Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2010 10:19
michal1986

XXX.XXX.186.81

Dobrý den, zajímalo by mne jestli vadí pokud se mi skříží husa landeská s houserem pomořanským? Případně jaké to má nevýhody. Přišel mi pryč houser od husy landeské a sehnat narychlo nového bych asi nestihl, protože husa se již připravuje na snášku. Mám housera od husy pomořanské, tak bych je nechal pářit spolu. Ale zajímalo by mne jestli to něčemu nevadí?
Děkuji za rady.

3.3.2010 17:02
ovecka

XXX.XXX.26.131

michal1986 napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mne jestli vadí pokud se mi skříží husa landeská s houserem pomořanským? Případně jaké to má nevýhody. Přišel mi pryč houser od husy landeské a sehnat narychlo nového bych asi nestihl, protože husa se již připravuje na snášku. Mám housera od husy pomořanské, tak bych je nechal pářit spolu. Ale zajímalo by mne jestli to něčemu nevadí?
Děkuji za rady.

Pokud to nevadí vám, že budete mít křížence dvou plemen, husám to nevadí. Spíše je problé, že husy se dost dlouhou dobu seznamují, tak už teď před snáškou by mohlo být pozdě a husa s houserem si nemusí na sebe zvyknout. Páry husí se setavují do konce listopadu. Jinak při meziplemenném křížení dostáváte velmi životaschopné hybridy, kteří v sobě kombinují vlastnosti obou původních plemen. Objevuje se i hetrozní efekt, který se projevuje rychlejším růstem a lepším zdravotnim stavem. Takře na výkrm ideální. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík