Poraďte začínajícímu chovateli..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2010 15:08
jirka3108

XXX.XXX.64.186

Zdravím všechny,
mám ve výběhu 6 24-týdenních slepiček (Tetry) a zítra si jedu pro 3-denní vlašky. Chtěl bych se zeptat, v kolika týdnech můžu pustit ty mladý k těm stávajícím šesti a jak zamezit tomu aby se klovali až je dám k sobě..? Mám totiž zkušenost, že když jsem těch 6 Teter dal ve 20týdnech k 6-ti rok a 1/2 starým slepicím tak se pořád honily a nažrat se mohli až když ty starý zašli do kurníku.. Jelikož jsem ty starší kupoval jako roční vynešený a za půl roku jsem od nich měl asi 60 vajec i když jsem je krmil směsí, tak už jsou v mrázáku.. Ale bojím se, aby se to neopakovalo až ty teď 3-denní pustím k těm starším..
Díky za rady

15.4.2010 11:18
marysh

XXX.XXX.147.34

Tak tomu nezabranite,je to přirozené chováni při vytváření herarchie ve stádě,možná by tomu pomohl kohoutek,který si slepičky "poukládá" a nedovoli moc velké nasilností.

15.4.2010 21:40
deko

XXX.XXX.226.66

ja som nedavno k mojim 2 hybridkam a vlasskemu kohutovi priniesol 2 zakrsle hodvabnicky (10 mesiacov) a jednu 14 tyzdnovu hybridku. nielen ze nove obyvatelky klove jedna zo starych hybridiek, ale prehana ich aj kohut :(

Michal

18.4.2010 07:23
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

Pokud máte větší výběh, tak není problém. Myslím, že vlašky jako 13 týdnů staré mohou být se staršíma slepičkama. Samozřejmě starší nebudou se líbit, ale později budou si zvyknout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík