Nejprve bych chtěl poprosit chovatele kteří chovají krůty jestli by byli tak hodní a umístily sem fota svých svěřenců s plemenem a barevným rázem. Chtěl bych začít s jejich chovem, ale přiznám se, že mám v plemenech i v barevných rázech trochu zmatek. Na příklad jsem si prohlížel klubové stránky chovatelů krůt a perliček a tam jsem našel fotku krocanů v barevném rázu "červený burbonský". Poté jsem hledal ve vzorníku a toto zbarvení jsem nenašel. Jak to tedy je?
Děkuji všem za fota i za rady.
Petr
petrzmerina
napsal(a):
Nejprve bych chtěl poprosit chovatele kteří chovají krůty jestli by byli tak hodní a umístily sem fota svých svěřenců s plemenem a barevným rázem. Chtěl bych začít s jejich chovem, ale přiznám se, že mám v plemenech i v barevných rázech trochu zmatek. Na příklad jsem si prohlížel klubové stránky chovatelů krůt a perliček a tam jsem našel fotku krocanů v barevném rázu "červený burbonský". Poté jsem hledal ve vzorníku a toto zbarvení jsem nenašel. Jak to tedy je?
Petr
Vidím, že se fotky i rady jen hrnou, tak poprosím o specifikaci, našel by se někdo kdo by byl tak hodný a pověsil sem fotky krůt českých a standartních? Mezi těmito plemeny váhám. Přemýšlel jsem i o barvě "burbon" ale o té nic nevím, nebo je to jen jiný název pro červené?
Děkuji Petr
petrzmerina
napsal(a):
Petr
Uz je to tu davno.
Pozri sa na:
https://www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/
show.php?tema=22316&r=6&m=1&page=1
petrzmerina
napsal(a):
Vidím, že se fotky i rady jen hrnou, tak poprosím o specifikaci, našel by se někdo kdo by byl tak hodný a pověsil sem fotky krůt českých a standartních? Mezi těmito plemeny váhám. Přemýšlel jsem i o barvě "burbon" ale o té nic nevím, nebo je to jen jiný název pro červené?
Děkuji Petr
červená burbonská je jiný název pro červenou běloocasou http://www.kchkp.estranky.cz/ fotoalbum/nezarazene/barevne-razy-krut/2 (1mezera před fotoalbum)
tady je fotka... a vsechny dalsi barevne razy...
kovbojicek
napsal(a):
červená burbonská je jiný název pro červenou běloocasou http://www.kchkp.estranky.cz/ fotoalbum/nezarazene/barevne-razy-krut/2 (1mezera před fotoalbum)
tady je fotka... a vsechny dalsi barevne razy...
a pokud se vam nechce listovat v albu tak tady jeste krocani v plne parade http://www.kchkp.estranky.cz/ fotoalbum/nezarazene/barevne-razy-krut/24
o chovu vam nic bohuzel nereknu, protoze kruty nechovam....
kovbojicek
napsal(a):
a pokud se vam nechce listovat v albu tak tady jeste krocani v plne parade http://www.kchkp.estranky.cz/ fotoalbum/nezarazene/barevne-razy-krut/24
o chovu vam nic bohuzel nereknu, protoze kruty nechovam....
Děkuji za odpověď. Tyto stránky znám, a mám prohlídlé fotoalbum alespoň 3x ale stále jsem nevěděl co znamená ta burbonská barva. Měl jsem domění, že je to jiný název pro nějakou jinou, ale nevěděl jsem jakou. V barevných rázech se nevyznám. Děkuji, teď už je mi to jasné Chtěl bych právě nějaké fotky od chovatelů, protože mi fotky uveřejněné na různých stránkách přijdou tak moc pěkné, že se mi to nechce ani zdát například v tomto článku zde na fauně: http://ifauna.cz/ rubriky/clan_show.php?id=4012&r=6 (1 mezera před rubriky)
Moc děkuji za další příspěvky i fota. Petr
peter z bratislavy
napsal(a):
Uz je to tu davno.
Pozri sa na:
https://www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/
show.php?tema=22316&r=6&m=1&page=1
ááá další fotky, tak to jsem špatně hledal. Děkuji, máte (měl) jste je moc pěkné. Nebyly by ještě fotečky bronzových, českých a červených běloocasých?
Moc děkuji Petr
petrzmerina
napsal(a):
ááá další fotky, tak to jsem špatně hledal. Děkuji, máte (měl) jste je moc pěkné. Nebyly by ještě fotečky bronzových, českých a červených běloocasých?
Moc děkuji Petr
Krůta bronzová
roklanka
napsal(a):
a ještě jednou
Do třetice.Krůta vyseděla 13 kuřat a z toho bylo 10 krocanů.
roklanka
napsal(a):
Díky za určení,chovu se nevěnuji ,ale koupila jsem je jako bronzové,tak jsem tomu věřila.
Tak jak na to koukám, tak jsme asi taky měli krůty české divoké béle lemované a ne broznové, jak nám bylo řečeno na trzích u Kolína.
Tady foto našich kluků a holek .
petrzmerina
napsal(a):
Petr
Ak chceš mať prehľad o far. rázoch tak sa pozri nanemeckú stránku o morkách:
http://www.ac-bueroservice.de/gefluegel/puten.htm
majklos
napsal(a):
Dobrý den,
Na Vašich fotkách nejsou kruty bronzové ale české divoké bíle lemované ale jsou opravdu pěkné. Majklos
Dobrý den, přikládám foto našeho Ferdy. Je bronzový nebo český dz.? Jaké rozdíly ve vybarvení jsou mezi nimi?? Děkuji M.
peter z bratislavy
napsal(a):
Ak chceš mať prehľad o far. rázoch tak sa pozri nanemeckú stránku o morkách:
http://www.ac-bueroservice.de/gefluegel/puten.htm
Posílám foto standartní kruty bronzové
majklos
napsal(a):
Posílám foto standartní kruty bronzové
Tady foto kruty české divoke bíle lemované pro srovnání
majklos
napsal(a):
Tady foto kruty české divoke bíle lemované pro srovnání
Ta kruta mi njede nejak prevest. Posílám foto krut bronzových standartních
majklos
napsal(a):
Ta kruta mi njede nejak prevest. Posílám foto krut bronzových standartních
A jeste krocana standartní bronzový pro srovnání
a tahhle si představuji bronzovou, ale tu jsem dostal, takže nevím jestli je to tak
jakub.nyvlt
napsal(a):
Koukám, že máte krůty společně s araukanama. Nedělá to problémy?(zdravotní) A na zemi je štěpka? Děkuji Nývlt
Krůty dvakrát ročně přeléčím proti černohlavosti. A žádné problémy se nevyskytly. Ano na zemi je štěpka, na podzim ji vyvezeme na pole a není u nich bahno. K těm krůtám byl pěkný článek v chovateli, jak rozpoznat tato dvě plemena.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.50
Dobrý den jaká je ta černá krůta?chovatel od kterého ji mám říká že je bronzová ale já si to nemyslím!
Jestli bych mohla také poprosit o radu. Chováme slepice, vice druhů, kachny a letos se chystáme oplotit zvlášť pozemek a pořídit husy nebo krůty. Já bych raději ty krůty. Může mi nějaký chovatel doporučit vhodné krůty -velkých?Vím, že je to různé, chtěla jsem bronzové, ale známá je měla a měli jen kolem 5-6kg. Také by se mi líbilo, kdyby seděli, ale to už bych asi chtěla moc. Děkuji za radu.
Dobrý den, také vznesu na odborníky přes barvy dotaz. Koupila jsem násadová vejce krůty bronzové a teď se mi začalo líhnout toto viz. foto. Vždy jsem měla za to, že když se nějaká drůbež narodí žlutá tak pak bude v dospělosti bílá, což mi u krůty bronzové nesedí. Vždy jsem kupovala krůty již dospělé. Jakou tedy ty mé krůty bronzové budou mít barvu. Zatím ze 13narozených jsou jen asi tři tmavé i s tmavými nožkami další jsou tak napůl a asi 4 čistě žluté. s pozdravem Veronika.
Dle mého názoru, mix vzniklý po křížení krůty bronzové a žluté. Nedávno jsem si od chovatele dovezl krůtu s krůťaty. Světlé(odpovídají vašim), tmavé a "půlčíci" zase odpovídají zbarvení po krůtě.(viz:. foto)
pod krůtou mám 2 tmavé a 2 světlé.. v odchovně potom viz foto.
dále přidávám i foto, jak by to mohlo potom eventuálně vypadat v dospělosti ;-)
Leč s krůtami bronzovými jsem začátečník, doposud jsem měl jen Bigy na maso, proto se i rád něco něco dozvím
Ono bude problém v tom, že se tak nějak mezi českými chovateli zažilo nazývat všechny krůty jiné než brojlerové - krůta bronzová.
Je to bohužel zhruba totéž, jako když se označují pižmovky za čínskou kachnu.
Ten člověk co Vám to prodal nemusel být nutně podvodník, ani mít zlý úmysl, jenom prostě přijal zažitý(nesprávný) název.
Osobně si myslím, že opravdových bronzových krůt - tedy plemene německá krůta (dříve standartní) ve zbarvení bronzová se v ČR mnoho nenachází (netvrdím, že žádná).
Valná většina toho co se nabízí na internetu jsou buď kříženci nebo české krůty v divokém zbarvení, které je podobné (nikoli však stejné) jako zbarvení bronzové.
Dokonce ani na výstavách to není lepší.
Vloni v Bohdalově byly přihlášeny bronzové krůty, jednalo se o křížence v typu německé krůty avšak v divoké zbarvení (nikoli bronzovém)
Na celostátní výstavě v Lysé také byly v katalogu uvedeny bronzové krůty, v reálu se však jednalo o české divoce zbarvené krůty.
Pokud by jste měla zájem o opravdu bronzové krůty nezbývá než doporučit Vám návštěvu některé z německých výstav a zakoupení chovného materiálu tam. Počítejte ovšem s tím, že kvalitní kusy se prodávaní okolo 120 EUR i více.
Krůty německé měděné + několik fotografií z letošních odchovů (ps. krůťata jsou po vylíhnutí smetanově bílá a postupně přepeřují do měděna - viz foto.).
Krůta naraganset z mého chovu + několik fotografií letošního odchovu (neplést s krůtou "standardní" nově přejmenovanou na německou ve zbarvení naraganset) - jen pro zopakování jedná se o nejtěžší čistokrevné plemeno krůt uznané na našem území - můj chovný krocan váží 16,3 kg.
_Martin

XXX.XXX.220.146
Má křížení plemen u krůt významný vliv na jejich růst a zdraví? Má velikost tělesného rámce vliv na délku růstu?
anaja

XXX.XXX.23.131
Dobrý den koupila jsem letos kuřata Maransek a paní mě nabídla i krůty, tvrdila, že bronzové, jsou ještě malén tak není podle vás poznat druh.Mám je prvně tak se ptám přeléčujete je na kokcidie a červy? Děkuji za odpověď.
Musím sem dát ještě nějaké " normální " fotky našich českých šedě divokých
lydie
napsal(a):
Musím sem dát ještě nějaké " normální " fotky našich českých šedě divokých
Dobrý den, sháním na letošek krůty české šedé, už jsem si po nich díval loni, ale bylo to ke konci roku a na výstavu v lysé jsem se nedostal
Chtěl bych se zeptat jestli budete mít letos krůty.
Když tak jestli můžu Vám napsat SZ.
K.
Dobrý den, doufáme, že krůty budou . Tento týden začaly nést, zkuste se ozvat v létě.
Vejce ani malá krůťata neprodáváme.
Moje letošní dvě krůtindy, zbytek jsou kluci. Zítra jim je 19. týdnů.
Krůta česká šedě divoká bíle lemovaná.