Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2010 19:06
oskar222

XXX.XXX.93.15

Pěkný večer, chtěl bych poprosit o radu jak líhnout. Mám odborné knížky o chovu slepic, ale ve všech je hlavně o plemenech slepic, ne o líhnutí, proto se chci zeptat zda by mi někdo nenapsal jaké mají být teploty během líhnutí, vlhkost v líhni, obracení vajec. Líheň je po domácku vyrobená s termostatem bez obracení vajec. Rád bych věděl nějaký postup a princip jak se to má hlídat apod. díky moc, vejce už mám připravené...

16.5.2010 19:20
sum

XXX.XXX.205.13

oskar222 napsal(a):
Pěkný večer, chtěl bych poprosit o radu jak líhnout. Mám odborné knížky o chovu slepic, ale ve všech je hlavně o plemenech slepic, ne o líhnutí, proto se chci zeptat zda by mi někdo nenapsal jaké mají být teploty během líhnutí, vlhkost v líhni, obracení vajec. Líheň je po domácku vyrobená s termostatem bez obracení vajec. Rád bych věděl nějaký postup a princip jak se to má hlídat apod. díky moc, vejce už mám připravené...

Doporučuji následující diskuzi :https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/352313/re-re-re-re-re-teorie-lihnuti-nejen-pro-lihnarske-panny-a-panice

16.5.2010 20:26
oskar222

XXX.XXX.93.15

akorad jsem tam nevycetl jak moc se maji otacet-o kolik stupnu, ale jinak dobry clanek...

Neregistrovaný uživatel

16.5.2010 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.228

Mám otázku ,co je špatně?kuřatum se vždy ve stářín cca 3 týdnů začnou křivit prsty směrem dovnitř, né všem ale dosti kusům.Líhnutí mám tak osmdesát procent, kuřata jsou jinak vytální.Jedná se o ZV.smajlík

17.5.2010 10:03
ovecka

XXX.XXX.26.131

S největší pravděpodobností jde o nedostatek vitamínů. Já dávám kuřatům vitamíny A,D3, E a selen hned v prvním týdnu po vylíhnutí a potom znovu za týden. Může jít i o nedostatek vitamínů u rodičů. Těm dávám ty samé vitamíny měsíc před začátkem sbírání násadových vajec a znovu 14 dní před. Vejce sbírám od února, začínám s přípravou tedy koncem prosince a v lednu. To jsou měsíce, kdy je drůbež už dost vyčerpaná po zimě a ještě není možnost křivé prsty je zodpovědný D. Ten se přirozeně vytváří působením slunečního žáření. Pokud je slunce málo, je málo i vitaminu. Zkuste jej dodat, ale deformace, které už vznikly se moc nesrovnají. Předejdete vzniku dalších. Dana

17.5.2010 10:34
oskar222

XXX.XXX.93.15

a ohledne toho obraceni, jak se to ma spravne delat?

17.5.2010 11:15
sum

XXX.XXX.10.45

oskar222 napsal(a):
a ohledne toho obraceni, jak se to ma spravne delat?

Asi se nejedná o automatickou líheň, že? Mělo by se obracet min 4x denně o 180 stupňů. Alespoň takto jsem to vyčetl já.

17.5.2010 11:28
ovecka

XXX.XXX.26.131

Na jednu stranu vejce křížek, na protější kolečko. Já jsem obracela ráno a večer a vše bylo v pohodě. Zárověň jsem si napsala, že ráno je křížek a večer kolečko a hned jsem také měla kontrolu, jestli jsem obrátila. Také nevadilo, když mne někdo vyrušil. Věděla jsem, udkud pokračovat. Dana

17.5.2010 12:17
oskar222

XXX.XXX.93.15

jedna se o domaci lihen bez otáčeče, takze budu muset rucne vejce obracet. ted uz vim jak, dekuji

18.5.2010 11:59
marysh

XXX.XXX.147.36

Otáčejte přez špičku .(žádne překulování nebo míchání)

Přidejte reakci

Přidat smajlík