Hedvábnička bílá bíká kůže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2010 00:53
mitraton

XXX.XXX.40.96

Zdravím všechny chovatele,

Na nemoderované diskusi jsem položil dotaz, zda je u hedvábničky světlá barva kůže vada nebo není. Dnes jsem hedvábničky vyfotil.

Děkuji za Váš názor.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba

6.4.2010 14:14
bugos

XXX.XXX.99.214

Bílá kůže u hedvábničky je výluková vada.Do chovu ji vžádném případě nepoužívejte.

6.4.2010 20:41
zbosace

XXX.XXX.38.240

Mám taký dojem že bielu resp. svetlú kožu majú hodvábničky siamské, treba sa pozrieť v staršej i novšej literatúre, hlavne preklady zahraničných autorov. Táto vlasne abnormalita v chove japonských hodvábničiek sa mi už vyskytla a na podiv vždy sa našiel záujemca o takúto zvláštnosť.

6.4.2010 21:17
mitraton

XXX.XXX.40.96

Dobrý večer,

Děkuji za Vaše reakce. Z tohoto důvodu jsem se na hedvábničku ptal, abych věděl jistě, zda je to nepřípustná vada nebo výjimečnost v podobě siamské hedvábničky.

Uvidíme, zda se ještě někdo vyjádří.

Děkuji.

Martin Záruba

7.4.2010 09:24
oravkabiela

XXX.XXX.69.253

Citujem,z literatury: KURA DOMACA-vydavateľstvo IKAR.

Siamska hodvabnička malá.
Pôvod-Dolné Sasko.
Rozširenie-Nemecko.
Zdrobnená forma-existuje iba malá forma.
Plemenné znaky-Má všetky znaky hodvabničky,avšak žltú pokožku,žlte beháky a červenú tvár.
Farebné rázy-biely.
CHovne nároky-bez zvlaštnych nárokov.
Úžitkovosť a estetická hodnota-Okrasné plemeno.

S chovateľskym pozdravom.

10.4.2010 13:37
matuska

XXX.XXX.64.6

Docela bych ráda věděla, jak je to s vousy u hedvábniček.V chovu vousatých h. se prý vyskytují bezvousí jedinci. Vystavují se pak jako bezvousé hedvábničky? A dají se používat v chovu vousatých? V líhni mám vejce bílých hedvábniček(asi ale ne z moc kvalitního chovu:-() ani nevím jestli jsou vousaté nebo ne. A včera jsem si dovezla kohoutka bezvousého právě po vousatých . Jinak je to myslím kvalitní jedinec ( pěkné prsty na nohách, pěkný hřeben - musím ho vyfotit)
A jak je to s barevnými - prý se dají barevné ( černé, modré) křížit s bílými a pak jsou v odchovu buď bílí nebo barevní (podle rodiče). To se mi nezdá. Pořád si myslím, že z toho musí být nejaký mix.

10.4.2010 22:22
kchchp

XXX.XXX.179.181

Dobrý den
Co se týče hedvábniček na fotce , nejedná se o siamské hedvábničky , ale nejspíš o potomky křížení hedvábniček a jiných plemen. Klidně i několik generací zpět. A na dotaz křížení barevných hedvábniček. Já sem běžně používal bílé hedvábničky do černých a až na slabší sitost barvy se mi to vždy vyplatilo. Hodně se používají černí kohouti se zlatými závěsy na krku na (světlé) divoce zbarvené slepice. Bíle ,černé a modré můžete klidně křížit mezi sebou. U ostatních barev je to hodně problematické a těžko se pak odstraňují vady jako např. rez v křídlech a podobně.

10.4.2010 23:20
mitraton

XXX.XXX.72.41

Dobrý večer,

Jak tedy vypadá siamská hedvábnička, pokud tato má být potomek dávného křížení? Chovatelka se hedvábničkami zabývá dlouhá léta, nenapadá mě s čím by je křížila a co by tím sledovala, pokud jsou hedvábničky typické slepičky, které nemají svá specifika, jako je 5 prstů, chlupaté opeření. Co by křížení přineslo a myslíte si, že by se po vyčištění znaků křížence dosáhlo takových hedvábniček jako jsou na fotce?

Děkuji.

11.4.2010 19:13
kchchp

XXX.XXX.179.181

Tady posílám typické siamské hedvábničky. A co se týká vašeho dotazu , chovatelka která vám prodala hedvábničky je asi nekřížila , ale možná použila do chovu né tak kvalitní kusy. Je dost časté že se mezi odchovy objeví pár kuřat se světlejší kůží nebo hřebenem. Ale pokud chcete chovat výstavní hedvábničky tak je nezařazujte do chovu. Jinak hedvábničky se nejčastěji kříží s kočinkami (barva opeření) a wyandotkami (tvar hřebenu , ocasu a zbarvení)

11.4.2010 20:42
matuska

XXX.XXX.64.6

Díky za odpověď co se týče křížení barev.( bílá,černá modrá) A jak je to s těmi vousy? Vystavují se vousaté i bezvousé a je to tak, že v chovech vousatých se vyskytují bezvousí jedinci? A ti mohou se dále použít v chovu vousatých bez negativního dopadu?

11.4.2010 20:47
mysak

XXX.XXX.46.80

Ahoj, podle mne to je tam zpětná mutace vyštěpení bílé kůže. Kůže je totiž u té Tvojí slepice bílá nikoli žlutá jako u siamské hedvábničky. Což je genetický rozdíl. Já bych takovu bral, jelikož se to dá jíst bez odporu. Jak jsem řekl výše, zkus od ní nasadit pár vajec extra po normálně zbarveném kohoutovi hedvábničky a budeš vidět co to udělá za výsledek. Pokud budou některé zase bílé, tak to snadno sníš.

12.4.2010 10:48
kchchp

XXX.XXX.185.115

Bohužel žádné křížení nemá jen pozitiva. Při chovu vousatých hedvábniček se občas může vylíhnout i bezvousé kuře . Problém je v tom , že když se zařadí do chovu vousatých takoví jedinec, nebo při křížení vousatých a bezvousatých tak pak některá kuřata mají slabší vous a výrazné laloky . A na výstavě může dostat v pozici 2(hlava) známku 2,1 nebo 0. U začínajících chovatelů hedvábniček je na výstavě běžné ,že kmen 1,2 má všechny vady o kterých sme si dosud psali.Kohout má laloky a malý vous , jedna slepička má červený hřeben a druhá ,sice pěkná, může mít srostlý 1 a 5 prst. Podle mě je lepší líhnout třeba jen od jedné slepičky , která je pěkná.Když do chovu zařadíte horší kusy tak potom většina zvýřat nebude na výstavu , ale jen na okrasu nebo do polívky.

12.4.2010 21:58
zbosace

XXX.XXX.78.190

V Přerove som si kúpil párik bielych fúzatých. Potomstvo je tak rozbité že v odchove sú bezfúze, fúzaté, bezfúze ale aj bez chocholky a aj fúzaté bez chocholky. Jediné čo majú dobré je utváranie 4 a 5 prstu. Predtým som choval len bezfúze klasik a toto sa mi nikdy nestalo.

20.3.2011 17:39
luxdkas

XXX.XXX.1.101

mitraton napsal(a):
...

Chováte ešte hodvábničky...??? a ako vám kvočia...? nádherné sliepočky aj by som chcel mať také...:-):-):-):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík