Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2010 14:05
slamos1

XXX.XXX.52.65

Zabil jsem 10 brojleru, byli krmeni stejnym krmenim a 4 kusy meli nezvykle svetla jatra, všechny je meli bez skvrn, co je přičinou svetlych jater?

21.3.2010 20:44
marysh

XXX.XXX.147.34

To bude alkoholem,zarazit hospodu.:-))

21.3.2010 21:01
danurba

XXX.XXX.12.226

myslím, že je to tukem, každý tvor asi metabolizuje tuk jinak a někomu se ho okládá na játrech víc a jinému méně.

22.3.2010 18:52
slamos1

XXX.XXX.52.65

Dekuji, za odpoved, takže myslite, že se daji konzumovat?

24.3.2010 11:06
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

Svého času jsem dělala na drůbežích jatkách jako veterinární dozor, takže tukově zdegenerovaných jater jsem viděla ažaž. Trošku mě však zaráží, že tahle vada se vyskytovala jen u nosnic, u žádné jiné drůbeže ne. Prozradíte, čímpak jste krmil ?
Tukově zdegenerovaná játra jsou normálně poživatelná, ale jsou velmi křehká, rozpadají se na kaši při sebelehčím tlaku.
Jřina

24.3.2010 18:36
slamos1

XXX.XXX.52.65

Ano, do 6tydnu jen smesi a pak už jen kukuřici

Přidejte reakci

Přidat smajlík