Tak jsme včera byli na trzích ve Štítarech a přivezli jsme si 7 housátek a 4 kachňátka(2 barbarie a 2 tmavě strakaté pižmovky). Jedna je ,,obyčejně´´ zbarvená - viz foto. Ale druhá má hnědou hlavičku, černé nožky a prostě je divná na normální pižmovku.
Paní tvrdila, že je to obyč. pižmovka....ale posuďte sami. Jo, jinak jsou obě tyto tmavé od stejné chovatelky.
začínáme přemýšlet, zda to není pižmovka s nějakou okrasnou kachničkou. Kachňátko je totiž strašně maličké (i oproti denním kachňatům barbarie, jemu má být 3-4 dny) a je velice šikovné. Včera málem vyskočilo paní z krabice vysoké cca 30 cm(Tím se nám zalíbilo. vypadalo to, že k nám prostě chce
) a ještě navečer stačilo utéct z ohrádky, kde se pasou. Stačilo doběhnout do boudy - vzdálená cca 10 metrů - přes 3 kočky, co tam ,,očumovaly´´ a v pohodě si chodilo s novými 2 dominantkami Dášou a Mášou(
) po boudě.
A ještě pro pobavení - koupili jsme též ještě 4 vlašky koroptví, 2 australky a 2 perlíčata. A takhle se nám naskládali do misky se šrotem. Nejdřív jsem je takhle přikryla, ale nakonec skončili v košíku s flaškou s teplou vodou.
... pokud je to opravdu mrňavé, šikovné a celé černé - vyroste Vám z toho tohle to!!!
... pkud to pak půjde do hněda, bude to kachnička - pokud to bude takhle pěkně kreslené, bude to kačírek !
zbosace
napsal(a):
Myslím že Vám z toho vyrastie hnedá pižmovka .
Když to je právě to. Ona ani není typicky dlouhá jako kachně pižmovky (ty už chováme 7 let, tak to bezpečně poznám
). Je vážně maličkatá, šikovná a hodně mi připomíná maličká kachňátka od mandarinek, která se nám jednou povedlo odchovat. Jo a je to strašně indivdualistka. Máme 4 kačenky společně s 3 denními housátky, takže hezké hejníčko a když přijdeme, tak takhle sedí úplně mimo. Jinak je čilá, papá taky v pohodě. Jen to má asi v povaze. Ale je fakt sladká, jak je kraťoučká a maličká. ![]()
začínám si říkat, že to bude asi ta okrasná kachnička s pižmovkou (proto ten světlý flek na volátku).
russli
XXX.XXX.169.168
Dobry den v chovu pižmovek černych divoce zbarvenych a modrych divoce zbarvenych se mi líhnou uplně stejna kačata i stou naprsenkou a vždycky kdyš vyrostou tak jsou od normalnich k nerozeznani. Takže to bude nejspiš pižmovka to Vaše káčátko.
Bédo, díky za krásné fotky!
Je to škoda, vážně jsem byla napnutá, co z ní bude. Potvůrka hloupá, najde jedinou malou dírku a jde vstříc kočce, která u nich ráda ležela a pozorovala je. Řekla bych přímo, že kačenka neměla pud sebezáchovy a doslova spáchala sebevraždu. No a já měla málo, abych nezavraždila kočku, co tak spokojeně ležela opodál ohrádky s ,,úlovkem´´.
No, nic, život to prdelce malý nevrátí.
Ovšem doufám, že už to bylo do třetice všechno. Protože jsme si toho v neděli koupili víc - 2.den nám ulétla ta nejhezčí andulka, co jsme si přivezli.
Třetí den umřelo kuřátko australky (byla takové nemotorné už od začátku, ale pořád jsem chtěla věřit, že se z toho dostan a včera kačenka.