe.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
První snímek hempšírek je skoro na pohlednici, a nebo do knížky. (Proč nejsou takto doplněny vzorníky?) Hejno jedné barvy a kresby v přirozeném pohybu či postoji vždycky zaujme. Ať už je to zdánlivě obyčejněji zbarvená hempšírka nebo pestře kreslená vyandotka.
Pro organizátory výstav: pro lidi je lepší ukázkové hejnko 1,5-8 jednoho plemene ve větší volieře než jakési kompromisy 1,2 těsnící se v společné kleci. Zvířata jednotlivě v klecích jsou ovšem lepší zase pro posouzení.
Juraj Kafka
Děkuji Juraji, od Vás mne ta chvála těší. Taky jsem si myslela, že va vzornících jsou fotky, ale prý neexistují ideální slepice a tak se vzorníky doplňují perokresbami, ty se dají nymylovat "ideálně". Ale já pod tím tu barvu a slepici taky moc nevidím . Dana
ovecka
napsal(a):
Děkuji Juraji, od Vás mne ta chvála těší. Taky jsem si myslela, že va vzornících jsou fotky, ale prý neexistují ideální slepice a tak se vzorníky doplňují perokresbami, ty se dají nymylovat "ideálně". Ale já pod tím tu barvu a slepici taky moc nevidím . Dana
Paní Dano až vám ponesou prosím zkuste dát na moderku i foto vajec. Chtěl jsem si pořídit hemšírky už dávno ale spousta chovatelů mne odrazovala že prý mají velmi malá vejce. Pokud by jste mi mohla potvrdit opak koupil bych od vás na jaro vejce do líhně! Tak v únoru +- v polivině. Bylo by to možné?Nebojte o ceně se hádat nebudu! Honza
Uživatel s deaktivovaným účtem

malaceskafarma
napsal(a):
Paní Dano až vám ponesou prosím zkuste dát na moderku i foto vajec. Chtěl jsem si pořídit hemšírky už dávno ale spousta chovatelů mne odrazovala že prý mají velmi malá vejce. Pokud by jste mi mohla potvrdit opak koupil bych od vás na jaro vejce do líhně! Tak v únoru +- v polivině. Bylo by to možné?Nebojte o ceně se hádat nebudu! Honza
Som chovatelom hempsiriek 15 rokov , tiez mam uznany plemenny chov a s velkostou vajec nikdy nebol problem. U hempsirky je stabilna hmotnost vajec okolo 56 g ale niektoré dvojrocne sliepky kludne znasaju aj 62 g vajcia. Samozrejme zimna znaska je ovplyvnena aj ustajnovacimi podmienkami, vyzivou a pod.
S pozdravom Rudo
mysak
napsal(a):
Juraj Kafka
Pane Kafko ve větší kleci by se to myslím blbě chytalo, vlašky je těžký chytit i v malý natož velký ale nevypadalo by to vůbec špatně...
Ještě jestli se můžu zeptat zkušených chovatelů, co si myslíte o mém novém hempšírákovy ?
Mám ve společném výběhu pižmovky a kachny čárkované a je to v pohodě. Kačer čárkovaný se sice snaží pojímat pižmovky, ale nic z toho není. Každopádně se nervou, spí spolu v jedné boudě a snáší do stejných hnízd. Jen jich musí být více, až pak začnou pižmovky sedět, aby je čárky nepodnášely. Dana
Já chovám pižmovky a běžce společně. Žádný problém. Ani jsem zatím nezpozoroval nějakou snahu o křížení, kačer běžců si hledí svých a totéž platí i o pižmovákovi. Snáší i do stejných hnízd. Jak je již známo, naprostá většina běžců nesedí na vajíčkách. Nechal bych je pod pižmovkou, ale inkubace je 28 dní a pižmovky mají 35, tak by to asi nedělalo dobrotu. Nebo máte někdo opačné zkušenosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem