Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2010 20:03
300lukas008

XXX.XXX.18.100

Dobrý den. Máte niekto skusenosti z liahnutim perličiek pod kvočkou(sliepkou)?Ak ano prosim napíšte ake. Moja kvočka sedi na 13 perličich vajičkach tak chcem vediet či mam pri liahnuti neako pomahat alebo nieco ine? Dakujem za odpovede. Lukáš:-)

1.6.2010 09:28
zbosace

XXX.XXX.1.43

Perličky som liahol pod sliepkami niekolko rokov. Jeden krát sa mi vyliahli pod pižmovkou- neplánovane, perlička ju podniesla a kedže boli vajíčka oplodnené a nemal som ich kam podložiť, ponechal som to na náhodu. Jeden krát som úspešne liahol pod kačičkou smaragovou, kedže odmietla opustiť hniezdo. Pod sliepkou bolo večšinou liahnutie bez problémov. Sem tam sa stalo že som niekolkým opozdilcom musel pomáhať, pretože niektoré vajcia majú unikátne tvrdú škrupinu. Pokial sa kuriatko preklove a nevládze do niekolkých hodín s kluvaním pokračovať alebo dlhšiu dobu len tuká, vajíčko v mieste vzduchovej bubliny načnem a skontrolujem. Niekedy pomože cez takto vytvorený otvor pár kvapkami vlažnej vody či slinou navlhčiť presušenú blanu a kuriatko maká ďalej. Pri rozbíjaní škrupiny buďte opatrný, lebo škrupina vzhladom na svoju tvrdosť praská vo večších kusoch a može dojsť porušeniu ciev pod zárodočnou blanou na rozhraní vz. komorky a k zaliatiu kuriatka krvou po narušení obvodových ciev ak by vývoj nebol ešte úplne ukončený. Ak má kuriatko krvný obeh samostatný, drobné krvácania pri opatrnom odstraňovaní zárodočných blán už nie sú nebezpečné. To či už je ten správny čas posudzujem podla toho či je snahou kuriatka pretlačiť sa do vzd. komorky a tým si zvečšiť svoj manipulačný priestor na opustenie škrupiny. Každopádne Vám odporúčam liahnutie a jeho priebeh sledovať. Vela šťastia.

1.6.2010 20:46
300lukas008

XXX.XXX.18.100

Dakujem a este by som sa chcel spytat kolko dni trva inkubacia perlicky u vas pod kvockou?smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík