Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2010 12:30
bilkson

XXX.XXX.241.38

Dobrý den, jsem v chovu drubeže začátečník. Před 3 rokama jsem koupila 20 nosnic ( mladých ). Plemena různé,abych to měla na zahraě pestré.První dva roky nesly perfektně, tedˇtento rok je to bída. Krmím pšenicí a zbytkama ( namočené pečivo atd.). Holky mají možnost běhat po zahradě a pást se. Za ty dva roky nám jedna uhynula a dvě zakousl pes. Takže tedˇjich je jen 17. Jenže vajec je denně max.5-8. Posledních 14 dní krmím i granulemi pro nosnost. Vajíček přibylo. Tak na cca.10 kusů denně. Moje otázka zní: Mám stále kupovat tyto granule? Kolik jich mám denně dávat pro 17 slepic? Zvýší se ještě nosnost, nebo jsou už slepice staré. Kdy je zabíjíte? Kdybych se rozhodla koupit nosnice nové,tak které plemeno nejvíc nese? Hisexy? děkuji.:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2010 13:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

dvojrocna sliepka neni az tak stara,,a nesie tiez dobre ako rocna sliepka ked jej davate to co jej patri,,nedavajte moc namoceneho peciva ,tym ich mozete zasadlit,,a tym aj znaska klesa,vela zeleneho,ale to maju ked vravite ze sa pasu,a potom zmesku pre nosnice,ja im este davam do nej aj vitaminy pre sliepky,na podporu znasky ,vitality a podobne,,a mozete im dat aj psenicu alebo co im to davate raz za den,,a najlepsie nosnice su,ak myslite na znasku isa brown,alebo hisex hnedy,,alebo hisex biely,,

Přidejte reakci

Přidat smajlík