Zdravím!!!
Mám 7týdenní kuřátka sasexek a chci se zeptat, co je to ten colorsexing.
Zkušenější kamarádka mi tvrdí, že jsou to samé kuřičky, ale mě se zdá, že tam zřejmě budou nějací kohoutci. Kdy jde u kuřat rozeznat pohlaví a jak? Je možné, že se u kuřiček vyvíjí hřebínek u každé jinak? Velikostně jsou tak nějak vyrovnaná.
petra136
napsal(a):
Zdravím!!!
Mám 7týdenní kuřátka sasexek a chci se zeptat, co je to ten colorsexing.
Zkušenější kamarádka mi tvrdí, že jsou to samé kuřičky, ale mě se zdá, že tam zřejmě budou nějací kohoutci. Kdy jde u kuřat rozeznat pohlaví a jak? Je možné, že se u kuřiček vyvíjí hřebínek u každé jinak? Velikostně jsou tak nějak vyrovnaná.
Coloursexing znamená, že se dají rozlišit kohoutci od slepiček podle barvy chmíří. saxexka je corousexingové plemeno ovšem musí se křížit tyto slepice s červeným, koroptvím nebo žlutým kohoutem prostě s takovým, který má zlatý faktor. Kuřata pak jsou zpravidla barevná opačně, tedy slepičky žluté nebo červené, kohouti bílí s hnědými rameny nebo černým ocasem.
Podle hřebínků se dá pohlaví rozeznat různě podle plemen. Třeba u žlutých plymutek je to dost pozdě někdy i při kroužkování je potíž určit pohlaví, u vlašek za 14 dní.
Faktem je, že kohoutkům hřebínky počínají růžovět a zvětšovat se. Slepičkám zůstávají drobné a bledé. Kohouti jsou obvykle vyšších nohou.
Juraj Kafka