Mám dotaz, zkoušel jste někdo líhnout slepičí vejce, která jsou naprasklá. Vím, že se mají vyřazovat, Ale u kachen se treba dají líhnou, je jen menší procento vylíhnutých kačat. myslela jsem, že bych je ošetřila Virocidem a zkusila dát do líhně odděleně od jiných vajíček. Mají jen prasklinu, nejsou promáčklá a docel mi na nich záleží, přišla ze zahraničí. Díky Dana
ovecka
napsal(a):
Mám dotaz, zkoušel jste někdo líhnout slepičí vejce, která jsou naprasklá. Vím, že se mají vyřazovat, Ale u kachen se treba dají líhnou, je jen menší procento vylíhnutých kačat. myslela jsem, že bych je ošetřila Virocidem a zkusila dát do líhně odděleně od jiných vajíček. Mají jen prasklinu, nejsou promáčklá a docel mi na nich záleží, přišla ze zahraničí. Díky Dana
zkuste to opatrně zakapat voskem.A pak ho zahladtě,aby se pak neodloupl nebo nezabraňoval v otáčení vajíčka v líhni.
Držím Vám palce
letecm
napsal(a):
zkuste to opatrně zakapat voskem.A pak ho zahladtě,aby se pak neodloupl nebo nezabraňoval v otáčení vajíčka v líhni.
Držím Vám palce
Používám průsvitnou nebo neprůsvitnou velice slabou lepenku z umělé hmoty. Ustřihnu si pásek dlouhý podle délky prskliny a široký asi 5 mm a přilepím na prasklinu. Takto lze zalepit vejce, které nemá poškozenou poskořápečnou blánu. Nesmíme si myslet, že když nám teče bílek a my to zalepíme, je vše zachráněno.
3538
napsal(a):
Používám průsvitnou nebo neprůsvitnou velice slabou lepenku z umělé hmoty. Ustřihnu si pásek dlouhý podle délky prskliny a široký asi 5 mm a přilepím na prasklinu. Takto lze zalepit vejce, které nemá poškozenou poskořápečnou blánu. Nesmíme si myslet, že když nám teče bílek a my to zalepíme, je vše zachráněno.
Pokud jsou prasklá NEOŠETŘUJTE VIROCIDEM ANI JINOU DEZINFEKCÍ JINAK SE TO DOSTANE DO VAJEC A MŮŽETE JE VYHODIT!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vlastní zkušenost!
malaceskafarma
napsal(a):
Pokud jsou prasklá NEOŠETŘUJTE VIROCIDEM ANI JINOU DEZINFEKCÍ JINAK SE TO DOSTANE DO VAJEC A MŮŽETE JE VYHODIT!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vlastní zkušenost!
Pkud je vejce naprasklé a neteče, tak je nejlepší vzít blánu z vejcete určeného ke konzumaci a přelepit touto blánou,nechat zaschnout a můžete to dat do líhně.Též z vlastní zkušenosti.100 %uspěšnost.