V nemoderovanej diskusii sa nachádza dotaz na presvecovačku. Prikladám niekoľko obrázkov "mojej" presvecovačky kutilsky vyrobenej zo starej lampy a sprejovej nádobky. Dizajn síce nie je bohvieaký, ale účel plní perfektne už niekoľko rokov.
A ešte sa musím priznať, že som ju nezhotovil ja, ale som ju zdedil od kamaráta chovateľa.
Z priložených obrázkov snáď bude zrejmý postup i technológia výroby.
Obrázok č.1
Celkový pohľad na presvecovačku
peter z bratislavy
napsal(a):
V nemoderovanej diskusii sa nachádza dotaz na presvecovačku. Prikladám niekoľko obrázkov "mojej" presvecovačky kutilsky vyrobenej zo starej lampy a sprejovej nádobky. Dizajn síce nie je bohvieaký, ale účel plní perfektne už niekoľko rokov.
A ešte sa musím priznať, že som ju nezhotovil ja, ale som ju zdedil od kamaráta chovateľa.
Z priložených obrázkov snáď bude zrejmý postup i technológia výroby.
Obrázok č.1
Celkový pohľad na presvecovačku
Obrázok č.2
Detail tela presvecovačky - sprayovej nádobky bez spodku a vrchu
peter z bratislavy
napsal(a):
Obrázok č.2
Detail tela presvecovačky - sprayovej nádobky bez spodku a vrchu
Obrázok č.3 - Rozobraná presvecovačka.
Pekne vidno ako to vyzerá vo vnútri.
peter z bratislavy
napsal(a):
Obrázok č.3 - Rozobraná presvecovačka.
Pekne vidno ako to vyzerá vo vnútri.
Obrázok č.4 - Presvecovačka - detail zmenšeného otvoru nasadzovaného na presvecovanie vajec
peter z bratislavy
napsal(a):
Obrázok č.4 - Presvecovačka - detail zmenšeného otvoru nasadzovaného na presvecovanie vajec
Obrázok č.5 - Presvecovačka v akcii
peter z bratislavy
napsal(a):
Obrázok č.5 - Presvecovačka v akcii
Tady je moje prohlížečka zhotovená ze dřeva a žárovka 25W
belan
napsal(a):
Tady je moje prohlížečka zhotovená ze dřeva a žárovka 25W
Druhý obrázek
uska
napsal(a):
Dobrý den,
mohu se zeptat, prosím, kolika watovou žárovečku máte v prosvětlovačce ? Konečně jsem se dle tohoto návodu dočkala a mám jí zhotovenou, ale zdá se mi, že manžel mi chce vejce uvařit, nikoliv prosvítit. Děkuji Ludmila
Vidím, že presne po roku sa aktualnosť mojich príspevkov znova vyťahuje na svetlo sveta. Rozobral som tu presvecovačku, ale na žiarovke som žiane označenie nenašiel. Takže len odhadujem, že má 25-40W. Viac určite nie. Aj keď sa plechové tiendilo od žiarovky zohrieva, nikdy nie tak, že by vyslovene pálilo a nedalo sa v ruke udržať. A to presvecujem naraz niekedy aj 300-400 vajec.
peter z bratislavy
napsal(a):
Vidím, že presne po roku sa aktualnosť mojich príspevkov znova vyťahuje na svetlo sveta. Rozobral som tu presvecovačku, ale na žiarovke som žiane označenie nenašiel. Takže len odhadujem, že má 25-40W. Viac určite nie. Aj keď sa plechové tiendilo od žiarovky zohrieva, nikdy nie tak, že by vyslovene pálilo a nedalo sa v ruke udržať. A to presvecujem naraz niekedy aj 300-400 vajec.
podle objímky je to "miňonka" 25 W
za 10 centov dostat kupit vysokosvietive diodky funguju celkom chladne len svietia .na 3-4,5V toje 2 alebo 3 Tuskove baterie .ja mam urobenu zo starej baterky este ceskoslovenskej ziarovku som vymenil za ledky