Sedimi kura na vajcach a chci se zeptat kdy a jak seto zjisti zda se vejce vyviji prej se to osvicuje baterkou, kvočka už mi sedi na vajcach 5 den..
mužete mi dat podrobny navod jemi 20 let takže nemam žadne velke skušenosti a pod kvočku sem dal 12 vajec.. děkuji za vaše rady a odpovědi přatele.. s pozdravem
ano, neskoro urcite je. teda vsetky mlade vyliahnute po 1.7. su neskore. ale co s pyzmovkou, ktora sa rozhodla zacat niest na zaciatku 8. mesiaca a s hodvabnickami, ktore si veselo kvokaju aj 7 dnoch na pletive s trochou vody a krmiva... len pokrcit plecami, zazelat im vsetko najlepsie a dufat, ze vedia co robia...
mimochodom, ja na baterku (svitilnu) nasadim tu kartonovu rolku z toaletneho papiera. na pyzmovky a vajicka od velkych sliepok je velkost akurat. ak presvecujem vajicka zakrslych sliepok, do rolky vsuniem kus zrolovanych novin, aby luc neprechadzal popri vajicku.
vela stastia,
Michal H.
deko
napsal(a):
ano, neskoro urcite je. teda vsetky mlade vyliahnute po 1.7. su neskore. ale co s pyzmovkou, ktora sa rozhodla zacat niest na zaciatku 8. mesiaca a s hodvabnickami, ktore si veselo kvokaju aj 7 dnoch na pletive s trochou vody a krmiva... len pokrcit plecami, zazelat im vsetko najlepsie a dufat, ze vedia co robia...
mimochodom, ja na baterku (svitilnu) nasadim tu kartonovu rolku z toaletneho papiera. na pyzmovky a vajicka od velkych sliepok je velkost akurat. ak presvecujem vajicka zakrslych sliepok, do rolky vsuniem kus zrolovanych novin, aby luc neprechadzal popri vajicku.
vela stastia,
Michal H.
A to vám kvočely tak neskoro hodvábničky...???? a odkiaľ ste...?? ak sa možem opýtať...a máte ešte hodvábničky...???
hodvabnicky su uplne strestene. ano, kvokali tak neskoro. potom celu zimu vodili kurata (este aj v 5 mesiacoch pipali - slabo sa vyvijali, lebo boli nizke tepoty). akonahle som kurata predal, jedna zacala opat kvokat. teraz ma pod sebou uz tyzdnove kurata, cize kvokat zacala pred mesiacom...
ano mam dve hodvabky. ale nemam hodvabnickoveho kohuta (a kym sa nezbavim krizenca aracauny, hodvabnik nebude).
Michal H.
Do krabičky například od dortu v prášku (do delší uzké strany krabice) vystřihnu o něco menší díru než je vejce, mám z každé strany jednu velkost - pro husy, slepice, hedvábničky. Dovnitř strčím lampičku s žárovkou 40 nebo 60 (bez stínítka) a už můžu prosvěcovat , samozřejmě místnosti bez oken a za zhasnutého ostatního světla. Slepičí vejce klidně 4. den, husí tak 7. Je vidět pavouček žil a uprostřed temnější plod. Levné a funguje.