od července mel priznaky kokcidie, i kdyz mel v napajecce pridany ocet a ve žradle vitaminy, zacal jsem ho prelecovat entizolama, tyden po lecbe byl ok, a pak zase "chatral" a tedka vysledek...jen pro silne povahy
Tedy to srdce,to je síla. Předloni měl jeden krocan z 15 vykrmených játra jako váš krocan srdce,jinak játra nebyla tvrdá a srdce měl normální bez jakéhokoliv nálezu.Velmi mě to překvapilo,neboť byl bez jakých koliv klinických příznaků choroby a všichni byli přeléčeni jen Entizolem,když jsem je koupila.
Tak nevim,asi se pletu,ale entizol je proti černohlavosti , a kokcidie je něco jiného.Ten ocet je jenom prevence pro okyselení travicího traktu,kyselé PH kokcidie nemaji rady ale pokud už nemoc vypukne pak jedině sulfamidove soli ( sulfacox,sulfamidyn,klozanit .......).Možná se tady ozve nějaky veta,a poradi odbornějí.
O tom, že by se kokcidioza projevila na srdci jsem ještě neslyšel, proto mě to zaráží. Napadlo mě, jestli to nemůže být příznak tuberkulózy. Pokud Váš krocan měl tuberkulózu, mohl být oslaben a kokcidióza mohla vypuknout. To by vysvětlovalo ty uzlíky na játrech. Myslím, že na srdci to jsou tuberkulózní uzlíky. V.E.
Je nemyslitelné, aby se kokcidie dostala na srdce. Kokcidie je prvok a žije ve střevech. Střeva nejsou se srdcem v žádné komunikaci propojené. Jediná cesta propojení mezi těmito orgány je cesta krevní. Prvok je velký na to, aby se infiltroval do krevního řečiště a tím se dostal na jiné orgány. Z tohoto důvodu se přikláním na tuberkulózu. Ta může napadnout plíce, srdce, kosti ..... .