ovecka
napsal(a):
Nasadila jsem 5 vajec husích a 33 pižmovek
Vylíhlo se 5 housat a 25 pižmovek
ovecka
napsal(a):
Odchovnou pro první dny je starý dřez
ovecka
napsal(a):
Housata u krmení zaberou celé krmítko
ovecka
napsal(a):
Když se uklízí, bydlíme v lavoru
ovecka
napsal(a):
Vylíhlo se 5 housat a 25 pižmovek
Mezi líhní a odchovnou je naším útočištěm košík na líhni
ovecka
napsal(a):
V líhni zbyla dvě osamocená vajíčka, která se budou líhnout po týdnu. Jsem zvědavá, jestli obě. Oplozená jsou. Dana
ovecka
napsal(a):
V líhni zbyla dvě osamocená vajíčka, která se budou líhnout po týdnu. Jsem zvědavá, jestli obě. Oplozená jsou. Dana
Vzkaz pro Rendu-Martinov. Díky vašemu básnění o husách, které jste si na podzim dovezl, mám tyto také doma. Jela jsem z Tachova až k Nechanicí a dovezla si také pár. A vyplatilo se. Na výstavě byly SE a E. Husa ještě také sedí na 8 vejcích. Dana
ovecka
napsal(a):
Vzkaz pro Rendu-Martinov. Díky vašemu básnění o husách, které jste si na podzim dovezl, mám tyto také doma. Jela jsem z Tachova až k Nechanicí a dovezla si také pár. A vyplatilo se. Na výstavě byly SE a E. Husa ještě také sedí na 8 vejcích. Dana
Tak to jsem moc rád ,že se vám takhle daříjá mám vajčka ještě pod husou ,ale každym dnem by se měla už vyklubat ,potom dám taky pár fotek mojich prvních housat
Blahopřeji
Renda-Martinov
ovecka
napsal(a):
Včera se vylíhla poslední dvě vejce. Foto přidám dodatečně. Dost mne udivilo, jak velký rozdíl je u husí jeden týden. Takže v líhni husy 100%. Bohužel pod husou ani jedno vejce. Nevím kdo nebo co, ale jeden den byla na 8 vejcích a druhý den prázdné hnízdo. Jenom spousta peří okolo. Ani houser tomu nedokázal zabránit. Ten den zrovna lilo jako z konve, tak žádné stopy. Dana
ovecka
napsal(a):
Včera se vylíhla poslední dvě vejce. Foto přidám dodatečně. Dost mne udivilo, jak velký rozdíl je u husí jeden týden. Takže v líhni husy 100%. Bohužel pod husou ani jedno vejce. Nevím kdo nebo co, ale jeden den byla na 8 vejcích a druhý den prázdné hnízdo. Jenom spousta peří okolo. Ani houser tomu nedokázal zabránit. Ten den zrovna lilo jako z konve, tak žádné stopy. Dana
Z pod husy to prý umí vytahat jedině potkani
mirec
napsal(a):
aku teplotu ste mali v liahni amožu sa davat spolu do liahne husacie a slepačie vajcia...
V líhni byly teplota 37,5-37.7°C. Já jsem líhla spolu s kachními, tam je stejná teplota. Jinak slepičí jsem líhla na 38,2-38,5°C. Teplota je vyšší a zase nepotřebují tak vysokou vlhkost. Líhnout dohromady slepičí a husí se nedoporučuje., právě kvůli různé teplotě. Myslím, že to ale někteří zkouší, nevím s jakými výsledky. Mohou se přenášet i nemoci. Dana