Dobrý den, může mi někdo pomoci z identifikací tohoto krůtího jedince? Má 8 - 9 měsíců. Děkuji.
rybka
napsal(a):
Dobrý den, může mi někdo pomoci z identifikací tohoto krůtího jedince? Má 8 - 9 měsíců. Děkuji.
ještě jednou
rybka
napsal(a):
a poslední
asi chceš vědět jaké je to pohlaví, že?
Já bych to viděla na krůtu. Měli jsme krůty bronzové. JIž u 5 měsíčních(viz foto) jedinců bylo jasně vidět, co je krůta a co krocan.
Vepředu krocani, vzadu krůty.
lavacca
napsal(a):
asi chceš vědět jaké je to pohlaví, že?
Já bych to viděla na krůtu. Měli jsme krůty bronzové. JIž u 5 měsíčních(viz foto) jedinců bylo jasně vidět, co je krůta a co krocan.
Vepředu krocani, vzadu krůty.
krůty - necelých 5 měsíců
lavacca
napsal(a):
krůty - necelých 5 měsíců
krocani - necelých 5 měsíců
rybka
napsal(a):
Tak , je to krocan. Hudruje, čepýří se a roztahuje ocasní péra, ale zdali se přibližuje nějakému konkrétnímu plemeni, nebo je to mix.
no, tak pokud to má být krocan, tak 8-9 měsíců mít nebude. Nebo by byl nějaký pomalejší v dospívání.
Jinak tipla bych ho na křížence bronzová x žlutá krůta.
lavacca
napsal(a):
no, tak pokud to má být krocan, tak 8-9 měsíců mít nebude. Nebo by byl nějaký pomalejší v dospívání.
Jinak tipla bych ho na křížence bronzová x žlutá krůta.
Koupila jsem je ze dvorku, kde byla jen hlína a žádná pastva. Jsou spíš vytáhlí a chudí, ale snad se na zeleném spraví. O krůtách je známo, že milují kopřivy a když jsem jim první den předložila nasekané, tak se k tomu moc nehrnuly i když jsem jim je potom promíchala s trochou pšeničného šrotu.
rybka
napsal(a):
Koupila jsem je ze dvorku, kde byla jen hlína a žádná pastva. Jsou spíš vytáhlí a chudí, ale snad se na zeleném spraví. O krůtách je známo, že milují kopřivy a když jsem jim první den předložila nasekané, tak se k tomu moc nehrnuly i když jsem jim je potom promíchala s trochou pšeničného šrotu.
Tak to bude možná ono.
lavacca
napsal(a):
Tak to bude možná ono.
Takže uvedu článek na pravou míru. Krocan byl líhnutý v únoru nebo březnu, přesně si to již nepamatuji, bylo toho více. Otec je červený krocan, matka češka divoce zbarvená. Stačilo, aby se p. Eva zeptala manželky, dostala by odpověď. Měl jsem i krúťata líhnutá koncem prosince, tato však byla již prodána. Fotka, která je výše uvedena, je focena na prostor před samotným chlívem a vchodem do šopy. Pokud mi do dvora vede cesta z pole a jsem pod kopcem, nemůžu mít před vchodem zatravněný prostor, veškeré bahno bych měl v baráku, jako se již v minulosti stalo. Proto ty betonové panely. Pokud by se p. Eva pořádně podívala, viděla by i zahradu, kde se drůbež normálně pase. Pokud někdo zavolá, že by chtěl koupit nějakou drůbež, nebudu je pouštět na zahradu, nejsem atlet, abych ji potom naháněl po celé zahradě o ploše cca 1 ha. Já byl v tu dobu v práci, ale maželka byla doma a na každý dotaz, který by měla p. Eva, by jí odpověděla.
kittikit
napsal(a):
Takže uvedu článek na pravou míru. Krocan byl líhnutý v únoru nebo březnu, přesně si to již nepamatuji, bylo toho více. Otec je červený krocan, matka češka divoce zbarvená. Stačilo, aby se p. Eva zeptala manželky, dostala by odpověď. Měl jsem i krúťata líhnutá koncem prosince, tato však byla již prodána. Fotka, která je výše uvedena, je focena na prostor před samotným chlívem a vchodem do šopy. Pokud mi do dvora vede cesta z pole a jsem pod kopcem, nemůžu mít před vchodem zatravněný prostor, veškeré bahno bych měl v baráku, jako se již v minulosti stalo. Proto ty betonové panely. Pokud by se p. Eva pořádně podívala, viděla by i zahradu, kde se drůbež normálně pase. Pokud někdo zavolá, že by chtěl koupit nějakou drůbež, nebudu je pouštět na zahradu, nejsem atlet, abych ji potom naháněl po celé zahradě o ploše cca 1 ha. Já byl v tu dobu v práci, ale maželka byla doma a na každý dotaz, který by měla p. Eva, by jí odpověděla.
Dobrý večer, pokud je to takhle, tak se opravdu moc omlouvám a beru zpět, ten hliněný dvůr.Je pravda, že nejste povini vodit kupce od branky po celém pozemku a dělat s nimi prohlídku. Nabyla jsem dojmu, protože dvůr byl velký a prostorný a částečně do svahu, kde končil stromky a plotem, že tam končí.Nemyslela jsem nic ve zlém, pouze jsem se chtěla pochlubit, tím, co jsem získala za pěkně zbarveného krocana a pokusit se přiblížit jeho identitu pomocí moderky i když nejednoduchší bylo zvednout telefon a zeptat se, ale nejsem si jista, zda jsme o tom nehovořily, ale zamluvily to, neboť dotazů bylo hodně a paní s dcerou měly plné ruce práce. Paní domu byla velmi ochotná a vstřícná a na vše, co jsem se ptala ochotně odpovídala. Na vše si však člověk také hned nevzpomene..Vůbec jsem netvrdila, že by trpěly hladem, to v žádném případě a ani tak nevypadají, ani ostatní přítomná drůbež tomu nenasvědčovala a vůbec kačenky byly nádherné. Krmení dostali i hned po našem příchodu, jenom jsem četla, že se rády pasou a to mi tam jaksi chybělo, ale to jste uvedl na pravou míru a já se ještě jednou omlouvám. Vše vzniklo nedorozuměním a ne ze zlým úmyslem Vás , jako chovatele nějak pošpinit. S krocany a krůtami od Vás jsem spokojena a kamarádka také.