Křepelky pod zakrslou slepičkou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2010 17:38
agentka

XXX.XXX.24.188

Musím se sváma podělit o mou dnešní radost - dnes se mi pod slepičkou vylíhly malé křepeličky - slepičce jsem vyměnila vejce za křepelčí a ona poctivě seděla - jedno vejce bylo čisté, dvě se nedolíhly a 10 jich má zatím pod sebou - vylíhly se za 17 a půl dne všechny najednou - tet jsem je přemístila do připravené králikárny a chtěla bych aby je slepička aslespon nějkou dobu vychovávala - pokud máte stím nějaké zkušenosti budu ráda když mi napíšete nějaké případné rady. půjdu je vyfotit a hodím sem foto:-)

30.7.2010 17:53
agentka

XXX.XXX.24.188

tak opravuji - má jich pod sebou 17kusů z 20 vajíček tři jak jsem psala se nevylíhly - v prvním příspěvku se mi tam nějak dostala desítkasmajlík - myslím že je to pořádný úspěch

30.7.2010 17:53
lavacca

XXX.XXX.1.3

agentka napsal(a):
Musím se sváma podělit o mou dnešní radost - dnes se mi pod slepičkou vylíhly malé křepeličky - slepičce jsem vyměnila vejce za křepelčí a ona poctivě seděla - jedno vejce bylo čisté, dvě se nedolíhly a 10 jich má zatím pod sebou - vylíhly se za 17 a půl dne všechny najednou - tet jsem je přemístila do připravené králikárny a chtěla bych aby je slepička aslespon nějkou dobu vychovávala - pokud máte stím nějaké zkušenosti budu ráda když mi napíšete nějaké případné rady. půjdu je vyfotit a hodím sem foto:-)

Bohužel s tím nemám moc dobré zkušenosti. Měli jsme jednu dobu doma křepelky (1,10), tak jsme spíš ze zvědavosti nasadili naší lehkou rousnou slepičku Růženku. Výsledek byl, že myslím z 10 vajec se vylíhla 3 křepelčata a do tří dnů byla pryč. Jedno se hnedka první den(den vylíhnutí) vydalo na výlet do misky s pitím, což mu bylo osudné. Druhé vyskočilo ven z kotce přímo pod nos kočce a třetí už ani nevím.... čekala jsem, že se prcci budou držet maminy, ale zdrhali od ní jak mohli. :-| Takže upřímně - zlatá kuřata :-)

30.7.2010 22:30
danurba

XXX.XXX.12.226

lavacca napsal(a):
Bohužel s tím nemám moc dobré zkušenosti. Měli jsme jednu dobu doma křepelky (1,10), tak jsme spíš ze zvědavosti nasadili naší lehkou rousnou slepičku Růženku. Výsledek byl, že myslím z 10 vajec se vylíhla 3 křepelčata a do tří dnů byla pryč. Jedno se hnedka první den(den vylíhnutí) vydalo na výlet do misky s pitím, což mu bylo osudné. Druhé vyskočilo ven z kotce přímo pod nos kočce a třetí už ani nevím.... čekala jsem, že se prcci budou držet maminy, ale zdrhali od ní jak mohli. :-| Takže upřímně - zlatá kuřata :-)

Ale nemyslím sismajlík, že za vaše špatné zkušenosti by mohla ta slepičí adoptivní maminka...

31.7.2010 20:22
lavacca

XXX.XXX.1.3

danurba napsal(a):
Ale nemyslím sismajlík, že za vaše špatné zkušenosti by mohla ta slepičí adoptivní maminka...

To já taky ne. :-) Růženka v pohodě odchovala už kuřata, kachně i perličky. Všichni se jí krásně drželi, jen ta křepečlata od ní utíkala.

31.7.2010 20:58
agentka

XXX.XXX.24.188

tak hlásím že první den proběhl v pohodě malí již i zobali a slepička se zatím chová jako by to byla její kuřata - je pravda že na to že jsou to pr´tata tak se po té králikárně pěkně roztáhla a pobíhala, ale vždy pak v pohodě pod kvočnu vlezou - už asi přišli na to že tam kde je teploučko tam je to nejlepšísmajlík

1.8.2010 15:40
agentka

XXX.XXX.24.188

tak po včerejší radosti že se nic neděje a kvočna je v klidu - to dnes dopadlo tak že malí jsou pod lampou - slepice začala v králikárně hrabat - prcci z toho byli zděšeni nevěděli proč jim to teplo pořád někde odchází - no a ona kvočna asi pochopila že takto se kuřata nechovají že by měli poslušně zobat to co vyhrabe a začala je klovat - dvě to nepřežila, a nějací mají pochroumané nožičky od toho jak je klovala - takže zase jsem o zkušenost bohatší - vysedět to v klidu vysedí, ale pak raději šup do odchovny - tam jsou tet v klidu a vyhřívají se

1.8.2010 21:54
danurba

XXX.XXX.12.226

já teda pod slepicema normálně a úspěšně odchovávám perličky a krůty, ale křepelky jsou asi přece jen něco jiého...

2.8.2010 10:40
lavacca

XXX.XXX.1.3

danurba napsal(a):
já teda pod slepicema normálně a úspěšně odchovávám perličky a krůty, ale křepelky jsou asi přece jen něco jiého...

U křepelek je největší problém jejich velikost. Když slípka šlápne na kuře či perlíče, tak to je celkem OK. Ale šlápne špatně na křepelče a je z něj placička. :-|

Přidejte reakci

Přidat smajlík