Výrastky na nohách hydiny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2010 21:31
ivanl

XXX.XXX.213.63

Chcel by som Vas poprosit o radu ohladom hydiny.
Na niektorych jedincoch na nohach sa tvoria vyrastky ktore sa casom odlupuju a niekedy si to aj zobacikom odlupuju. Lupene na nohach sa pomaly ako keby vyduvali a casom odpadnu.
Mozete mi prosim poradit o co ide a ako sa toho zbavit? Ďakujem.

3.4.2010 21:41
juraj

XXX.XXX.222.186

ahoj ivanl vyzerá to byt na vápenku, ak je to ona tak ti to dostanu aj ostatne vedel som nazov lieku bol tu uz aj spominany zacinal sa nejak na V... ale nespomeniem si, tuto potvoru mali aj moje sliepky a da sa tomu zabránitvelmi jednoducho ja pouzivam obycajny slnecnicovy alebo olivovy olej:-| natieraj tym nohy a uvidis ci im to pomoze ak nemam pravdu nech ma skusenejsi opravia. vela stastia v chove:-)

3.4.2010 23:27
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

Vápenka - jsou parazité, které zavrtávají v kůži na nohách. Četl jsem, že parazité mohou napadat slepicím mladší než 1 rok. Pokud starší než 1 rok, tak kůže je tvrdší a proto nemůžou napadat vápenky. Jako prevence je namazaní oleje - nejlépe hned po snášce, aby neslepily peří. Nejsem jistý, jestli nemocné slepice se uzdraví.

4.4.2010 08:14
ivanl

XXX.XXX.213.63

Ďakujem Vám za radu.Dnes ráno som im nohy namočil do oleja a skúsim to opakovať každý deň.
Napíšem ako to pokračuje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2010 09:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

moje to mali tiez raz a pomohla mi lekarska vazelina ktoru kupis v lekarni,,natieral som im to raz denne a pomohlo to,,

4.4.2010 09:49
marysh

XXX.XXX.147.34

Jedná se o tz.: "Vápenku" - parazitický roztoč " zákožka svrabová" vegetuje pod šupinama a dráždi pokožku,která hrubne a vytlačuje šupiny ....... Namáčení do oleje ( mazlavé mydlo,nějaky jedlý olej,...) toho roztoče udusí a pomůže při vyčistění a vylečení šupin.Jiný způsob je : důkladné vymyti a vydrhnutí kartačem (kefkou) a mýdlovou vodou a následne ošetření některým z anti parazitatalních prostředků - biokill,arpalit .....Tento roztoč je i v podestylce,výběhu,hnojí,hnízdech...... takže zároveň i důkladna desinfekce všeho co se dá (chlorové vápno rozpoštěné ve vodě,formaldehydové páry,......)

24.4.2010 18:58
ivanl

XXX.XXX.213.63

Ďakujem za rady.Kurky majú nôžky opäť pekné .

Přidejte reakci

Přidat smajlík