Štípající se kachny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2008 21:37
sendyc

XXX.XXX.137.211

Dobrý den, pěstuji kachny na maso. Krmím pšenici a přikládám také směs pro kachny.Jakmile jim začnou narůstat brka na křídlech začnou se štípat....

20.8.2008 21:44
sendyc

XXX.XXX.137.211

sendyc napsal(a):
Dobrý den, pěstuji kachny na maso. Krmím pšenici a přikládám také směs pro kachny.Jakmile jim začnou narůstat brka na křídlech začnou se štípat....

Prosim,nevite nekdo co s nima?

20.8.2008 22:07
ovecka

XXX.XXX.26.151

sendyc napsal(a):
Prosim,nevite nekdo co s nima?

Příčin může být několik. 1. Nuda-zvětšit výběh a umožnit třeba i prorývání kompostu. 2 nedostatek vitamínů-upravit krmnou dávku, přidat vitamíny, ovoce, zeleninu, pastvu.3. Nevyrovnaná krmná dávka, málo bílkovin-přidat bílkoviny(drcené kosti, odřezky masa, vejce, mléko...) nebo krmit jen směsí pro výkrm kachen a pastva. Nejčastěji je to zlozvyk z nudy a malého prostoru. Já mám klid od doby kdy nechávám kachny celodenně venku na pastvě, mají možnost si přerývat kompost. ráno a večer krmím směs s pšenicí, kukuřicí, ječměnem a ovsem, dávám padaná jablka a masité zbytky z kuchyně. Sežerou opravdu vše. Poštípaná místa doporučuji potřít genciánou, aby neviděli barvu krve. Dana

23.8.2008 08:00
mysak

XXX.XXX.197.143

ovecka napsal(a):
Příčin může být několik. 1. Nuda-zvětšit výběh a umožnit třeba i prorývání kompostu. 2 nedostatek vitamínů-upravit krmnou dávku, přidat vitamíny, ovoce, zeleninu, pastvu.3. Nevyrovnaná krmná dávka, málo bílkovin-přidat bílkoviny(drcené kosti, odřezky masa, vejce, mléko...) nebo krmit jen směsí pro výkrm kachen a pastva. Nejčastěji je to zlozvyk z nudy a malého prostoru. Já mám klid od doby kdy nechávám kachny celodenně venku na pastvě, mají možnost si přerývat kompost. ráno a večer krmím směs s pšenicí, kukuřicí, ječměnem a ovsem, dávám padaná jablka a masité zbytky z kuchyně. Sežerou opravdu vše. Poštípaná místa doporučuji potřít genciánou, aby neviděli barvu krve. Dana

Tak tohle jsem ještě neviděl. Ale jedná se jasně o kanibalismus. Prý se u pižmovek občas vyskytuje. Kachňata pižmovek se právě v období tvoření letek začínají pouštět do vzájemných rvaček o postavení a snadno se stane, že se štípnou při souboji do těch nezralých folikulů plných krve. Jak jim to zachutná, je zle. Krev chutná lečemus. Kor všežravcům. V tomto stádiu už je ozobávání zlozvykem. Musíte rány zastříkat fialovou(gentianová violeť) desinfekcí, aby to zaschlo a fialová barva nebude kachny tak dráždit jako červená, kteroužto barvu vidí obecně ptáci nejlépe. A nezbejvá než kachny pustit na větší výběh(ale znáte to kachny a zvláště kachňata se udržují v těsnějším kontaktu neustále), Do vody zkuste zařadit magi, a případě zařadit víc zbytků z kuchyně, samozřejmě nezkažených. myslím si ale že je to stejně nepřejde. a tak to musít vydržet až do jejich porážky.Samozřejmě ztráta krve a neustálé obnovování ran, moc přibírání na váze neprospívá.
Jak jsem řekl, ještě jsem se tím nesetkal a to jsem krmil taky jen granulema a z omezeného výběhu šly jednou denně na pastvu.
Juraj Kafka

27.8.2008 09:49
vargo

XXX.XXX.12.61

Dobrý den, máme taky stejný problém.I přesto, že mají velký prostor, kde je veškerá naše drůbež, a mají pořád co k snědku a mají i rybníček, tak se štípají. A nejhorší je, že jak už tam mají jenom malinko krve, tak po kachňatech jdou i slepiceMuseli jsme tedy ty oštípané kachny zavřít do menší hrádě, než jim pírka narostou. Ale musím říct, že kachny z předchozího vrhu neměli ani náznaky oštipování.

Kačky

3.5.2017 19:42
Kačky

XXX.XXX.94.77

Taky se mi takto začali oštipovat mulardi, výběh mají veký, mají vše co vždycky, chovám je již po čtvrté a nikdy toto nedeělali. Prosim o radu co dělat a jestli. S timto přestanou, mají 5 týdnů. Děkuji.

prskavec

3.5.2017 20:01
prskavec

XXX.XXX.147.178

Me se toto stalo při nedostatku bílkovinného krmiva, dal jsem kachní smes a byl klid.

kačky

12.5.2017 08:43
kačky

XXX.XXX.94.77

Dobrý den, píšu sem znovu, třeba bude mít někdo stejný problém. vypozorovala jsem že kachny ožírá jen jedno káče, tak jsme se ho zbavili a je klid. kačenkám už křídla pěkně dorůstají a vypadají spokojeně a to byly celé krvavé jako na horním obrázku. přeji pěkný den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík