Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2009 16:00
kostrata

XXX.XXX.132.7

Začínám s chovem a potřeboval bych poradit.Mám saského kačera a dvě kachny a dvě pižmovky.Bude se kačer pojímat na pižmovkách a nebude to třeba na závadu.Koupil jsem je hlavně na to abych pod ně mohl dát vejce od těch saských.Alespon mě to tak poradily.Budu rád za jakoukoliv radu.Děkuji

21.9.2009 08:16
pastelin

XXX.XXX.250.196

kostrata napsal(a):
Začínám s chovem a potřeboval bych poradit.Mám saského kačera a dvě kachny a dvě pižmovky.Bude se kačer pojímat na pižmovkách a nebude to třeba na závadu.Koupil jsem je hlavně na to abych pod ně mohl dát vejce od těch saských.Alespon mě to tak poradily.Budu rád za jakoukoliv radu.Děkuji

Kačer se pojímat bude,káčata s takového spojení jsou dobrá na výkrm ale pro chov budou asi nepoužitelná.Myslím že toto mezidruhové křížení vyprodukuje neplodné kačeny

21.9.2009 16:12
kostrata

XXX.XXX.132.7

pastelin napsal(a):
Kačer se pojímat bude,káčata s takového spojení jsou dobrá na výkrm ale pro chov budou asi nepoužitelná.Myslím že toto mezidruhové křížení vyprodukuje neplodné kačeny

Děkuji,tak to by mohlo být v pohodě.Já to stejně chci na maso.A ted jsem koupil pižmáka a tak myslím,že se to vyřeší.Hlavně aby ty saský snášely zároven s pižmovkama,abych jim mohl podstrčit vejce.To bude asi větší problém.Nechce se mě zatím kupovat líhen.

21.9.2009 17:33
agria

XXX.XXX.7.84

kostrata napsal(a):

No, ale ta líheň by se Vám asi hodila. Já mívám od dvou kachen ruánských asi sto vajec. A kachna saská jich snese asi jednou tolik, alespoň jsem se to dočetla. Nebo je pak nabídnout k prodeji.

21.9.2009 17:48
kostrata

XXX.XXX.132.7

agria napsal(a):
No, ale ta líheň by se Vám asi hodila. Já mívám od dvou kachen ruánských asi sto vajec. A kachna saská jich snese asi jednou tolik, alespoň jsem se to dočetla. Nebo je pak nabídnout k prodeji.

No potěš,to se mám na co těšit.Taky nevím kolik snáší.Začínám,teprve ted jsem dal dohromady chovný kousky a uvidíme co to udělá na jaře.Když bude nejhůř líhen koupím.Ale raději bych aby cupitali za kačkou.To je pak radost se na to koukat.Stačí pár kachniček,nechci s tím kšeftovat,vlastně s tím taky nemám zkušenosti.Ale zase....nikdy neříkej nikdy...že?

21.9.2009 21:08
agria

XXX.XXX.7.84

kostrata napsal(a):

No to máte pravdu, asi se máte na co těšit. Ale mi to nikdy nedá a pořád sbírám vejce a je mi je líto vyhodit. No a teď už jsme pořídili druhou líheň. Letos jsme vylíhli v líhni asi osmdesát káčat a to pak ještě kachny zasedly. Měly pod sebou dvě vejce /asi ještě donosili/ , ale nakonec vyvedly čtrnáct káčat a bylo by jich ještě asi víc, ale nedostaly ven /v hnízdě ještě zůstalo asi pět naklovaných vajec/ . Takže jsme měli letos překachnováno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík