Holé krky a volátka u slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2010 14:25
braunerova

XXX.XXX.150.191

Prosím, poraďte - všechny slepice mají holé krky a volátka - co to způsobuje? Mají to staré i nově koupené - po pár týdnech stejný stav. Jsou venku, kurník je asi 1,5 m nad zemí. Výběh je hlína. Strava čerstvá, doplněná vitamíny. Vajíčka snášejí normálně. 10 kusů slepic - výběh 3x10 m.
Díky E.S.

14.4.2010 18:39
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

dobrý den !
Měl jsem stejný problém loni ! dělal jsem psí kusy abych se toho zbavil. Dokonce jsem koupal slepice v psím šamponu a podobně. Z ryzího zoufalství jelikož nepomáhalo nic a doslova nic . arpalit,biokill no prostě nic. Nakonec jsem všechny postížené slepice pozabíjel. chlívky po staru vybílil vápnem. do podestýlky od té doby pravidelně přidávám vápno a popel. popeliště zvláš´t kde se mohou "koupat" mají samo taky. Nevím kolik můžete slepicím věnovat času ale zkuste postížené slepice pochytat a důkladně se jim podívejte do peří. Okolo kloaky a jakoby mezi nohama. určitě tam najdete nějáké potvory. zkuste to pro jistotu ty slepice postříkat tím biokillem nebo arpalitem i když moc šancí tomu nedávám. ale možná jsem to měl zanesené moc uintenzivně. hodně štěstí!

15.4.2010 11:11
marysh

XXX.XXX.147.34

Je to možná "krční pelichání" způsobené nadbytkem dusikatých látek v krmivu - N-látky,bilkoviny .......Všenky to asi nebudou,ty na krk moc nelezou.

18.4.2010 07:20
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

Nemají náhodou kanibalismus (škubání peří)?

Přidejte reakci

Přidat smajlík