Tak dnes 15.9 som mojej pizmovke vyliahnutej 27.2.2010,podsadil 13 vajec.....urobil som dobre?
Uživatel s deaktivovaným účtem
podla mna je to zavcasu,ved tento rok sa vyliahla,a uz aj na jesen vam zasadla???podla mna by bolo lepsie keby zasadla,az na jar,,a inac ta fotka je znetu,ja ju mam tiez medzi obrazkami co som ztiahol z netu:)))bolo by dobre keby ste tu dali fotku vlastnej kacky,,,
Dobrý večer,
o kačenu je asi dobře staráno a pokud je březnová tak není divu že je už ve snášce. Její zasednutí na vejce ukazuje jen na dobré mateřské pudy a dobrou kvokavost (zasedání). S rustem podzimních kachňat taky není problém, narostou sice trochu pomaleji ale to je daň zimmního odchovu. Ale upřimně v zájmu kačeny je na první kachňata ještě brzo! Kachna je mladá ještě ve vývoji tělesném i když pohlavně už dospěla. Když ji necháte pořádně vyzrát tak můžete mít dobrou kačenu v chovu i 10let. Já osobně bych ji vejce vzal a nechal ji zasednout až na jaře při další snůšce. Jen pro příklad-mladé kuřice taky začnou nést malé vejce ,,nekvalitní´´ nenásadová a čeká se než vyzrají, papoušci taky snesou první snůšku a zpravydla neodchovají mladé protože to neumí. Jednoduše pohlavní zralost přichází dříve než ta tělesná a pokud se mladý organizmus přivede brzo do odchovu tak se na věky oslabí. Ostatně i 12ti letá dívka muže mít dítě ale jak to vypadá když nezralé dítě má dítě. Neberte to jako filozofování ale jako příkladné a srozumitelné srovnání:-)
Takze moja kacka je si myslim uz dost vyzreta aj telesne pretoze znasa vajcia vetsie ako aj susedina 3 rocna kacka......moja kacka vazi 3,8 kg co si myslim ze je dost,nieje to barbaria,je cierno biela....naniesla si 17 vajec ale podsadil som jej 14.....................dnes us sedi 5-ty den........kazdy den o 10 zakryje hniezdo a ide sa vykupat,nazrat.....prestavka jej trva tych 15 minut a potom už bezi na hniezdo,sedi ako prikovana.....dufam ze sa vyliahnu vsetky vajicka....
ahoj,mozes ju odfotit,,som zvedavy na tu kacku ked je taka velka,,bo normalne pizmovky vazia od 2.4kg -3 kg aspon tak je to napisane vo vzorniku,ja som najviac vychoval kacku ktora mala 3.20kg,,a to je uz rocna kacka ktora akurat dochovava dvojmesacne potomstvo,,
ahoj,ked mi sedela cez leto,ked boli tie horucavy tak niekedy aj dhsie bola z hniezda prec,alebo len nad nim postavala a kontrolovala teplotu,,ja som si myslel ze stoho nic nebudem mat ale vyliahlo sami ich12,a teraz su uz pomerne take velke ako stara kacka a to este nemaju ani dva mesiace to budu mat za tyzden 27,dam tu aj fotku
no,ak bude dobre sediet ,a mate plodneho kacera tak sa mozu vyliahnut aj vsetky,,
a aku mas sfarbenu,kacku?a kacera?
ja vam poradim nepresvecujte,nechajte to na kacku,len ju budete zbytocne vyrusovat,,
Takže ako nahle zišla kačka z hniezda hned som bezal po baterku a zacal presvecovat takze v 13 vaciach nasadenych v stredu sa uz kacata zacinaju vyvijat
-v strede je cierna bodka a okolo same cievy................a jedno vajce ktore zniesla kacka za 3 dni v sobotu-je už neoplodnene....asi preto ze kacer ju uz 5 dni nepojimal--utekala mu.....dufam ze sa vsetkych 13 stastne vykluje....
dobry den, prosim odbornikov aby mi poradili - som zaciatocnik. podla velkosti si myslim, ze mam 3 kacicky a 5 kacerov. rodicia su cisto bieli. byvaly majitel rodicov tvrdil, ze v jednom z nich su zrejme geny barbarie (asi kacer - je fakt velmi tazky a oproti kacici je aj ovela vacsi). kacata maju 2,5 tyzdna.
tu je foto.
dakujem, Michal H.
s tymi ciernymi flakmi na hlavickach kaciatok,je nieco pravda,moja suseda ma tiez cisto biele pizmovky a vzdy co maju cierne flaky na hlavickach vzdy su to kacery,,tak nieco nadtym bude,aj ked nieje to vzdy pravda,,,
gratulujem ale je to zvlasne mat teraz na zimu kacence ,dufam ze mas vyhrievany chliev,aby ti nepomrzli od zimy,,mojej susede sa tiez pred troma dnami vyliahli kacata,,aj som jej vravel aby to uz nedavala sediet bo nema vyhrievany chliev pre ne,,aze bud to bude alebo nie,,nedala si poradit,,,tak nech sa trapi teraz na zimu stym,:))ale su pekne ked je to male,,ja zase som si kupil noveho cierneho kacera do chovu,,
a moj novy kacer,,je dost velky,,zatial som ho nevazil,ale uzrcite bude mat do 5 kil,,je kupeny od vyborneho chovatela,,
a tu odfoteny aj s mladou kackou,co si chcem knemu nechat na potomstvo na jar,,
Lukas ked sa ti vyliahnu tak ich odfot a pochval sa snimi,som zvedavy ake budu a kolko,?:)
krasne kaciatka
teraz uz musia byt vacsie,,
Tá fotka je super.
no dufam ze mi niekto pomoze.....viem ze pizmovky vazia ako pisete ved aj jej matka ma 2,5 kg..........ako casto vam schadza kacka z hniezda?