Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2010 10:42
evzen

XXX.XXX.254.93

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat,dostal jsem bažantí vajíčka,která jsem nechal vylíhnout,bohužel se mi vylíhlo jedno kuřátko.Měla to být vajíčka bažanta obecného,ale toto kuřátko nevypadá jako kuřákto obecného bažanta,chtěl bych se zeptat zdali nevíte co to je druh bažanta,a jestli se u takto malého kuřete(je mu cca 1 měsíc) nechá rozpoznat pohlaví,chtěl bych mít pár.Předem moc děkuji za případné odpovědi,Michal

28.7.2010 10:47
evzen

XXX.XXX.254.93

nějak se mi tam nevložila fotka :-( ... omlouvám se za kvalitu,je to foceno mobilem

28.7.2010 10:57
evzen

XXX.XXX.254.93

a jen pro ukázku vkládám moje husy české-letos byla 100% líhnivost ze 12 vajec se vylíhlo a odchovalo 12 housat,bohužel u landénských hus už to nebylo tak veselé,koupil jsem si 5 housat a zbylo mi jen 1....

28.7.2010 13:53
zbosace

XXX.XXX.70.128

Mal by to byť obecný - mutácia tenebrozus / tmavý /

28.7.2010 23:45
pepina

XXX.XXX.128.126

evzen napsal(a):
a takhle vypadali v květnu

Dobrý večer, krásné husy. Chtěla bych se zeptat, na fotkách jsou některá housata ne úplně žlutá. Mají šedivá záda. Měla jsem tu nedávno na toto dotaz, zda může být česká husa takto zbarvená. Bylo mi řečeno, že by měla být celá žlutá. Tak si nejsem jistá, zda mám doma čisté plemeno.smajlík

29.7.2010 11:51
evzen

XXX.XXX.254.93

Dobrý den,ano česká housata by měla být čistě žlutá,já mám housera a husu české a ještě jednu nějakou husu,tu jsem si loni koupil s tím že je to česká husa,bohužel mi byla poslána nějaká jiná,bylo mi jí líto tak jsem si jí nechal,ona letos nanesla asi 30 vajec a ani nesedla a ta česká nanesla jen 9 vajec a sedla,tak jsem pod ní dal ještě 3 vejce od té druhé a to jsou ta housata se šedivými zády :-)

29.7.2010 11:55
evzen

XXX.XXX.254.93

jinak těch 5 šedých housat je landénských,ta jsem koupil z velkochovu,a husa je vřela přijala tak to bylo OK,bohužel když byla větší tak jim otekli oči a vytýkal jim hnis,nevím co jim bylo,odčervený byli a žáby neměli tak nevím,a uhynuli zbyla mi jen jedna,zajímavý bylo že to měla jen ta landenská housata...

29.7.2010 22:39
pepina

XXX.XXX.128.126

Ještě bych se zeptala. Měla jsem tu nedávno dotaz na kulhání. Veta mi řekla, ať dávám do pití hypermangan. To pomohlo, house přestalo kulhat. Pak jsem dva dny nedala a začalo kulhat jiné house. Tomu, ale zatím ten hypermangan nezabírá, pořád kulhá, polehává. Moc se nepase, ale směs s kopřivama docela žere. Nevíte co s tím?smajlík

29.7.2010 23:46
evzen

XXX.XXX.254.93

Tohle se mi také stalo u housat,známá mi poradila a dala vitamín E plus nějaké vitamíny,byla to tekutá směs,už nevím jak se to jmenovalo,ale ráno se podívám,balení mám shované,prý že to dávají selatům a těm to pomáhá,tak jsem jim to přidával do vody a pomohlo to,ještě jsem je tedy odčervil a pak už byla v pořádku,teďka v pondělí mi začalo kulhat už tohle veliké house a tak jsem řikal že ji už zabiju a nějak nebyl čas pořád a dneska už jsem v hejnu ani nepoznal která to byla,najednou už žádná nekulhala,já krmím brambory se šrotem a přidávám jim do toho ještě vitamíny,k dispozici maji celodenně rybník a velikou pastvu,ale nikdy jako letos jsem takovéhle problémy s nimi neměl a to husy chovám 10 let

30.7.2010 22:11
pepina

XXX.XXX.128.126

evzen napsal(a):
Tohle se mi také stalo u housat,známá mi poradila a dala vitamín E plus nějaké vitamíny,byla to tekutá směs,už nevím jak se to jmenovalo,ale ráno se podívám,balení mám shované,prý že to dávají selatům a těm to pomáhá,tak jsem jim to přidával do vody a pomohlo to,ještě jsem je tedy odčervil a pak už byla v pořádku,teďka v pondělí mi začalo kulhat už tohle veliké house a tak jsem řikal že ji už zabiju a nějak nebyl čas pořád a dneska už jsem v hejnu ani nepoznal která to byla,najednou už žádná nekulhala,já krmím brambory se šrotem a přidávám jim do toho ještě vitamíny,k dispozici maji celodenně rybník a velikou pastvu,ale nikdy jako letos jsem takovéhle problémy s nimi neměl a to husy chovám 10 let

Díky, nezapomeňte na mě prosím s tím názvem vitamínu. A ještě bych se zeptala. Odkud Vám prosím posílali tu husu? Také nám údajně poslali českou husu, ale jak to tak vidím, není to ono. Myslím, že si už nikdy nenechám posílat kurýrem z nějaké farmy smajlík. Petra

3.8.2010 12:55
evzen

XXX.XXX.254.93

Dobrý den,ten přípravek se jmenuje Hydrovit E plus SE,já mám tu husu od Chotěboře,už si také nenechám nic poslat,oni lidi každou bílou husu vydávají hned za českou :-( ,Michal

5.8.2010 23:27
pepina

XXX.XXX.128.126

evzen napsal(a):
Dobrý den,ten přípravek se jmenuje Hydrovit E plus SE,já mám tu husu od Chotěboře,už si také nenechám nic poslat,oni lidi každou bílou husu vydávají hned za českou :-( ,Michal

Zkusím ten vitamín sehnat. Ještě bych se zeptala. Jak poznám dospělou husu českou od jiné bílé? Asi hybrida? Našla jsem nějaké fotky husy české, ale nenašla jsem nic čím bych to rozlišila.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík