jossev
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat, jak velká mají být oka pletiva roštu v odchovně, aby kuřata nepropadávala a aby zas nebyla malá a nezanášela se. Někde sem to i v diskuzi četl, ale nevím kde. Nic jsem nenašel. Máte někdo zkušenosti. Poraďte prosím. Díky.
Co jsem viděla odchovny tak měly na dnech pletivo s čtvercovými oky 1x1 cm. Myslím, že se používá na voliery. Dana
ovecka
napsal(a):
Co jsem viděla odchovny tak měly na dnech pletivo s čtvercovými oky 1x1 cm. Myslím, že se používá na voliery. Dana
Já používám v prvních dnech 2/3 prostoru pletivo 6x6x0,6 mm,1/3 je pokryta praným říčním pískem-aby si kuřátka nazobala pro dobré trávení.Zhruba po týdnu přecházím na pletivo 10x10x0,8 mm.
jossev
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat, jak velká mají být oka pletiva roštu v odchovně, aby kuřata nepropadávala a aby zas nebyla malá a nezanášela se. Někde sem to i v diskuzi četl, ale nevím kde. Nic jsem nenašel. Máte někdo zkušenosti. Poraďte prosím. Díky.
nejjednodušší je bodově svařované pletivo 1x1 cm pro normální kuřata, pro zakrslá bych volil raději 6 x 6 mm, běžně se dá zakoupit v železářství,síla drátu u malých kuřat až tak nerozhoduje vzhledem k jejich váze,pokud je ale odchovna větší,nezapomeňte na vzpěry,třeba roxor, stačí 8 nebo 10 mm, aby se pletivo nepronášelo,stejně tak záleží jak dlouho budou kuřata v odchovně, pro starší cca kolem 1 měsíce jsou lepší oka 16 x 16 mm a silnější drát,netrpí tak nášlapová plocha končetin Karel