Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2010 18:31
slamos1

XXX.XXX.52.65

Zdravim, prosim o radu, mam brojlery,maji asi 1,5kg a začinaji padat na nohy, krmim jen smesi a do piti davam AD3, co mam dela?

4.3.2010 19:06
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

slamos1 napsal(a):
Zdravim, prosim o radu, mam brojlery,maji asi 1,5kg a začinaji padat na nohy, krmim jen smesi a do piti davam AD3, co mam dela?

No podívejte se zda nemají horké,oteklé a bolestivé klouby. je to clkem častý problém u brojlérů. pokud jich není hodně co takhle kulhají podoručuju předčasnou porážku. jelikož už toho takhle stejně moc nenaberou - většinou. Případně zkuste přidat roboran nebo nutrimix pro výkrm a odchov drůbeže. on je problém , že bohužel směsy nejsou vždy kompletní jak se lidé logycky domnívají když kupujou KOMPLETNÍ krmnou směs.

4.3.2010 19:07
slamos1

XXX.XXX.52.65

malaceskafarma napsal(a):
No podívejte se zda nemají horké,oteklé a bolestivé klouby. je to clkem častý problém u brojlérů. pokud jich není hodně co takhle kulhají podoručuju předčasnou porážku. jelikož už toho takhle stejně moc nenaberou - většinou. Případně zkuste přidat roboran nebo nutrimix pro výkrm a odchov drůbeže. on je problém , že bohužel směsy nejsou vždy kompletní jak se lidé logycky domnívají když kupujou KOMPLETNÍ krmnou směs.

antibiotika nepomohou,?

4.3.2010 19:23
stroup

XXX.XXX.139.117

slamos1 napsal(a):
antibiotika nepomohou,?

budeš to jíst, ty bych do nich nerval.. hlasuju pro sežrání..

4.3.2010 19:32
slamos1

XXX.XXX.52.65

stroup napsal(a):
budeš to jíst, ty bych do nich nerval.. hlasuju pro sežrání..

Ale vždyt jsou ješte male ne?1,5 žive vahy

4.3.2010 19:56
stroup

XXX.XXX.139.117

slamos1 napsal(a):
Ale vždyt jsou ješte male ne?1,5 žive vahy

bavíme se o tom samém?

Brojler je chápán jako kuře (mládě kura domácího) obojího pohlaví o hmotnosti 1,5 kg při porážce

4.3.2010 19:58
slamos1

XXX.XXX.52.65

stroup napsal(a):
bavíme se o tom samém?

Brojler je chápán jako kuře (mládě kura domácího) obojího pohlaví o hmotnosti 1,5 kg při porážce

Ano bavime ale zařiznout tuto velikost v živem se rovna 1,1kg masa

4.3.2010 20:03
stroup

XXX.XXX.139.117

slamos1 napsal(a):
Ano bavime ale zařiznout tuto velikost v živem se rovna 1,1kg masa

njn ale podle mě lepší kilo masa než rvát do toho léčiva, ovšem záleží na vás, vy musíte posoudit jak špatně na tom jsou...

4.3.2010 20:05
slamos1

XXX.XXX.52.65

stroup napsal(a):
njn ale podle mě lepší kilo masa než rvát do toho léčiva, ovšem záleží na vás, vy musíte posoudit jak špatně na tom jsou...

z 50 zatim 4 , nevim jak to zastavit

4.3.2010 21:37
3538

XXX.XXX.8.15

slamos1 napsal(a):
z 50 zatim 4 , nevim jak to zastavit

Já bych přešel z krmných směsí na pšenici a začal bych je asi po pěti dnech zabíjet. Začal bych těmi méně pohyblivými a těžšími a ty schopnější bych oddělil a vykrmoval do výšší váhy pokud o to máte zájem.

5.3.2010 18:39
slamos1

XXX.XXX.52.65

3538 napsal(a):
Já bych přešel z krmných směsí na pšenici a začal bych je asi po pěti dnech zabíjet. Začal bych těmi méně pohyblivými a těžšími a ty schopnější bych oddělil a vykrmoval do výšší váhy pokud o to máte zájem.

to jo ale co je přičina toho, že padaji na nohy?

5.3.2010 22:10
3538

XXX.XXX.8.15

slamos1 napsal(a):
to jo ale co je přičina toho, že padaji na nohy?

To je problém u brojlerů, zvláště když se krmí naplno, živá váha se rychle zvyšuje. K tomu je zapotřebí velkého množství vitaminu D a sluneční záření.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2010 22:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.191

slamos1 napsal(a):

Dobrý večer, ja by som vypustil AD3, už samotná krmna zmes obsahuje tento vitamín. AD3 sa podáva 1x za mesiac( podľa návodu ), keď chýba je zle, ale predávkovanie je ešte horšie. Na spevnenie kostí odporúčam dávať do vody 2 až 3x za týždeň pár zrniečok hypermangánu. Prajem veľa úspechov v chove.

6.3.2010 18:27
slamos1

XXX.XXX.52.65

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý večer, ja by som vypustil AD3, už samotná krmna zmes obsahuje tento vitamín. AD3 sa podáva 1x za mesiac( podľa návodu ), keď chýba je zle, ale predávkovanie je ešte horšie. Na spevnenie kostí odporúčam dávať do vody 2 až 3x za týždeň pár zrniečok hypermangánu. Prajem veľa úspechov v chove.

Tak jsem z toho jelen

7.3.2010 16:20
chovatelka

XXX.XXX.90.128

slamos1 napsal(a):
Tak jsem z toho jelen

ve škole(střední veterina v Hradci Králové) jsme se učili, že je toto skutečně častý problém u brojlerové drůbeže, zejména kuřat. Jde vlastně o to, že svalová hmota přibývá příliš rychle a kosti "nestíhají dorůstat". Dojde k sesmeknutí Achillovy šlachy a kuře následně začne "pajdat". Může to být jednostranné nebo i oboustranné. Léčba je jen jedna -> useknout hlavu a milé kuře hodit na pekáč

8.3.2010 08:02
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

chovatelka napsal(a):
ve škole(střední veterina v Hradci Králové) jsme se učili, že je toto skutečně častý problém u brojlerové drůbeže, zejména kuřat. Jde vlastně o to, že svalová hmota přibývá příliš rychle a kosti "nestíhají dorůstat". Dojde k sesmeknutí Achillovy šlachy a kuře následně začne "pajdat". Může to být jednostranné nebo i oboustranné. Léčba je jen jedna -> useknout hlavu a milé kuře hodit na pekáč

Ach jo, jsou hrozné křížené brojlerové kuřátka!

8.3.2010 08:58
stroup

XXX.XXX.43.180

chovatelka napsal(a):

děje se to i u hus? mě loni jedna husa na výkrm začala pajdat, pak i chodit.. nějaký čas sem ji nosil na sluníčko a žrádlo měla u zobáku.. nakonec se spravila a já ji mohl vesele sežrat :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík