Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2010 07:03
olina30

XXX.XXX.7.50

Dobrý den, předem píši že jsem začátečník v chovu pižmovek. Kačenka mi vyseděla 14 káčat, a slezla z ještě nevykubaných 6 vajec, a nepřišla znovu zasednout. Jenže 4 vajíčka byla naklubaná a hnedle vylíhlá pomohla jsem káčatům a zatím je mám doma pod teplem maj se čile k světu. Tak se ptám, když je pustím mezi ostatní o dva dny starší káčata, neudělá jim kachna něco? Nebo je mám držet stranou než trošku povyrostou? Ještě mám u nich dvě vejce ve kterých je určitě živo, slyším slabé pípání a tukání, nechám je také pod teplem jestli se proklubou. Nemám srdce je vyhodit, když slyším jak se tam hýbou. Děkuji za rady a odpovědi. Olina

2.7.2010 07:46
hafani

XXX.XXX.116.230

olina30 napsal(a):
Dobrý den, předem píši že jsem začátečník v chovu pižmovek. Kačenka mi vyseděla 14 káčat, a slezla z ještě nevykubaných 6 vajec, a nepřišla znovu zasednout. Jenže 4 vajíčka byla naklubaná a hnedle vylíhlá pomohla jsem káčatům a zatím je mám doma pod teplem maj se čile k světu. Tak se ptám, když je pustím mezi ostatní o dva dny starší káčata, neudělá jim kachna něco? Nebo je mám držet stranou než trošku povyrostou? Ještě mám u nich dvě vejce ve kterých je určitě živo, slyším slabé pípání a tukání, nechám je také pod teplem jestli se proklubou. Nemám srdce je vyhodit, když slyším jak se tam hýbou. Děkuji za rady a odpovědi. Olina

zdravim,mala by ich prijat bez problemov,urobte to na vecer,zoberte kacku od mladych,nechajte ju tak hodinku mimo,mlade pomiesajte a mamu im dajte naspet.a bude to v poho.moj kamarad tak podstrcil husa kacici-pozrite si na moderke cholmogorske husy.bez problemov ho prijala.ja som to tak urobil vcera-od jedneho mam 8 kacat,od dalsieho kacku s 9 mladymi.vsetky som pomiesal a su v pohode,akurat len asi kacka sa divila,ze sa jej to tak zrazu rozmnozilo.:-)).jano

2.7.2010 22:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

olina30 napsal(a):

my zcela normálně ještě dolíháváme kachňata doma, takže kachně je pak dáváme třeba až po 2 dnech. Normálně k ní přijdeme, vezmeme kachně/kachňata do ruky a vypustíme je mezi ostatní. Ona si brání mladé a ani si v tu chvíli nevšimne, že se jí jaksi rozmnožily. :-) Nikdy se nestalo, že by je snad vyháněla, štípala či podobně. :-)

2.7.2010 23:17
olina30

XXX.XXX.6.33

Tak jsem k večeru zkusila káčata přidat, výsledek: kachna poznala jiná káčata a vyhnala je a oni utíkali za mnou, zkusím to zase zítra a budu zkoušet dál, káčátka jsou úžasná ani se neptejte kde ted spí u mě pod peřinou..:-)) a tvrdě spinkaj. Možná to tak nechám být a těch čtrnáct dní je nechám doma než povyrostou a uvidíme dál... jsem blázen do zvířat, chodí mi děti koukat na moji malou zoo a jsou unešeni, na kraji velkoměsta neznají co je prase, kůn, králíci, kachny... denně mám návštěvy...tak časem dám info jak to celé dopadlo. Jeden pán mi řekl, že pokud jsem káčatům pomohla ze skořápky, tak budou mít slabou imunitu, je to možné?

3.7.2010 07:50
hafani

XXX.XXX.104.114

olina30 napsal(a):
Tak jsem k večeru zkusila káčata přidat, výsledek: kachna poznala jiná káčata a vyhnala je a oni utíkali za mnou, zkusím to zase zítra a budu zkoušet dál, káčátka jsou úžasná ani se neptejte kde ted spí u mě pod peřinou..:-)) a tvrdě spinkaj. Možná to tak nechám být a těch čtrnáct dní je nechám doma než povyrostou a uvidíme dál... jsem blázen do zvířat, chodí mi děti koukat na moji malou zoo a jsou unešeni, na kraji velkoměsta neznají co je prase, kůn, králíci, kachny... denně mám návštěvy...tak časem dám info jak to celé dopadlo. Jeden pán mi řekl, že pokud jsem káčatům pomohla ze skořápky, tak budou mít slabou imunitu, je to možné?

to ze ste im pomohla zo skrupiny von,nema s imunitou,absolutne nic spolocne.skor vas asi kacata adoptuju,ako mamu.ja som raz spravil pokus a bol som pri liahnuti husat,aj kacat.dako ma adoptovali,ako mamcu a chodili za mnou,ako psy.na zapiskanie prisli,nechali sa brat do ruk,aj v dospelosti,a ked som si k nim sadol,tak mi vypravali.....hm,trosku bol problem,bo ich bolo 70.ale ked som ich predal,tak mam spoznali aj po roku,a na zapiskanie hned dofrcali a hroooozne mi nadavali.je to sila.skuste tie kacatka dat ku kacici na noc.kacku oddelte,na hodinu,a jak sa budu kacata ozyvat,tak ju tam pustite a malo by to byt v poho.drzim palce.jano.

3.7.2010 17:42
danurba

XXX.XXX.12.226

každá kachna má jiný mateřský pud. Dvě kachny nám vyseděly mladé tři dny po sobě, byly to sestry, měly hnízda vedle sebe. První hejno se vylíhlo, já je i s maminkou dala do odchovny a po třech dnech jsem tam přidala druhou kachnu s hejnem. Během jednoho dne jedna kachna zabrala všechny mladé, druhá kachna se tomu nijak nebránila, vypustila jsem jí z odchovny a ona se okamžitě začala pojímat s kačerem a po pár dnech začala znovu snášet.

3.7.2010 23:24
olina30

XXX.XXX.7.86

Dneska jsem je vypustila mezi ostatní káčata a během dopoledne v pořádku, ale začala jsem pracovat na zahradě a oni mě uslyšeli a okamžitě jsem je měla u nohou... dokonce když jsem je chovala tak si vylezli na rameno a koukali.. nechtějí být u ostatních. tak je prozatím nosím domů a až povyrostou bud si je nechám na další chov, nebo prodám rozhodně bych neměla to srdce je ted zabíjet.. říkám jim hromadně Frantíci.. a oni na to slyší..je to úžasné když vám ta malá žlutá stvořeníčka usnou v dlaních.. škoda že nezůstanou takhle malá. Ještě že jsem adoptovala jen tyhle, ochočovat všech 35káčat co mám, tak bych měla prázdný mrazák na zimu, jak plánuji. Děkuji všem za odpovědi a zkušenosti.:-)

4.7.2010 11:58
lupus4

XXX.XXX.12.137

:-) jo taky jsem něco podobného zažil (naštěstí jen se 3 mi), ale pozor v dospělosti na takto vychovaného kačera smajlík
- náš Webster byl pak naprosto bez respektu a při "obraně " kačen útočil naprosto tvrdě na lidi..., u samiček je to v poho a přínosem smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík