Presvecovačka násadových vajec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2006 11:30

V nemoderovanej diskusii sa nachádza dotaz na presvecovačku. Prikladám niekoľko obrázkov "mojej" presvecovačky kutilsky vyrobenej zo starej lampy a sprejovej nádobky. Dizajn síce nie je bohvieaký, ale účel plní perfektne už niekoľko rokov.
A ešte sa musím priznať, že som ju nezhotovil ja, ale som ju zdedil od kamaráta chovateľa.
Z priložených obrázkov snáď bude zrejmý postup i technológia výroby.
Obrázok č.1
Celkový pohľad na presvecovačku

18.2.2006 11:26

peter z bratislavy napsal(a):
V nemoderovanej diskusii sa nachádza dotaz na presvecovačku. Prikladám niekoľko obrázkov "mojej" presvecovačky kutilsky vyrobenej zo starej lampy a sprejovej nádobky. Dizajn síce nie je bohvieaký, ale účel plní perfektne už niekoľko rokov.
A ešte sa musím priznať, že som ju nezhotovil ja, ale som ju zdedil od kamaráta chovateľa.
Z priložených obrázkov snáď bude zrejmý postup i technológia výroby.
Obrázok č.1
Celkový pohľad na presvecovačku

Obrázok č.2
Detail tela presvecovačky - sprayovej nádobky bez spodku a vrchu

18.2.2006 11:27

Obrázok č.2
Detail tela presvecovačky - sprayovej nádobky bez spodku a vrchu

Obrázok č.3 - Rozobraná presvecovačka.
Pekne vidno ako to vyzerá vo vnútri.

18.2.2006 11:29

Obrázok č.3 - Rozobraná presvecovačka.
Pekne vidno ako to vyzerá vo vnútri.

Obrázok č.4 - Presvecovačka - detail zmenšeného otvoru nasadzovaného na presvecovanie vajec

18.2.2006 11:30

Obrázok č.4 - Presvecovačka - detail zmenšeného otvoru nasadzovaného na presvecovanie vajec

Obrázok č.5 - Presvecovačka v akcii

27.3.2008 20:20

Dobrý den,
mohu se zeptat, prosím, kolika watovou žárovečku máte v prosvětlovačce ? Konečně jsem se dle tohoto návodu dočkala a mám jí zhotovenou, ale zdá se mi, že manžel mi chce vejce uvařit, nikoliv prosvítit. Děkuji Ludmila

27.3.2008 21:49

Tady je moje prohlížečka zhotovená ze dřeva a žárovka 25W

27.3.2008 21:50

belan napsal(a):
Tady je moje prohlížečka zhotovená ze dřeva a žárovka 25W

Druhý obrázek

27.3.2008 21:52

belan napsal(a):
Druhý obrázek

Další

27.3.2008 21:54

belan napsal(a):
Další

Ještě jedna

27.3.2008 22:00

uska napsal(a):
Dobrý den,
mohu se zeptat, prosím, kolika watovou žárovečku máte v prosvětlovačce ? Konečně jsem se dle tohoto návodu dočkala a mám jí zhotovenou, ale zdá se mi, že manžel mi chce vejce uvařit, nikoliv prosvítit. Děkuji Ludmila

Vidím, že presne po roku sa aktualnosť mojich príspevkov znova vyťahuje na svetlo sveta. Rozobral som tu presvecovačku, ale na žiarovke som žiane označenie nenašiel. Takže len odhadujem, že má 25-40W. Viac určite nie. Aj keď sa plechové tiendilo od žiarovky zohrieva, nikdy nie tak, že by vyslovene pálilo a nedalo sa v ruke udržať. A to presvecujem naraz niekedy aj 300-400 vajec.

27.3.2008 23:02

belan napsal(a):
Ještě jedna

Děkuji za odpovědi. Já prosvítila 4 vejce a potřebovala bych k prosvětlovačce azbestové rukavice . Také jsem rozebrala prosvětlovačku (to já umím, ale skládat ne) a zjistila jsem, že tam mám 60W. Jdu jí vyměnit a pokračovat. Jste fajn, díky Ludmila

27.3.2008 23:08

Vidím, že presne po roku sa aktualnosť mojich príspevkov znova vyťahuje na svetlo sveta. Rozobral som tu presvecovačku, ale na žiarovke som žiane označenie nenašiel. Takže len odhadujem, že má 25-40W. Viac určite nie. Aj keď sa plechové tiendilo od žiarovky zohrieva, nikdy nie tak, že by vyslovene pálilo a nedalo sa v ruke udržať. A to presvecujem naraz niekedy aj 300-400 vajec.

podle objímky je to "miňonka" 25 W

26.3.2014 21:49
kacper

XXX.XXX.174.246

za 10 centov dostat kupit vysokosvietive diodky funguju celkom chladne len svietia .na 3-4,5V toje 2 alebo 3 Tuskove baterie .ja mam urobenu zo starej baterky este ceskoslovenskej smajlíkziarovku som vymenil za ledkysmajlík

26.3.2014 21:52
kacper

XXX.XXX.174.246

26.3.2014 21:54
kacper

XXX.XXX.174.246

vyhoda netreba kabel .nie je na 220V len na3V smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík