Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2008 20:41
pajoschovatel

XXX.XXX.55.194

Chtěl bych se zeptat jestli je normání a nebo co to je když se mi vylíhla holanďanka zdrobnělá a má na hlavě bouli ale chocholka to není .!!!

16.8.2008 20:47
pajoschovatel

XXX.XXX.55.194

pajoschovatel napsal(a):
Chtěl bych se zeptat jestli je normání a nebo co to je když se mi vylíhla holanďanka zdrobnělá a má na hlavě bouli ale chocholka to není .!!!

z jiného úhlu

18.8.2008 08:58
malaceskafarma

XXX.XXX.56.1

pajoschovatel napsal(a):
z jiného úhlu

nejsem chovatel tohoto plemene ale napadá mne genetická vada např. příbuzenská plemenitba nebo nádor či deformace - nesprávní vývoj během inkubace . možná poradí někdo zkušení!

18.8.2008 10:21
bugos

XXX.XXX.99.214

pajoschovatel napsal(a):
z jiného úhlu

To co kuře má na hlavě se jmenuje lebeční výdut´.Je to naprosto v pořádku.

18.8.2008 14:33
pajoschovatel

XXX.XXX.55.194

malaceskafarma napsal(a):
nejsem chovatel tohoto plemene ale napadá mne genetická vada např. příbuzenská plemenitba nebo nádor či deformace - nesprávní vývoj během inkubace . možná poradí někdo zkušení!

kuře mi dva dny po vložení toho to článku uhynulo.

20.8.2008 02:33
frikmon

XXX.XXX.248.38

pajoschovatel napsal(a):

Dobrý den, u většiny chocholatých plemen mahjí slepice takzvanou lebeční výduť jak už bylo napsáno. Peří na hlavě=krásné chocholy jsou proro, že právě na tak vydůté lebce roste peří. Je to normální jev ale je pravda, že focené kuře má výduť hodně velkou a nenormální, dokonce i uhynulo. Může se jednat o vývojovou nebo i genetickou vadu-zdvojený faktor pro danou vlohu proto abnormální projev který může způsobovat neživotnost danného jedince. Pro příklad známo u Araukan kde by se neměli křížit dva bezocasí jedinci-zdvojený faktor pro bezocasost a veliká úmrtnost už zárodků ve vajíčku kdy se propadají pateřní kůstky a ucpávají střeva. To je jen příklad pro názornost neb chocholatá plemena nemají jedince svého druhu bez chocholu:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík