Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2008 14:09

kdy se krouzkuji kuratka (v jakem stari) dekuji a mate fotky jak postupovat

15.5.2008 21:40

tretina napsal(a):
kdy se krouzkuji kuratka (v jakem stari) dekuji a mate fotky jak postupovat

Zaleží na plemeni a období liahnutia kuriatok.
Napr. zdr. Holanďanky z prvých februarových liahni som musel kružkovať už vo veku 6 tyždňov. Cim sa neskor liahli, tak to bolo aj 8 tyzdnov. U velkych plemien je to este neskor aj 3 mesacne sa daju zakruzkovat.
Niekdy je problem sa rozhodnut, ci ide o kohuta, ci kuricku (kruzky su roznej velkosti).
Vzdy sa kruzkuje na pravu nohu "hore nohami kruzok" Cize ked sliepka normalne beha, tak je kruzok opacne, aby sa pri posudeni v ruke dal dobre citat.
Pozor u kohutov na obdobie, ked rastieostroha,aby neostal pod ostrohou.

Používajte len oficialne zväzové krúžky spravnej veľkosti pre dané plemeno, aby potom na vystave posudzovateľ Vaše sliepky nevýlučil.
Niekedy je problém zadovážiť si potrebné množstvo krúžkov spravnej veľkosti na prislušný rok. Pokiaľ sa Vám minú, daju sa v krajnej núdzi použiť aj minuloročné krúžky, keďže stále platí, že lepší staý krúžok na mladej nohe, ako žiadny.

16.5.2008 13:55

peter z bratislavy napsal(a):
Napr. zdr. Holanďanky z prvých februarových liahni som musel kružkovať už vo veku 6 tyždňov. Cim sa neskor liahli, tak to bolo aj 8 tyzdnov. U velkych plemien je to este neskor aj 3 mesacne sa daju zakruzkovat.
Niekdy je problem sa rozhodnut, ci ide o kohuta, ci kuricku (kruzky su roznej velkosti).
Vzdy sa kruzkuje na pravu nohu "hore nohami kruzok" Cize ked sliepka normalne beha, tak je kruzok opacne, aby sa pri posudeni v ruke dal dobre citat.

Používajte len oficialne zväzové krúžky spravnej veľkosti pre dané plemeno, aby potom na vystave posudzovateľ Vaše sliepky nevýlučil.
Niekedy je problém zadovážiť si potrebné množstvo krúžkov spravnej veľkosti na prislušný rok. Pokiaľ sa Vám minú, daju sa v krajnej núdzi použiť aj minuloročné krúžky, keďže stále platí, že lepší staý krúžok na mladej nohe, ako žiadny.

ja mam doma kuratka ceska slepice zlate kropenata vylihnute 25.04.2008

16.5.2008 21:15

peter z bratislavy napsal(a):

peter, já byla vloni zapisovatelkou na vystave, a tam prave bylo spravne, ze kdyz slepice stoji, tak je krouzek citelny... ale mozna je to u vas jinak nez u nas. kdyz byl krouzek tak jak pisete, tak posuzovatel strhaval body za peci chovatele...

17.5.2008 17:25

kovbojicek napsal(a):
peter, já byla vloni zapisovatelkou na vystave, a tam prave bylo spravne, ze kdyz slepice stoji, tak je krouzek citelny... ale mozna je to u vas jinak nez u nas. kdyz byl krouzek tak jak pisete, tak posuzovatel strhaval body za peci chovatele...

Zdravím, kroužek MUSÍ být vzhůru nohama, když slepice stojí na zemi. Tudíž číslice a písmena jsou obráceně- hlavou dolů. Vezměte si slepici do ruky jako posuzovatel a hned uvidíte proč to tak je. A na pravou nohu. Peter má pravdu !!!. Chovu zdar. St. Toman

17.5.2008 22:59

st toman napsal(a):
Zdravím, kroužek MUSÍ být vzhůru nohama, když slepice stojí na zemi. Tudíž číslice a písmena jsou obráceně- hlavou dolů. Vezměte si slepici do ruky jako posuzovatel a hned uvidíte proč to tak je. A na pravou nohu. Peter má pravdu !!!. Chovu zdar. St. Toman

ja mu to verim, jen rikam sve zkusenosti.. no ja u prekrouzkovavat nebudu, uz by to stejne neslo...

18.5.2008 15:38

st toman napsal(a):

Tak som dnes krúžkoval 2 ,mesačné kurence, liahnuté 15.3.2008
Rýnskym jarabičím sliepkam som ledva 16 mmm krúžky navliekol, kohútom ešte ako tam 18 mm sa dali.
Araucany išli 16 mm krúžkykuričkám bez problémov a kohutom 18 mm taktiež.
Ayam cemani sa ešte nedali nakrúžkovať. 16 mm krúžok ešte kuričky neudržali na nohe a kohúty by 18 mm stratili veľmi rýchlo.

SKúšal som aj Oravky, ale 20 a 22 mm krúžky na 2 mesačné boli ešte veľké.
Takže ako viíte rovnako liahnuté i krmené kurecnce, ale u každého plemena je to krúžkovanie iné.
Takže nie je možné povedať že v 2, či 3 mesiacoch sa má krúžkovať. Hodne závisí od plemena. Treba vystriehnuť len ten vhodný okamžik u každého plemena.

2.9.2013 18:42
martinez

XXX.XXX.249.1

Dobrý deň chcem sa spýtať kde sa napr. krúžky dajú kúpiť ? ešte som nekružkoval tak sa chcem spýtať že či to musí byť od nejakého zvezu alebo to kúpim hoci kde :) dakujem :)

27.1.2015 20:44
lucaso1

XXX.XXX.23.110

martinez napsal(a):
Dobrý deň chcem sa spýtať kde sa napr. krúžky dajú kúpiť ? ešte som nekružkoval tak sa chcem spýtať že či to musí byť od nejakého zvezu alebo to kúpim hoci kde :) dakujem :)

Musite byt clenom zakladneho zväzu kde sa kruzky objednavaju, riesim ten isty problem, tymto sa chcem opytat ze ako sa da do klubu prihlasit a najblisie v nitre.

Přidejte reakci

Přidat smajlík