Jak zjistit, zda jsou vejce zasednuté?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2010 17:55
davindus

XXX.XXX.104.192

Sedimi kura na vajcach a chci se zeptat kdy a jak seto zjisti zda se vejce vyviji prej se to osvicuje baterkou, kvočka už mi sedi na vajcach 5 den..
mužete mi dat podrobny navod jemi 20 let takže nemam žadne velke skušenosti a pod kvočku sem dal 12 vajec.. děkuji za vaše rady a odpovědi přatele.. s pozdravem

31.8.2010 09:12
pista58

XXX.XXX.198.18

ahoj,ja presícujem vajícka po 7dnu.na dobrych uz vydno tmavé ocko,a okolo krvné žili,špatné sú úplne priesvytné.už je neskoro na chov malých,podla mna

31.8.2010 09:36
deko

XXX.XXX.226.66

ano, neskoro urcite je. teda vsetky mlade vyliahnute po 1.7. su neskore. ale co s pyzmovkou, ktora sa rozhodla zacat niest na zaciatku 8. mesiaca a s hodvabnickami, ktore si veselo kvokaju aj 7 dnoch na pletive s trochou vody a krmiva... len pokrcit plecami, zazelat im vsetko najlepsie a dufat, ze vedia co robia...

mimochodom, ja na baterku (svitilnu) nasadim tu kartonovu rolku z toaletneho papiera. na pyzmovky a vajicka od velkych sliepok je velkost akurat. ak presvecujem vajicka zakrslych sliepok, do rolky vsuniem kus zrolovanych novin, aby luc neprechadzal popri vajicku.

vela stastia,
Michal H.

25.3.2011 20:03
luxdkas

XXX.XXX.1.101

deko napsal(a):
ano, neskoro urcite je. teda vsetky mlade vyliahnute po 1.7. su neskore. ale co s pyzmovkou, ktora sa rozhodla zacat niest na zaciatku 8. mesiaca a s hodvabnickami, ktore si veselo kvokaju aj 7 dnoch na pletive s trochou vody a krmiva... len pokrcit plecami, zazelat im vsetko najlepsie a dufat, ze vedia co robia...

mimochodom, ja na baterku (svitilnu) nasadim tu kartonovu rolku z toaletneho papiera. na pyzmovky a vajicka od velkych sliepok je velkost akurat. ak presvecujem vajicka zakrslych sliepok, do rolky vsuniem kus zrolovanych novin, aby luc neprechadzal popri vajicku.

vela stastia,
Michal H.

A to vám kvočely tak neskoro hodvábničky...???? a odkiaľ ste...?smajlík? ak sa možem opýtať...a máte ešte hodvábničky...??? smajlík

25.3.2011 20:11
deko

XXX.XXX.226.66

hodvabnicky su uplne strestene. ano, kvokali tak neskoro. potom celu zimu vodili kurata (este aj v 5 mesiacoch pipali - slabo sa vyvijali, lebo boli nizke tepoty). akonahle som kurata predal, jedna zacala opat kvokat. teraz ma pod sebou uz tyzdnove kurata, cize kvokat zacala pred mesiacom...

ano mam dve hodvabky. ale nemam hodvabnickoveho kohuta (a kym sa nezbavim krizenca aracauny, hodvabnik nebude).

Michal H.

25.3.2011 21:24
luxdkas

XXX.XXX.1.101

a odkiaľ ste...?smajlík

27.3.2011 07:27
deko

XXX.XXX.226.66

od Senca

Michal H.

28.3.2011 09:10
gajdovka

XXX.XXX.4.30

já mám lampu se stovkou žárovkou,nad to dám plechovku od barvy-menší, s vyříznutým dnem a na otvůrek, kde bylo zavírání-víčko, posadím vajíčko a otáčím, po 14-ti dnech krásně vidím, jak se to tam hýbe.

28.3.2011 10:46
ivankav

XXX.XXX.171.58

Do krabičky například od dortu v prášku (do delší uzké strany krabice) vystřihnu o něco menší díru než je vejce, mám z každé strany jednu velkost - pro husy, slepice, hedvábničky. Dovnitř strčím lampičku s žárovkou 40 nebo 60 (bez stínítka) a už můžu prosvěcovat:-) , samozřejmě místnosti bez oken a za zhasnutého ostatního světla. Slepičí vejce klidně 4. den, husí tak 7. Je vidět pavouček žil a uprostřed temnější plod. Levné a funguje.:-)

29.3.2011 14:43
petrvyoralcz

XXX.XXX.140.97

pátý den vypadá při prosvicování správně se vyvíjející vejce takto :

Přidejte reakci

Přidat smajlík