Malá hádanka - kačenka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2010 15:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

Tak jsme včera byli na trzích ve Štítarech a přivezli jsme si 7 housátek a 4 kachňátka(2 barbarie a 2 tmavě strakaté pižmovky). Jedna je ,,obyčejně´´ zbarvená - viz foto. Ale druhá má hnědou hlavičku, černé nožky a prostě je divná na normální pižmovku. smajlík

12.7.2010 15:40
lavacca

XXX.XXX.1.3

Paní tvrdila, že je to obyč. pižmovka....ale posuďte sami. Jo, jinak jsou obě tyto tmavé od stejné chovatelky.

12.7.2010 15:45
lavacca

XXX.XXX.1.3

začínáme přemýšlet, zda to není pižmovka s nějakou okrasnou kachničkou. Kachňátko je totiž strašně maličké (i oproti denním kachňatům barbarie, jemu má být 3-4 dny) a je velice šikovné. Včera málem vyskočilo paní z krabice vysoké cca 30 cm(Tím se nám zalíbilo. vypadalo to, že k nám prostě chce:-)) a ještě navečer stačilo utéct z ohrádky, kde se pasou. Stačilo doběhnout do boudy - vzdálená cca 10 metrů - přes 3 kočky, co tam ,,očumovaly´´ a v pohodě si chodilo s novými 2 dominantkami Dášou a Mášou(:-)) po boudě. :-|

12.7.2010 16:11
lavacca

XXX.XXX.1.3

A ještě pro pobavení - koupili jsme též ještě 4 vlašky koroptví, 2 australky a 2 perlíčata. A takhle se nám naskládali do misky se šrotem. Nejdřív jsem je takhle přikryla, ale nakonec skončili v košíku s flaškou s teplou vodou. :-)

12.7.2010 18:17
beda

XXX.XXX.65.180

... pokud je to opravdu mrňavé, šikovné a celé černé - vyroste Vám z toho tohle to!!!:-)

12.7.2010 18:22
beda

XXX.XXX.65.180

... pkud to pak půjde do hněda, bude to kachnička - pokud to bude takhle pěkně kreslené, bude to kačírek ! :-)

12.7.2010 18:25
beda

XXX.XXX.65.180

... ještě bych měl přidat, že chocholačky velice rády přidávají svá vajíčka do druhých hnízd!!!:-)

12.7.2010 22:15
lavacca

XXX.XXX.1.3

Díky za tip. :-) Určitě sem budu průběžně přidávat fotečky, co z toho teda nekonec bude. :-)

13.7.2010 12:15
zbosace

XXX.XXX.63.126

Myslím že Vám z toho vyrastie hnedá pižmovka .

13.7.2010 13:44
beda

XXX.XXX.105.33

... ano, pokud to není černé jak bubák, tak se k Vám přikláním! Pokud, ale seděla někde v přírodě u rybníčka, tak to vážně chocholačky-kukačky s oblibou dělají!! B.smajlík

13.7.2010 13:48
lavacca

XXX.XXX.1.1

zbosace napsal(a):
Myslím že Vám z toho vyrastie hnedá pižmovka .

Když to je právě to. Ona ani není typicky dlouhá jako kachně pižmovky (ty už chováme 7 let, tak to bezpečně poznám:-)). Je vážně maličkatá, šikovná a hodně mi připomíná maličká kachňátka od mandarinek, která se nám jednou povedlo odchovat. Jo a je to strašně indivdualistka. Máme 4 kačenky společně s 3 denními housátky, takže hezké hejníčko a když přijdeme, tak takhle sedí úplně mimo. Jinak je čilá, papá taky v pohodě. Jen to má asi v povaze. Ale je fakt sladká, jak je kraťoučká a maličká. :-)

začínám si říkat, že to bude asi ta okrasná kachnička s pižmovkou (proto ten světlý flek na volátku).

russli

13.7.2010 18:25
russli

XXX.XXX.169.168

Dobry den v chovu pižmovek černych divoce zbarvenych a modrych divoce zbarvenych se mi líhnou uplně stejna kačata i stou naprsenkou a vždycky kdyš vyrostou tak jsou od normalnich k nerozeznani. Takže to bude nejspiš pižmovka to Vaše káčátko.

13.7.2010 21:30
lavacca

XXX.XXX.1.3

Díky za odpověď. No uvidíme, ale určo zůstane šikulka doma buď na okrasu nebo do chovu. :-)

16.7.2010 09:58
lavacca

XXX.XXX.1.3

tak se bohužel nedozvíme, co z kačenky vyroste. Včera nám ji chytla kočka. smajlík Maličká podlezla z ohrádky (až později jsme zjistili,že to byla terénní chyba) a bohužel jsem jí našli až jak si s ní hraje kočka. smajlík

16.7.2010 17:12
beda

XXX.XXX.87.165

... no a jsme v "pytli" a je vymalováno !! smajlík

16.7.2010 17:14
beda

XXX.XXX.87.165

... všem, co to přišlo líto-dám pár obrázků pro potěšení :

16.7.2010 19:21
lavacca

XXX.XXX.1.3

Bédo, díky za krásné fotky! :-) Je to škoda, vážně jsem byla napnutá, co z ní bude. Potvůrka hloupá, najde jedinou malou dírku a jde vstříc kočce, která u nich ráda ležela a pozorovala je. Řekla bych přímo, že kačenka neměla pud sebezáchovy a doslova spáchala sebevraždu. No a já měla málo, abych nezavraždila kočku, co tak spokojeně ležela opodál ohrádky s ,,úlovkem´´. smajlík No, nic, život to prdelce malý nevrátí.

Ovšem doufám, že už to bylo do třetice všechno. Protože jsme si toho v neděli koupili víc - 2.den nám ulétla ta nejhezčí andulka, co jsme si přivezli.smajlík Třetí den umřelo kuřátko australky (byla takové nemotorné už od začátku, ale pořád jsem chtěla věřit, že se z toho dostan a včera kačenka. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík