kunik
napsal(a):
zlatá česká kropenka
Tak na této slepičce jsou dobře patrné "znaky dobré nosnice", červený vyvinutý hřeben, laloky, velké oko, prostorný rámec, hluboké břicho (to je to co je za nohami). Již méně se mi líbí pobledlý obličej a ušnice. Snad je to momentální indispozice z nedostatku zeleného krmení.
mysak
napsal(a):
Tak na této slepičce jsou dobře patrné "znaky dobré nosnice", červený vyvinutý hřeben, laloky, velké oko, prostorný rámec, hluboké břicho (to je to co je za nohami). Již méně se mi líbí pobledlý obličej a ušnice. Snad je to momentální indispozice z nedostatku zeleného krmení.
slepice je to pekna...(nohama,nohami neeee)
- to je jen detail,nerad bych urazil,neberte to spatne a uz vubec bych nechtel znevazit odbornou stranku...jen me tady na ifaune (v jine rubrice) obcas narknou za pouzivani polidstenych vyrazu pro zvirata (casto se tak vyjadruju spis s nadsazkou),tak me to Vase "nohami" nejak prastilo do oci a neodpustim si komentar...Tomas
tomasnix
napsal(a):
slepice je to pekna...(nohama,nohami neeee)
- to je jen detail,nerad bych urazil,neberte to spatne a uz vubec bych nechtel znevazit odbornou stranku...jen me tady na ifaune (v jine rubrice) obcas narknou za pouzivani polidstenych vyrazu pro zvirata (casto se tak vyjadruju spis s nadsazkou),tak me to Vase "nohami" nejak prastilo do oci a neodpustim si komentar...Tomas
Noha bez nohy jako žena bez ženy, ženy jako nohy, jdu za ženami jako jdu za nohami, bóže to je ujetý
mysak
napsal(a):
Noha bez nohy jako žena bez ženy, ženy jako nohy, jdu za ženami jako jdu za nohami, bóže to je ujetý
Zdravím, já si myslím, že měl na mysli spíš než " i " ty nohy. Asi se mu víc líbí běháky a nebo po myslivecky stojáčky.Musím říci, že když se na myslivecké akci někdo nevyjadřuje " mysliveckou mluvou " tak mu to zaznamenám a pak na poslední leči odsoudím. Ale u chovatelů jsem se s tím zatím nesetkal. Možná, že by to chtělo více publikovat - myslím tím ty výrazy a vůbec " chovatelskou mluvu " , ale je jaro a tak asi na to nebude čas. Necháme to na zimu. Zdraví St. Toman
mysak
napsal(a):
nechtel jsem Vas urazit
Ano,nohy,bez noh (jako zeny bez zen),pokud se jenda o nohy u stolu,ale nohy bez nohou,nohama,pokud se jedna o koncetiny....je to proste cestina...taky obcas napisu blbost
(i horsi
)Tomas