Zdrojem tepla jsou 4 žárovky s krytem proti popálení kuřat, je řízena elektromechanickým termostatem, teploty se dají nastavit v rozmezí 37-39, na kontrolu a nastavení teploty je použit zdravotnický teploměr, já jsem si ho doplnil digitálním s vlhkoměrem pro kontrolu okamžité teploty, minima a maxima. Vlhkost je zajištěna odparem vody z vaničky pod roštem, na kterém jsou umístěna vajíčka. Cirkulace vzduchu je zajištěna otvory ve víku, v případě zvýšené vlhkosti jsou tam doatečné otvory, které jsou zaslepeny zátkami. Vše je umístěno v polystyrenové krabici. Cena na Ukrajině cca 900 Kč, cena s dopravou cca 1500 Kč. Já jsem si svojikoupil přes americky ebay, klíčové slovo- incubator.
honzauta
napsal(a):
Zdrojem tepla jsou 4 žárovky s krytem proti popálení kuřat, je řízena elektromechanickým termostatem, teploty se dají nastavit v rozmezí 37-39, na kontrolu a nastavení teploty je použit zdravotnický teploměr, já jsem si ho doplnil digitálním s vlhkoměrem pro kontrolu okamžité teploty, minima a maxima. Vlhkost je zajištěna odparem vody z vaničky pod roštem, na kterém jsou umístěna vajíčka. Cirkulace vzduchu je zajištěna otvory ve víku, v případě zvýšené vlhkosti jsou tam doatečné otvory, které jsou zaslepeny zátkami. Vše je umístěno v polystyrenové krabici. Cena na Ukrajině cca 900 Kč, cena s dopravou cca 1500 Kč. Já jsem si svojikoupil přes americky ebay, klíčové slovo- incubator.
Další foto
honzauta
napsal(a):
Další foto
Termostat do lihne. www.morel.estranky.cz
Ze 69 vajec mám 30 živých kuřat, vejce byla všechochuť, po rozbití jsem zjistil, že ještě tam bylo 8 kuřat, které se neproklubala a zbytek nebyl oplodněný. Asi jsem měl nastavenou malou teplotu 37,8 C -líhla se o den později. Teplota kolísala v závislosti na tlaku, někdy byla v pohodě celé dny a pak se změnou tlaku se v průměru o půl stupně změnila.
Poučení pro mne pro příště-nastavit teplotu vyšší-zkusím 38,2 a pečlivěji budu vybírat násadová vejce, jinak vzhledem k ceně líhně jsem spokojen, je to jen zábava.
Honza
Dobrý den,tak jsem moc dobře nedopadl,kuřata se začala naklovávat o 2dny dřive,celkem 5 kusu,nedokázala se dostat ven,a do rána byla mrtvá ve vajíčku,během noci se naklovalo dalších 10 kuřařat,těm jsem pomohl ven,asi po 3hod. ,uběhlo 24 hodin a zatím žijí.Podle knihy p,Tuláčka,jsem měl asi nízkou teplotu,skořápky jsou krvavé,kuřátka zalepená.zkusím to s 10 vajíčky znovu a uvidím.šíp
Díky za zprávu, já se domnívám, že jste měl naopak příliš vysokou teplotu. Mě se při nastavané teplotě 37,8 líhly o den později. Možná jste měl ve finále nízkou vlhkost. Včera jsem mluvil se starším zkušeným pánem a líčil mu své problémy-také se pár kuřat úplně neproklubalo a zahynuly. Jeho názor je posledních 5 dnů ještě navíc vlhčit rozprašovačem, kuřatům nepomáhat - co má přežít přežije, mrzáčky hned likvidovat, nechat po vylíhnutí min 12 hodin v líhni a začít krmit až 2 den po vylíhnutí. Teď od něho koupím krůtí vejce a perličky a bude další pokus. Dále řekl, že vajíčka z února jako jsem měl já, byly brzy na násadová, Oplozenost stoupá s blížícím se jarem a se zelenou potravou, podle mojích výsledků měl asi pravdu.
.... ten TS-morel, je vynikající, ale lepší je si připlatit a koupit ten s dvěma okruhy a dvěma čidly ! Jeden okruh a čidlo použít do líhně a druhý okruh a čidlo do odchovny! A můžete líhnout dále! Dobré je i to, že má TS signalizaci, když rupne žárovka a teplota poklesne! V odchovně pak snižujete teplotu jak to znáte - dobré je kuřátka nechat vyčistit - t. zn. ze začátku krmit pouze krupičku a strouhanku pak teprve směs1 - vodu dávat čerstvou a do ní heřmánkový extrakt / co jsou čaje s heřmánkem/. Vždyť je to jen líhnutí pro zábavu-tak proč si s tím nepohrát! B.
Dobrý den,vajíčka jsem otáčel pravidelně,vlhkost jsem měl asi velikou až moc.Skla líhně byla orosená po celou dobu líhnutí,a když jsem líhen čistil pro novou dávku vajec a nadzvedl jsem ji tak vlhkost byla i mezi spodkem líhně a stolem na kterém líheň stála,jinými slovy kondenzát prošel skrz polystyrén.Voda byla celou dobu v nepropustných miskách,které se nemohly vylít.Už tam jsou nová vajíčka dám vědět.PS"mám ještě jednu starou líheň,tam dávám okolo 17 dne vajíčka do vody a vajíčka plavou,pukavci klesají na dno,když jsem zkoušel vajíčka z této líhně ,všechna šla ke dnu,domnívám se ,že měla i malou vzduchovou bublinu,aproto neplavala,tu jsem loni nikdy nekontroloval,takže nevím přesně jak má být veliká.
... jo s vlhkostí opatrně /kvočna také do deště moc neleze/ -já vodu dával až tak 3dny před líhnutím. Kontrolu dělám za týden, abych vyhodil neoplodněné a 17 den - to již do toho 21 dne vydržím a nekonroluji! To je již lépe s vajíčkem nehýbat, aby kuře nemyslelo, že je na kolotoči a nehledalo kudy vlastně ven! Tak jsem to dělával!! Nyní jen závidím, já mám tu "Brinseu" /nebo jak se ta potvůrka jmenuje/-to je otrava. Dám tam vajíčka a za 21 dnů jdu pro kuřata!
... jo s vlhkostí opatrně /kvočna také do deště moc neleze/ -já vodu dával až tak 3dny před líhnutím. Kontrolu dělám za týden, abych vyhodil neoplodněné a 17 den - to již do toho 21 dne vydržím a nekonroluji! To je již lépe s vajíčkem nehýbat, aby kuře nemyslelo, že je na kolotoči a nehledalo kudy vlastně ven! Tak jsem to dělával!! Nyní jen závidím, já mám tu "Brinseu" /nebo jak se ta potvůrka jmenuje/-to je otrava. Dám tam vajíčka a za 21 dnů jdu pro kuřata!
Dobrý den,tak během pondělní noci a úterka se mi vylíhlo 43 kuřat ze 62 vajíček,vodu jsem těd do líhně nedával,až 17 den jsem vajíčka kontroloval ve vlažné vodě,potom jsem po naklubání 1.kuřete vajíčka orosil,9 vajec bylo čistých,faverolky,vajíčka jsem dostal,slepičky a kohout jsou už 4 nebo 5 letý,2 vejce od vlašek čistá,zbytek půl na půl uhynulé zárodky.Počítám ,že mi ještě jedno kuře zajde,nechce chodit.Teplotu jsem držel 39stupnů 1,5cm nad vajíčky,měřeno dodaným teploměrem,který má dělění po stupních a špatně se odečítá,budu muset na oční pro brýle,pak jsem měl ještě jeden laboratorní teploměr,kterým jsem měřil teplotu na spodku vajíček,tam se teplota pohybovala od 36 do 37 stupnů,podle místa kde jsem měl teploměr.Takže první neúspěch byl zaviněn velkou vlhkostí a špatným překladem,respektive jsem to nedočet do konce,azbuka ve spojení s brýlemi dělala problémy.Ted dávám 70 vajec znova líhnot.fanda
ahoj,lihen mám 2,sezonu,žádný náhradní díl jsem nepotřeboval,žárovky v ní jsou 4x 25w,závit minon,žárovky jsou stále původní,když je líhen zapnutá tak po vyhřátí líhně žárovky úplně nezhasínají,ale vlákna slabě žhnou,proto asi nepraskají.ostatní díly nevím,nejsem el.,ale myslím si že to není problém vyměnit-čidlo nebo regulátor. ted jí mám nasazenou letos podruhý,první líhnutí jsem zkazil,nastavil jsem vypínací teplotu na 39,5 ,ale neuvědomil jsem si že teplota a teploměr je položený na vejcích,vylíhlo se 6 kuřat z 80 vajec,v 50 vejcích se zárodek ani nezačal vyvýjet.Nyní mám nasazeno znova 80 vajec,3 čísté,v ostatních se zárodek vyvýjí.teplotu mám nastavenou na 38-38,3 stupně.celkem jsem v ní líhnul 8x.jestli budeš líhnut slepičky nedávej do líhně misky s vodou,mě se to neosvědčilo.
ahoj,lihen mám 2,sezonu,žádný náhradní díl jsem nepotřeboval,žárovky v ní jsou 4x 25w,závit minon,žárovky jsou stále původní,když je líhen zapnutá tak po vyhřátí líhně žárovky úplně nezhasínají,ale vlákna slabě žhnou,proto asi nepraskají.ostatní díly nevím,nejsem el.,ale myslím si že to není problém vyměnit-čidlo nebo regulátor. ted jí mám nasazenou letos podruhý,první líhnutí jsem zkazil,nastavil jsem vypínací teplotu na 39,5 ,ale neuvědomil jsem si že teplota a teploměr je položený na vejcích,vylíhlo se 6 kuřat z 80 vajec,v 50 vejcích se zárodek ani nezačal vyvýjet.Nyní mám nasazeno znova 80 vajec,3 čísté,v ostatních se zárodek vyvýjí.teplotu mám nastavenou na 38-38,3 stupně.celkem jsem v ní líhnul 8x.jestli budeš líhnut slepičky nedávej do líhně misky s vodou,mě se to neosvědčilo.
- vstoupím vám do toho jen malou poznámkou! Buď jde proud do žárovky, pak svítí - nebo nejde, pak nesvítí a nežhne! Ony žárovky s mini závitem, jsou poněkud kvalitnější a tak vydrží! Psal jsem vám již, že je na trhu regulátor asi za100,- pak je lépe dát žárovky silnější třeba 60 W a ubrat na regulátoru, pak vydrží! Pro líhně bez ventilátoru teplotu 38.5 st C Otevřít všechny vzduch. průduchy. Pokud vlhčíte - rozprašovačem, přidat do vody trochu vinného octa! B.
když píšu,že vlákno v žárovkách po vyhřátí líhně stále slabě žhne,tak žhne.nevím jak mají regulátor teploty a prudu ukrajinci udělaný ,ale je to fakt,lekařský teploměr-rychloběžka nekolísá.Mám ještě jednu líhen,taky žárovkovou,celou dělanou doma a tam je to jak píšete,svítí nebo nesvítí,lékařský teploměr tak zvaná rychloběžka ukazuje teplotu 38,5,když zhasne tak klesne 37,7 a znova se rozvítí a proto projistotu v ní pokaždém líhnutí měním žárovky.Takže abych to zkrátil,v ukrajinské líhni žárovky nedostávají proudový náraz,aproto déle vydrží.
beda
napsal(a):
- a tam co máte vyp. 38,5 a zap. 37,7 to je prostě špatný- nehodící se termostat s diferencí téměř 1 st C ! Tam nahoře máte na fotce TS kde si můžete nařídit diferenci i 0,1 st !
Dobrý den,když si pořádně vše pročtete,zjistíte,že původní a první kupec si k líhni dokoupil digi. termostat,původní termostat není nikde vyfocen a není vidět.Já jsem si tuto líhen koupil,až když jsem ji zde uviděl a nic jsem k ní nedokupoval,vlastně jen teploměr .UK dodávají teploměr s dělením 1 stupně.V líhni z UK žárovky neustále slabě žhnou,tudíž tam nejsou proudové nárazy-vypnutí a zapnutí,mimo doby kdy líhen otvírám,a chladím.Co se týče Vaší poznámky k druhé líhni,kde teplota těsně nad vajíčky kolísá 38,5-37,7 ,zde líhnu bez problému již několik let.Teplota pod kvočnou kolísá daleko více,někde jsem četl asi 5 stupnů,takže můj názor je ,že není nutné držet absolutně přesnou teplotu,v přírodě se to taky neděje,zbytečně stavbu líhně prodražujete.
fanda62
napsal(a):
Dobrý den,když si pořádně vše pročtete,zjistíte,že původní a první kupec si k líhni dokoupil digi. termostat,původní termostat není nikde vyfocen a není vidět.Já jsem si tuto líhen koupil,až když jsem ji zde uviděl a nic jsem k ní nedokupoval,vlastně jen teploměr .UK dodávají teploměr s dělením 1 stupně.V líhni z UK žárovky neustále slabě žhnou,tudíž tam nejsou proudové nárazy-vypnutí a zapnutí,mimo doby kdy líhen otvírám,a chladím.Co se týče Vaší poznámky k druhé líhni,kde teplota těsně nad vajíčky kolísá 38,5-37,7 ,zde líhnu bez problému již několik let.Teplota pod kvočnou kolísá daleko více,někde jsem četl asi 5 stupnů,takže můj názor je ,že není nutné držet absolutně přesnou teplotu,v přírodě se to taky neděje,zbytečně stavbu líhně prodražujete.
- původní TS je vidět na snímkách dobře-jde o membrán. termostat. Pokud jde o proud. náraz, dojde k němu vždy, neboť někdy musí zapnout a vypnout. Pokud by se při vypnutí /což není problém/ pouze "žhavilo", dojde pouze k méně častému zapnutí a tím případnému šetření žárovky/neboť její životnost je nejčastěji dána počtem zapnutí, pokud je V konstantní/.A kolísání teploty, kterou popisujete, tak ta je úměrná s isolací líhně a hlavně s okolní teplotou, neboť časté zapnutí sice dělá onen rozdíl na teploměru, ale nestačí se tak rychle měnit teplota ve vejci. Takže ve vejci je téměř stále stejná teplota. Ještě jde také o pohyb vajec, v žárovkové líhni jsem kdysi poctivě otáčel každé vejce přes špičku, až pak jsem zlajdačil a zjistil jsem, že stačí pootevřít pouze víko, strčit tam ruku a vajíčky zamlet a efekt byl stejný. A teplota pod kvočnou - jednou jsem si tam strčil čidlo /na dobu líhnutí a kontroloval a zapisoval/ a nestačil jsem se divit, jak ona ví, kdy má opustit a v kterou dobu líhnutí vejce a kdy sedět, jak přišitá.A když jsem měl čidlo u okrasných kachniček, tak jsem nevěřil, jak vysoká teplota, tam je /ani to raději nebudu psát/. Já mám v provozu jak líheň se žárovkami, tak aut. Brinseu. Jediný problém, který neumím vyřešit je, že u nás na chalupě vypnou proud od 7-16hod a to dosti často a je většinou po osazení líhně /okolní teplota je 8-10 st/ a letos jsem tam dvakrát přijel až v poledne a pochoval jsem i asi 30 kuřat! Oni to sice ohlásí rozhlasem/ale to tam nejsem/, ale plakátek nikde nevylepí /již jsem jim psal/, ale stejně nevím, co bych dělal! B.
ahoj,zadej adresu www.dostavka.net.UA pak klikni na -dům a hospodářství,pak na obrázek slepice ,a opraš ruštinu,v nejhorším připadě použiješ překladač.Můžeš to tam přímo vybrat tuším ,že stojí od 44 dolarů až po 88 dolarů- tahle vzhledem připomíná stolní líhen z biosky.Je jich tam víc druhů,některá už má v sobě i hromadné obracení vajec.Pokrok jde dopředu.Můžeš si ji tam přímo objednat,tuším,že potom připlatíš dopravný,ale odečtou ti dph.Mě ji přivez známý Ukrajinec.Za dopravu nic nechtěl,ale vrácení peněz za dph taky nevyřídil,bojej se celníků jak čert kříže,aspoň Ti obyčejní a normální.Když nemusí tak za nima nejdou a vyhýbají se jím oblokem.
díky za pomoc , myslím že vyberu , našel jsem ještě jeden eshop v rusku http://www.vhshop.ru/index-CID-3.htm
sloup12
napsal(a):
díky za pomoc , myslím že vyberu , našel jsem ještě jeden eshop v rusku http://www.vhshop.ru/index-CID-3.htm
Inspiroval jsem se a a na dané www adrese jsem vyplnil formulář Zoluška, 70 vajec, autom obracení. Vypadá dle tech. popisu velmi dobře, za 3000 rublů na 220 i 12 V. Dokonce na autobaterii. V tom formuláři ale nebyla žádná kolonka ohledně placení. Jen mi přišla automatická odpověď, že se se mnou někdo spojí. Známí mi tvrdí, že mi to přijde rovnou na dobírku. Má někdo zkušenost???s touto firmou
Děkuji
fanda62
napsal(a):
ahoj,zadej adresu www.dostavka.net.UA pak klikni na -dům a hospodářství,pak na obrázek slepice ,a opraš ruštinu,v nejhorším připadě použiješ překladač.Můžeš to tam přímo vybrat tuším ,že stojí od 44 dolarů až po 88 dolarů- tahle vzhledem připomíná stolní líhen z biosky.Je jich tam víc druhů,některá už má v sobě i hromadné obracení vajec.Pokrok jde dopředu.Můžeš si ji tam přímo objednat,tuším,že potom připlatíš dopravný,ale odečtou ti dph.Mě ji přivez známý Ukrajinec.Za dopravu nic nechtěl,ale vrácení peněz za dph taky nevyřídil,bojej se celníků jak čert kříže,aspoň Ti obyčejní a normální.Když nemusí tak za nima nejdou a vyhýbají se jím oblokem.
Dobrý den, teď jsem se ptal ohledně placení.Vy jste to platil na dobírku??? Děkuji Sigi
Zdravím,
Taky jsme chtěli objednat líhen z tohoto e-shopu.Odpověděli,že mimo Rusko je nezasílají.Objednali jsme líhen tedy zde http://dostavka.privatesales.ru/shop/house/ranch/incubators/
a poštovné činí 31USD,za líhen v ceně 63USD.Dale se ještě řeší způsob platby,tak uvidíme.
Dobrý den,tak nevím jestli mám brečet,smát se,nebo nadávat.Tak jsem vyčistil a vydezinfikoval líheň,je z polystyrénu, blbec jsem ji nechal v předsíni v kurníku ,aby vyschla.Při práci jsem byl vyrušen,špatně jsem zavřel dveře, a zapomněl jsem na ni.Když jsem přišel zase za dva dni krmit,tak líheň byla totálně rozklovaná..Tak jdu zkusit dělat dřevěnou,ze zbytků.
beda
napsal(a):
- a abych to zkrátil, pokud při dosažené, požadované teplotě pustím do žárovek pouze tolik proudu, aby pouze žhavily a při poklesu teploty pustím do žárovek tolik, aby dávaly těch 25 W tak dostanou téměř stejný proudový náraz, jako když jsou zhasnuté!
No teda já mám do elektrikáře daleko asi jako do modelky, ale mám v obýváku lustr s svíčkovými žárovkami, takový ten křišťálový. Neustále praskaly, až nám v elektru doporučili tzv. stmívač místo vypínače. Žárovky nabíhají pozvolna, ne tedy dlouho, ale během tak 1 s se rozsvítí. taky se dá přiložením ruky k tomu stmívači světlo libovolně ztlumit, i do stavu, kdy žárovky jen žhnou a nesvítí, jak uvádí pán u líhně. Takže to určitě jde. Od té doby žárovky skutečně vydrží mnohem déle.
honza10
napsal(a):
A nemáte někdo návod přeložený do češtiny?
Kvočka MI-30
OBECNÉ POKYNY
Tento návod obsahuje základní informace o konstrukci a fungování inkubátoru kompaktní MI-30 (mini-inkubátor "Kvočka"), pak inkubátoru, a rovněž potvrzení výrobce zaručuje základní parametry inkubátoru. Inkubátor je domácí spotřebiče, a je určen pro ústavu vejce kubatsii drůbeže na soukromých farmách.
Inkubátor by měl být provozován v uzavřených místnostech vytápěných za normálních klimatických podmínek při okolní teplotě 15 ° C až +35 ° C.
Není povoleno na místě dostupnosti vytápění inkubátoru a radiátory, průvanem, přímým slunečním zářením.
TECHNICKÁ DATA
Kapacita inkubátoru, vejce:
křepelka
až 200
kuře
až 80
kachní a krůtí
až 50
husa
až 40
Inkubátor stanovena na rozmezí teplot, ° C
÷ 38,3 +37,7
Teplota je udržována teplota mechanické automaticky.
Teplotní stabilita v regulačním rozsahu, ° C
± 0,15
Napájecí zdroj, V
220
Frekvence, Hz
50
Spotřeba energie, W
30
Spotřeba elektřiny v průběhu inkubace (30 dní), kWh, nic víc 10
Rozměry:
Délka, mm
470
Šířka, mm
470
výška, mm
225
Přepravní hmotnost, kg, ne více
2.5
BALÍČEK
• Inkubátor MI-30
• Teploměr v případě
• Návod k použití
• Obal z kartonu
VAROVÁNÍ!
Inkubátor "Kvočka" pracují zdravotní teploměrem, který umožňuje přesnější měření teploty v inkubátoru.
Použití jiných typů teploměrů, včetně a alkoholu může vést k narušení skutečných hodnot teploty a zhroucení do líhně.
Po počáteční zařazení do inkubátoru a vajec z každého tahu vložte teploměr v inkubátoru 14 po dobu nejméně jedné hodiny práce.
Před každým měření teploty, teploměr by měl být otřesený po ruce v případě tak, že výška sloupce rtuti nižší než 37 ° C.
BEZPEČNOST
Pečlivě si přečtěte a jsou v souladu s požadavky návodu.
Nepoužívejte inkubátor s odebraným víkem.
Neinstalujte inkubátor v blízkosti otevřeného ohně a tepelných zdrojů.
Netahejte za kabel při odpojování napájení z inkubátoru.
Nedávejte víko inkubátoru, a cizí předměty nejsou tlačit.
Po pobytu v chladu inkubátoru by měly být uchovávány při pokojové teplotě po dobu nejméně šesti hodin před zapnutím elektrického proudu.
Výrobní jednotka
Inkubátor se skládá ze dvou funkčních částí (viz obrázek): těla 1 a 2 kryt vyroben ze speciálního tepelně izolačním materiálem. Ve spodní části skříně 1 jsou tam dva, nejsou vzájemně propojeny, sedm svislých drážek a děr 4. Na římsách na bydlení 1 namontovat zásobník 15, mřížka 5 a kryt 2. Kryt 2 má dva pozorovací okna 6, uzavřel transparentní víko 8, osm trvale otevřené větrací otvory 7 a dva větrací otvory, uzavřeny zátkami 9 červenou. Na vnitřní straně víka 2 montovat trubky topení a termostat 10 11. Lampa ohřívače 10 jsou uzavřeny pomocí speciálních ochranných krytů - reflektory. Na vnější stranu víka 2 má signální světlo 12, teploměr 14, panel regulace teploty se stavěcím šroubem 13. Na zadní straně krytu 2 je připojen napájecí kabel 16.
Nastavení teploty v inkubátoru podporuje elektrického ohřívače trubku 10. Zapnutí a vypnutí ohřívače automaticky termostatem 11.
Zvlhčování vzduchu v inkubátoru jsou poskytovány volným odpařováním vody s 2-drážky 3 palety 15.
Vzduch v inkubátoru je poskytována prostřednictvím sedmi větracími otvory v krytu 1. a palety 15 a osmi otvory ve středu krytu 2. Pro intenzivnější větrání inkubátoru jsou dva otvory ve víku 2, uzavřené s odnímatelným svíčky 9 červené.
ZAČÍNÁME
Rozbalte do inkubátoru. Sejměte kryt z pouzdra 2 inkubátoru. Misku a mřížku, teploměr, návod k obsluze.
Pozor! Zacházejte s ním opatrně a inkubátor udržovat je v čistotě. Pak budete mít zdravý a udržet mladé atraktivní inkubátor.
Mýt a dezinfikovat budovy samostatnou tabulku 5, 15 palet, teploměr 14, 3% vodný roztok manganu (růžová). Neotírejte nebo zaschnout. Vnější povrch nádrže a zakryjte vlhkým hadříkem.
Umístěte kryt na rovném tvrdém povrchu, poskytuje tedy vzduchovou mezeru pro větrání. Umístěte plech na spodní části trupu 15.
Vyplňte ve dvou drážek zásobníku 15 3 vody na 2/3 hloubka drážek (teplota vody by neměla překročit 40 ° C).
Položte pánev na netu 5 15 krytu 1.
Nasaďte kryt 2 na tělo 1 tím, že rozšíří budovu tak, aby neodpovídal postranní rýhy, které zapadají do napájecího kabelu 16 během přepravy a skladování (ke snížení tepelné ztráty).
Zapojte napájecí kabel do zásuvky 16 220 V. Tento ukazatel se rozsvítí 12 a čtyři lampy kamna.
Nastavte víko v úvodních dvou teploměru 14 zamknout SZP po dobu nejméně jedné hodiny práce.
Po čtyřech hodinách provozu zkontrolujte teplotu. Jeho hodnota musí být v rozmezí 37,7-38,3 ° C (nejpříznivější teplota pro inkubaci ptáků vsehvidov). Inkubátor je nastaven výrobcem na teplotě v tomto rozsahu bez vajec.
PLÁN PRÁCE
Pro inkubaci vajec by měla být vybírána na základě doporučení jedné příručky "Co potřebujete vědět o domácí drůbež?", § 3 (vydané firmy "Ost-Invest" - je k dispozici na vyžádání) a pomocí ovoskopa OB-1 - zařízení pro skiagrafické násadových vajec a potravin (produkoval "Ost-Invest" - k dispozici na vyžádání).
Naneste jemnou tužkou na vejce, připravený pro inkubaci, známka "O" na jedné straně a známku "X" na protější straně.
Odpojte a vyjměte kryt z pouzdra 2 inkubátoru vkládá prst do otvoru pro teploměr, bez předběžného odstranění teploměr 14 a netočí víko, umístěte ho jemně vedle bydlení 1. Vejce ležel titulní zaregistrovat, jako "O", rovnoměrně po celé oblasti bydlení mřížky inkubátoru, mírně ohnuté špičatým koncem dolů. Po načtení inkubátor kryt na těle 2 1. Připojte napájecí kabel 16 rozetku220 B. Po jedné hodině inkubátoru teploměr, vložte do otvoru 14 víka 2, přemísťovat, je-li to nutné, vejce na startovním roštu.
Po uplynutí nejméně 4 hodiny po kontrole automatický provoz inkubátoru, který je určen k pravidelné zapnutí a vypnutí čtyř topných trubek 10.
Poprvé vejce zase po 12 hodinách svých oblíbených v inkubátoru, který odstraní víko inkubátoru. Před sejmutím krytu mimo napájení z inkubátoru a vyjměte teploměr. V čem se obrací vejce dvakrát denně (ráno a večer). Podívejte se na přítomnost vody v drážkách na pánvi. Přidejte vodu jednou za 3-4 dny po síti v obou drážek předem uvolňování vajíček vyplnit místo.
Umístěte víko na budově inkubátoru. Zahrnout do sítě inkubátoru. Chcete-li obnovit teplotu v inkubátoru, po zapnutí vejce trvat nejméně hodinu. Po tomto, vložte teploměr 14 odstoupit kryt 2.
VAROVÁNÍ! První dva nebo tři dny po položení teploměr ukazuje teplotu v nevytápěných vajec, takže se nemusíte SE TEPLOTA PODREGULIROVKU!
Podregulirovku teploty by měly být prováděny po dobu nejméně 2 dnů po kladení vajíček, ale po vzniku skutečných hodnot teploty pomocí teploměru, který je součástí inkubátoru. Pokud je hodnota nizhe37 ° C nebo 39 ° C (teploty mimo nebezpečné), podregulirovku provádí takto:
• bez otevření inkubátoru, nastavte teploměr 14 do otvoru víka inkubátoru, po 30 minutách vyjměte teploměr. To bude skutečná hodnota teploty v inkubátoru;
• změnit teplotu v inkubátoru se může obrátit na regulačního šroubu 13. Zapněte jedné divize odpovídá teplotní změně o 0,2 ° C. Skutečná hodnota teploty je stanovena alespoň hodinu po podregulirovki.
VAROVÁNÍ! Několik dní před koncem inkubace je přírodní nárůst teploty v inkubátoru na 39 ° C (embryo ve vejci má teplotu 40 ° C), a snížit tak teplotu v inkubátoru se nedoporučuje.
Vlhkost uvnitř inkubátoru je řízen mlžení víček 8. Když zamlžily více než polovina z oblasti uzávěrů, otevřené dva otvory v inkubátoru, se vztahuje v červené čepice, 9 a nezavírejte do žádné zamlžení. Za dva dny před líhnutím tyto dva otvory by měly být otevřené.
Přestávka v moci dodávat až 5 hodin nemá negativní vliv na proces kultivace, ale doporučuje se uzavřít pozorovací okna v inkubátoru tepelně izolačního materiálu (např. knihy), osm větrací otvory mezi okny - není blízké. Pokud jsou časté výpadky elektrického proudu, nemáme odstranit knihy. Není-li elektrická energie pro více než 5 hodin - dát na každé zobrazené ohřívače vody okna s teplou vodou (teplota vody 65 ... 70 ° C) a pojistit se ohřívací láhev tak, aby otvory byly otevřeny.
Zapnutí vejce by měla být přerušena na 15-ydendlyaperepelov, 18. den pro kuřata, 24. den pro krůty a kachny, 27. den pro husy, kachny 29. dni pižma.
Před posledními odklápěcími vajec je pět sítě doporučuje, aby v inkubátoru straně hladké, aby nedošlo k možnému zablokování v buňkách mřížky nohy a zobák vylíhnutých kuřat.
Doba inkubace takto: křepelka - 17 dní, slepice - 21 dní, krůty a kachny - 28 dní, husy - 30 dní pižma kachny - 33 dní. Výsledky inkubaci vajec vybraných zavisyatot kvalitu a řádné dodržování požadavků a doporučení této příručky a příručkou "Co byste měli vědět o domácí drůbež?".
Podívejte se na proces odstranění mláďata pozorovací okna. Doporučujeme odstranění mláďata z inkubátoru, přesazování do dětského pokoje "Kurchatko» ® (výrobce "Ost-Invest" - k dispozici na vyžádání). Po ukončení inkubace, omýt teplou mýdlovou vodou oddělené pan, sítě a bydlení. Dezinfikovat vodu s 3% roztok manganu (růžová), a ne smazat.
Pak můžete provést na další záložce vejce.
Kontrola před dalším inkubační teplota inkubátoru v prázdném stavu, měnit to do sítě nejméně 4 hodiny. Pokud je to nutné, nastavte teplotu (viz p.7.8).
PODMÍNKY SKLADOVÁNÍ
Inkubátor by měl být v kartonové krabici doručené, který je chráněn před poškozením.
Musí být chráněn před ostrými ranami inkubátoru a třesu.
Skladujte na suchém a větraném místě, chráněném před přímým slunečním zářením při teplotách mezi +5 ° C až +35 ° C a relativní vlhkost vzduchu nižší než 80%. Hledání topení, topení a otevřeného ohně v blízkosti inkubátoru není dovoleno.
Vzduch v místnosti pro uložení inkubátoru by neměla obsahovat páry a plyny, žíraviny položky.
Pozor! Inkubátor by měl být v místnosti, kde jsou hlodavců (myši, potkani).
ODSTRANIT a nápravná opatření
Neúspěch
Pravděpodobnou příčinou
Způsob odstranění
A. Nesvítí lampy čtyři nezávislé topení (teplota v inkubátoru pádů) Přerušení vlákna, nebo nedostatek kontaktu v žárovkami v sérii);
Žádný kontakt s paticí socket kontaktní skupiny Vyměňte žárovku (světlo výkon - 60 W)
Utáhněte lampu
2 lampy nesvítí a topení vypne (teplota v inkubátoru se tyčí nad přijatelné - 39 ° C) Vychýlení termostat
Viz p.7.8. tento manuál.
Přeloženo google translate
Zkoušeli jsme objednávat, o tom jsme už tady psali. objevil se problém v komunikaci ohledně poslání peněz na účet. Ukrajinci nám nebyli schopni napsat číslo účtu apod. Tak nevíme, v čem byl problém. Rozhodli jsme se postavit svou líheň a funguje skvěle.Využili jsme starou skříňku z Univerzalu, dali do dvířek sklo a už se kocháme.
Dobrý den. Vidím, že máte žárovkovou líheň. Mám podobnou taky. Jaké rozmezí teplot Vám termostat drží? Já mám v líhni rozpětí 3°C (možná necelé) a nevím, jestli mám začít líhnout, jestli je možné při takovém rozptylu teploty vylíhnout kuřata. V líhni mám ventilátor, takže je v celém prostoru stejná teplota, jen mi žárovky vypínají při 39,5 a zapínají při 36,7. Poraďte někdo, jestli to má cenu zkoušet, případně jestli posunout rozmezí teploty nahoru nebo dolů. Díky.
Teplota líhnutí by měla být 37,8 stupňů. U nás spíná termostat při 37,6 a vypíná při 38,0. Ventilátory běží pořád. Je nutné vyzkoušet správnou teplotu, u každé líhně je to trošku jiné.my jsme zkusili toto nastavení a u toho jsme už zůstali a s výsledky jsme maximálně spokojeni. Líhneme kuřata i kachňata. Rozdíl teplot by měl být minimální - do jednoho stupně. Nad 40 stupňů dochází k úmrtí zárodků.Doporučují se termostaty s citlivostí 0,5 stupně.
Dobry den, objednaval som ju priamo z ukrajiny (http://www.incubator.com.ua) MI-30-1 , peniaze som posielal western union, doručenie malo trvať 15dní, keby sa to nezdrzalo v colnom sklade týžden prišlo by to skor, posielali to 11.4 teraz je 26.4 , komunikacia a ich ochota a slusnost na velmi dobrej urovni. cena 65E+poplatok WU 7E, + DPH 13E, sucast dve nahradne ziarovky + manualy v ruskom a eng jazyku. DPH mi dopriali colníci...
no výsledok liahnutia prepeličiek 65% uspešnosť, 37,7°C teplota znížena dva dni pred liahnutím na 37,2°C som spokojný obracal som dvakrát denne, prepelíčatka su pekne vyvinuté.. dúfam že sa odchov podarí
taky jsem si ji pořídila, ale jsem začátečník. Zdá se mi že je moc jednoduchá mám si dokoupit vlhkoměr a teploměr??? a jakou máte nastavenou teplotu primo na lihnu. je lepší si tam přidělat ventilátor z pc?
Máte k ní český návod srozumitelný???
kirinka7
napsal(a):
taky jsem si ji pořídila, ale jsem začátečník. Zdá se mi že je moc jednoduchá mám si dokoupit vlhkoměr a teploměr??? a jakou máte nastavenou teplotu primo na lihnu. je lepší si tam přidělat ventilátor z pc?
Máte k ní český návod srozumitelný???
Ani vlhkoměr ani teploměr nepotřebujete, teplotu nastavte na 38,5 °C, dvakrát deně otáčejte vejce, žádnou vodu do drážek nelejte, stačí při otáční vajec 3 dny před koncem líhnutí rosit, rozhodně nevýmyšlejte žádný ventilátor, nevím na co, hlavně při otáčení přesouvejte vejce od okraje směrem do středu a ty od středu naopak dejte k okraji, aby se rovnoměrně prohřívala.
beda
napsal(a):
- vstoupím vám do toho jen malou poznámkou! Buď jde proud do žárovky, pak svítí - nebo nejde, pak nesvítí a nežhne! Ony žárovky s mini závitem, jsou poněkud kvalitnější a tak vydrží! Psal jsem vám již, že je na trhu regulátor asi za100,- pak je lépe dát žárovky silnější třeba 60 W a ubrat na regulátoru, pak vydrží! Pro líhně bez ventilátoru teplotu 38.5 st C Otevřít všechny vzduch. průduchy. Pokud vlhčíte - rozprašovačem, přidat do vody trochu vinného octa! B.
Beda Ty mas pravdu. Lebo to svieti alebo nie. Ja mam taketo liahne dve. V oboch je stary membranovy termostat a ten je alebo zapnuty a vtedy to zeravi - zhne alebo je vypnuty a v tedy je uplna tma. Ziadna elektronika tam neni. Zeravenie ziaroviek /nesvietia na plny vykon a teda nepraskaju/ je dosiahnute ich zapojenim. V prvej su styri 60W /230V/ ziarovky zapojene v serii. Ich vysledny vykon podla mojich skromnych znalosti je 15W. V druhe su styri 60W ziarovky zapojene dve a dve do serie a potom tieto dvojice paralelne. Ich vysledny vykon som urcil na 60W. Trochu moze asi mat pravdu aj fanda 62 ak k liahni pouziva elektronicky termostat. Ten asi aj vo vypnutom stave pusta do ziaroviek nejake miliamperky. A potom ked to hreje zhne mu to viac a ked elektronicky termostat vypne zhne mu to asi len trosku. Ak je to inak nech to da preskumat elekrikarovi. Zdravim vsetkych t.
Dlouhej stisk (držení) na červený puntík krátký stisk ukazuje nastavenou teplotu
lubik666
napsal(a):
Ani vlhkoměr ani teploměr nepotřebujete, teplotu nastavte na 38,5 °C, dvakrát deně otáčejte vejce, žádnou vodu do drážek nelejte, stačí při otáční vajec 3 dny před koncem líhnutí rosit, rozhodně nevýmyšlejte žádný ventilátor, nevím na co, hlavně při otáčení přesouvejte vejce od okraje směrem do středu a ty od středu naopak dejte k okraji, aby se rovnoměrně prohřívala.
A jaké úspěchy s tímto postupem máte? A na jakých vejcich?(husí, slepičí??)
pohodycka
napsal(a):
Lihnul někdo husí vejce v lihni kvocka? Jestli ano tak bych byl rád kdyby mi poradil jak se to nastavije a postup inkubace, děkuji.
Dobrý den, já líhnu v této líhni husy a kachny právě teď. Začínají se již klubat ze skořápky. Z 10-ti husích se dere ven 9 hus a ze 7-mi kachních se drápe 7 kachen. Líheň jsem měla po celou dobu nastavenu na 37,8°, dolévala vodu drážek a po každém chlazení a otáčení rosila vodou. Poslední 3 dny rosím skoro pokaždé když jdu okolo. Vejce jsem začala otáčet po druhém dnu a chladit od desátého dne 5 minut 2x denně a každý další den o 2 minuty navíc. Jednou jsem vejce zapoměla přes noc 8 hodin venku a i přes to to husy zvládly Musím tuto líheň na líhnutí vodní drůbeže opravdu pochválit.
supan
napsal(a):
Dobrý den, já líhnu v této líhni husy a kachny právě teď. Začínají se již klubat ze skořápky. Z 10-ti husích se dere ven 9 hus a ze 7-mi kachních se drápe 7 kachen. Líheň jsem měla po celou dobu nastavenu na 37,8°, dolévala vodu drážek a po každém chlazení a otáčení rosila vodou. Poslední 3 dny rosím skoro pokaždé když jdu okolo. Vejce jsem začala otáčet po druhém dnu a chladit od desátého dne 5 minut 2x denně a každý další den o 2 minuty navíc. Jednou jsem vejce zapoměla přes noc 8 hodin venku a i přes to to husy zvládly Musím tuto líheň na líhnutí vodní drůbeže opravdu pochválit.
A skousela jste v této lihni lihnout slepičí vejce? Distak jaký postup inkubace a teplota, a vlhkost
Dobrý den, já líhla: vlašky, hempšírky a australky, teplotu jsem měla na 38.5 a udržovala jsem vlhkost kolem 40-50% - ve zverimexu jsem koupila obyč vlhkoměr kolem 100kč.
* z 60 vajec mám ted 43 kuřat (neco se nevyhlubalo a něco ušlapali, a taky dost zahynulo tak 10den a dost jech bylo neoplodněných - 26.únor 2013)
* potom jsem mela kvočnu a po 7 dnech slezla ze sedmi vajec a v líhni se vylíhlo 5 kuřat.
* Taky jsem měla 13 liliputek a z toho mám 5 kuřátek (3 neoplodněná a 3 umželi během vývoje a 2 těsně před klubáním)
ivo09

XXX.XXX.113.85
Koukam jsou jenom kladne hodnoceni....Kdo objednaval primo u vyrobce, jaka cena vychazi v konce?
Dobrý den, nasadil som do tejto liahne 50ks slepačích vajec, po desiatich dnoch som presvietil 11ks bolo čistých, 6ks odumretých, pri teplote 37,8°(čidlo je umiestnené v strede naležato položeného vajca) a počas celej doby inkubacie bolo v spodných vylisovaných otvoroch trocha vody, na 20den začali pípať, na 21 liahnuť,dnes 22den sa vyliahli posledné 2ks ,celkovo 28ks zdravých vyliahnutých leghorniek, 5ks sa nevyliahlo, odumreli.Vetracie otvory stále otvorené, posledné tri dni sprejoval vodou s trochou octu, otáčal som 3x denne, vajcia naležato o 180°. S liahnou som spokojný, digitálny termostat drží teplotu na 0,1° .
miroj
napsal(a):
Dobrý den, nasadil som do tejto liahne 50ks slepačích vajec, po desiatich dnoch som presvietil 11ks bolo čistých, 6ks odumretých, pri teplote 37,8°(čidlo je umiestnené v strede naležato položeného vajca) a počas celej doby inkubacie bolo v spodných vylisovaných otvoroch trocha vody, na 20den začali pípať, na 21 liahnuť,dnes 22den sa vyliahli posledné 2ks ,celkovo 28ks zdravých vyliahnutých leghorniek, 5ks sa nevyliahlo, odumreli.Vetracie otvory stále otvorené, posledné tri dni sprejoval vodou s trochou octu, otáčal som 3x denne, vajcia naležato o 180°. S liahnou som spokojný, digitálny termostat drží teplotu na 0,1° .
Dobrý den, předem se omlouvám za vložení mého dotazu dvakrát, ale nevím si již rady, tak Vás prosím o pomoc i v tomto vláknu. Mám taktéž tuto ukrajinskou líheň, ale s topným tělískem (místo žárovek). Chtěla bych moc poprosit o jakoukoliv zkušenost s touto líhní. V krabici byly čtyři zelené mističky, do kterých se "prý" nalévá voda. Vypadají jako víčka od zavařeniny. V návodě je napsáno vodu dolévat, ale není napsáno již kam. Bylo mi dokonce i řečeno, že u slepičích vajec se voda nemusí dolévat vůbec. Což mi ale nedá spát, protože je v líhni vlhkost kolem 10 procent. A ve spodku líhně jsou dírky. Když však popráším vejce rozprašovačem, tak budou chvíli mokrá. Nebude to vadit ? A co se týče těch dírek vespod, tak slouží jistě k výměně vzduchu, líheň mám na stole, takže se moc vzduch do ni spodem nedostává. Asi je lepší ji přendat někde, aby vzduch koloval i zespodu ? Velmi moc Vám děkuji za rady a zkušenosti. smajlík
Dobrý den,
tak si dovolím připsat další poznatky k mé líhni. Líheň jsem postavila na čtyři umělohmotné kolečka (vršky od kanystrů) a tím ji i vyvýšila. Pro klid duše jsem spokojenější
A co se týče vlhkosti, tak jsem napojila kvalitnější vlhkoměr. Po naplnění čtyř jakoby víček od kompotu, které byly přiloženy k líhni - vodou, jsem naměřila 36-37 procent vlhkosti.
V líhni mám krom jiných i vejce maransky a trochu se obávám, že vajíčka mají hrubší skořápku.
Bojím, bojím, ale zase si říkám, že jen ten kdo nic nedělá - nic nezkazí
Vážený pane,chtěl bych Vás poprosit, zdali Vám z té rozklované líhně Kvočka nezbyl termoregulátor.
Mě odešel na této líhni.Bylo by to pro mne bez úpravy, protože v Česku jsou jiných tvarů a musel bych vymyslet úpravu. Je li to možné od Vás odkoupit, ozvěte se prosím na tel.724 101 489.
Zdraví Dědina Pavel st.
tohtoročné liahnutie vodnej hydiny, ruanske kačice 10ks, oplodnených 9, vyliahnutých zdravých 7ks. teplota 37,6° posledné tri dni 37,3°, voda v drážkach od začiatku, ku koncu jemné sprejovanie vodou. liahnuť sa začali na 24den(prvá prasklinka na vajci,ktorá sa 3dni rozširovala), na 28 už boli z vajec všetky vonku. otáčal som 2až 3x denne , chladil iba vodným sprejom. Takisto ako kolegynka som položil liahen na nožičky aby vzduch mohol nerušene prúdiť.