-ten den bylo pěkné slunečné ráno a z budek vyskákalo asi 10 káčátek mandarinek /přírod. zbarvení/ a asi 8 káčátek /bílých/...
- odpoledne přišla bouřka s kroupama a bylo po kachňátkách // moc toho nezbylo...
- kačírci již ztrácí svatební šat / a stávají se pro letošek neplodní ...
Práve že pojíma. V čase keď bol v svadobnom sa len predvádzal a nič. On sa totiž bál vody. A teraz ju pári na vode i na súši. Aj tá kačenka je neaká extra. Nevedela si nájsť hniezdo, vždy sa jej páčilo to čo už bolo obsadené. Teraz má dve vajička v súdku od bryndze. No čo, počkám si na ne. Zatial ďakujem.
-odchovy prodáváme na naší výstavě v Soběslavi! //1.-3. X.//, Jinak mandarinky k páření potřebují vodu a to min 20-30cm //žě by se vody bál ??? No uvidíme - jinak si mandarinky opravdu vybírají budku a né každá, co se líbí vám-líbí se i jim! On si to nejdříve prohlídne kačírek a pak to nabízí kačence, ale ta dělá fóry //o čemž si nemusíme nic povídat ...V této době / po a při přehazování peří se obyčejně kačírci kamarádí spolu, zatím co maminy se starají o mladé! Hlavní důvod odpeření svat. šatů je, aby na mladé neupozozrňovali dravce. B.
-- musím se podělit-zřejmě dobrý nápad : -vedle tohoto pařezu je druhý, v něm seděla karolinka -něco jí vytáhlo asi kuna a všechna vejce byla vyžrána ani peříčko nikde! Koupil jsem tuto solární lampičku /světlomet/ a namířil na druhý pařez /ve dne se to nabije a v noci pak aut. svítí! V Kauflandu-199Kč ! Vše proběhlo bez problému!!
... odpovím Vám tedy na dotaz : -původně jsem rybníček vybagroval na zahrádce! Pak přišel příval. déšť a vše bylo zničeno!
- musel jsem se dostat v jílu na poněkud pevný základ a vše podstatně zmenšit ...
- na obvod jsem dal eletr. dřevěné sloupy /ne- laciné to nebylo/ do koryta a zabetonoval / největší hloubka je 3m -abych se dostal na trochu pevné dno/ -uprostřed je vše opásáno z obou stran "valcajznou" a asi po 1,5m provařeno s příčkou! Přepad je do kanalizace a přívod pouze ze střechy a jíl to vše drží! - Již na to nerad vzpomínám!!
zbosace
napsal(a):
Práve že pojíma. V čase keď bol v svadobnom sa len predvádzal a nič. On sa totiž bál vody. A teraz ju pári na vode i na súši. Aj tá kačenka je neaká extra. Nevedela si nájsť hniezdo, vždy sa jej páčilo to čo už bolo obsadené. Teraz má dve vajička v súdku od bryndze. No čo, počkám si na ne. Zatial ďakujem.
- nevedela si nájsť hnízdo // s tím jí musí pomoci kačírek// a probíhá to takto: ... tak, tady by mohla být ta moje spokojená -