začátkem ledna nám začala kvokat zdrobnělá vyandotka, tak jsme jí nasadili pár vajec od rýnských
dkup
napsal(a):
začátkem ledna nám začala kvokat zdrobnělá vyandotka, tak jsme jí nasadili pár vajec od rýnských
1.února se vylíhlo první kuře
dkup
napsal(a):
2.února - stav 3ks kuřat a klube se další (ze zbývajících dvou vajec se nic nevylíhlo)
dkup
napsal(a):
klube se poslední 4.kuře
dkup
napsal(a):
doma v teple
dkup
napsal(a):
dkup
napsal(a):
kdybyste zvedli kvočnu, uvidíte další tři
dkup
napsal(a):
Kuřátka pod kvočnou jsou krásná, ale protože jsme nenašli tak velkou kvočnu, pod kterou by se vešlo tolik vajec, musela nastoupit líheň
dkup
napsal(a):
Líheň jsme vybrali a zakoupili díky radám na tomto fóru
3538
napsal(a):
Myslím si, že by naše chovatele zajímalo, kde jsi tu líheň koupila, její cenu a také výsledky líhnutí a další zajímavosti. Je před sezonou a jsou chovatelé, kteří shánějí líhně a i zkušenosti s nimi. Děkuji.
Líheň Brinsea Octagon Advance 20 jsme koupili v internetovém obchodě www. hemel.de, stála 319,- plus poštovné a balné 41,-, celkem tedy 360,-Euro. Je to sice spousta peněz, ale je to koníček a u něho netrvám na tom, že si na sebe musí vydělat - hlavně když líheň bude fungovat. Platili jsme bankovním převodem, připadalo nám to nejbezpečnější a hlavně nejjedodušší, protože se v těchhle věcech moc nevyznám.ČS si vzala 220,-Kč. V Anglii je to trochu levnější (www.brinsea.co.uk), ale Německo mi připadá výhodnější kvůli příp. reklamaci (nedej bože). Český prodejce líhní Brinsea nový model Advance 20 nemá v nabídce, starší se stejnou kapacitou ale bez zařízení k naklápění vajec (ten už v Německu ani v Anglii neprodávají) nabízí ve slevě za 10 000,-Kč. Líheň Advance 20 má kapacitu 24 slepičích vajec, elektronicky řízenou teplotu, naklápěcí mechanismus, který s celou líhní pomalu kýve - cyklus trvá hodinu. Vlhkost je jen monitorována, řídí se ručně otvíráním šoupátka na větracím otvoru, na dně jsou nádobky na vodu. Lze dokoupit a připojit zvlhčovač, který přesně udrží nastavenou vlhkost, ale pro drůbež taková přesnost není nutná, zvlášť když cena se blíží ceně líhně. Musím pochválit jednoduché nastavování parametrů tohoto elektronického zařízení a jasný a přehledný návod ve srovnání např. se spínacími hodinami, s kterými pokaždé bojuju a kdybych ztratila návod, můžu je rovnou vyhodit. Jediným nedostatkem je mírné vrčení motorku ventilátoru - asi jako zapnutý počítač, takže líheň nemohu doporučit do ložnice. Jak se líheň osvědčí, jsem také zvědavá, "velké" líhnutí rýnských by u nás mělo začít 20.února. Podám sem o tom určitě zprávu. Dana K.
dkup
napsal(a):
To mě by spíš zajímala ta zdrobnělá vyandotka, jemoc hezká a nic takové krásně puntíkatého mi doma ještě po dvoře neběhá. Nějak jsme zůstaly u nějakejch těch zdrobnelejch slepiček ani nevím co jsou zač, prostě jsme je viděly u známého líbily se a druhej den už byla slepička s kohoutem doma. A vloni jsme obdivovaly u jiného známého kohouty zřejmě taky vyandotka(netuším) no a dom jsme si odvážely černého kohouta - inteligenta hnedka první den pochopil, kde má kurník(obyčejně to novejm přírůstkům drůbeže trvá tak tejden než si zvyknou).
Tak by mě zajímalo, kde by se dala sehnat vajíčka na nasezení vyandotky, jestli je někdo prodává a hlavně aby byla od takto pěkně zbarvenejch slepiček(tedy kropenatá). Nasazovat bych chtěla až bude tepleji a některá z těch malej slepiček bude kvokat. Jsem zapomněla dodat, že ty původní se nám za těch 8let nějak namnožily a starého kohouta si doma na dvoře hýčkám, je to takej archviní kus a velice snášenlivej. A chtěla bych to trošku omladit a hlavně aby byly barevně odlišné, aby se poznaly - nejde mi o výstavy nebo něco takového pouze o okrasu na dvoře a o vajíčka. Máme totiž kromě těhle pidi slepiček i normální velké a vajíčka máme pro rodinou spotřebu.
dkup
napsal(a):
Mně taky ........
dkup
napsal(a):
Líheň Brinsea Octagon Advance 20 jsme koupili v internetovém obchodě www. hemel.de, stála 319,- plus poštovné a balné 41,-, celkem tedy 360,-Euro. Je to sice spousta peněz, ale je to koníček a u něho netrvám na tom, že si na sebe musí vydělat - hlavně když líheň bude fungovat. Platili jsme bankovním převodem, připadalo nám to nejbezpečnější a hlavně nejjedodušší, protože se v těchhle věcech moc nevyznám.ČS si vzala 220,-Kč. V Anglii je to trochu levnější (www.brinsea.co.uk), ale Německo mi připadá výhodnější kvůli příp. reklamaci (nedej bože). Český prodejce líhní Brinsea nový model Advance 20 nemá v nabídce, starší se stejnou kapacitou ale bez zařízení k naklápění vajec (ten už v Německu ani v Anglii neprodávají) nabízí ve slevě za 10 000,-Kč. Líheň Advance 20 má kapacitu 24 slepičích vajec, elektronicky řízenou teplotu, naklápěcí mechanismus, který s celou líhní pomalu kýve - cyklus trvá hodinu. Vlhkost je jen monitorována, řídí se ručně otvíráním šoupátka na větracím otvoru, na dně jsou nádobky na vodu. Lze dokoupit a připojit zvlhčovač, který přesně udrží nastavenou vlhkost, ale pro drůbež taková přesnost není nutná, zvlášť když cena se blíží ceně líhně. Musím pochválit jednoduché nastavování parametrů tohoto elektronického zařízení a jasný a přehledný návod ve srovnání např. se spínacími hodinami, s kterými pokaždé bojuju a kdybych ztratila návod, můžu je rovnou vyhodit. Jediným nedostatkem je mírné vrčení motorku ventilátoru - asi jako zapnutý počítač, takže líheň nemohu doporučit do ložnice. Jak se líheň osvědčí, jsem také zvědavá, "velké" líhnutí rýnských by u nás mělo začít 20.února. Podám sem o tom určitě zprávu. Dana K.
Jak jsem slíbila, podávám zprávu o výsledcích líhnutí v Brinsea Octagon Advance 20 - z 24 nasazených vajec máme 22 kuřat, ve dvou zbylých vejcích byla mrtvá kuřata - jedno plně vyvinuté a druhé asi poloviční velikosti. Úspěšnost tedy téměř 92%
dkup
napsal(a):
Jak jsem slíbila, podávám zprávu o výsledcích líhnutí v Brinsea Octagon Advance 20 - z 24 nasazených vajec máme 22 kuřat, ve dvou zbylých vejcích byla mrtvá kuřata - jedno plně vyvinuté a druhé asi poloviční velikosti. Úspěšnost tedy téměř 92%
Velkou výhodou je, že víko je průhledné a můžete průběžně kontrolovat - sledovat líhnutí
dkup
napsal(a):
Velkou výhodou je, že víko je průhledné a můžete průběžně kontrolovat - sledovat líhnutí
Líhne celá rodina
dkup
napsal(a):
Tady už všechna pohromadě. Více fotek na www.faranda.websnadno.cz