snecule
napsal(a):
prosím hledám chovatele barneveldek a nebo nějaký odkaz na jejich klub jestli teda nějaký klub existuje na netu. Potřebuji koupit kohouta na změnu krve
Nabízím poslední 2 kohoutky zdrobnělé barneveldky dvojlemované, narozeni 06/2010, nekroužkovaní, velmi hodní. Více info na e-mailu Simba.E@seznam.cz nebo ve večerních hodinách na tel. 605 884 147
snecule
napsal(a):
prosím hledám chovatele barneveldek a nebo nějaký odkaz na jejich klub jestli teda nějaký klub existuje na netu. Potřebuji koupit kohouta na změnu krve
Nabízím poslední 2 kohoutky zdrobnělé barneveldky dvojlemované, narozeni 06/2010, nekroužkovaní, velmi hodní. Více info na e-mailu Simba.E@seznam.cz nebo ve večerních hodinách na tel. 605 884 147
Nepišete o aké barneveldky ide veľké plemeno alebo zdrobnelé?
Klub existuje, neni o ňom moc počuť, ale ak si dobre pamätám pr.Horák a Bouma, sú jeho členmi a radi pomôžu.
Súhlasim , no práve problém je v malej chovateľskej základni. Avšak kto neriskne aj kohúta s menšími chybami asi ťažko bude čakať, že niekto len tak privezie kohuta barneveldku s Holandska pre kšeft a na slepo vrazí nejakých 40 eur(píšem o takom čo má možnosť), lebo tá malá časť chovateľov tú možnosť nemá, alebo sú v pokročilom veku.
Sám som mal kohuta z Nemecka a bol som rád, že som k nemu prišiel i keď tu podsadu bielu mal no v potomstve v prvej generáci sa to ukázalo u par jedincov a skončila v hrnci aj tak väčšina.
Dnes sú možnosti omnoho lepšie s dovozom ako kedysi no chovateľov tohto plemena -veľké barneveldky by ste porátali na prstoch jednej maximalne dvoch rúk a práve preto je tam veľká pravdepodobnosť príbuzenstva.
V Nitre na EV vystavoval jeden jediný vystavovateľ z Holandska no kohút predajný nebol.
Aj u mňa by sa našiel kohút veľkej barneveldky dvojlemovanej na predaj z jarného liahnutia. Som z Bratislavy.
Prikladám foto jeho rodičov
Tak tady je ta slepička, mám z ní velikou radost, škoda, že jich není víc .
Čerstvo vyliahnuté kuriatka veľkej barneveldky striebornej. Vajcia sú z importu z Holandska.
Kuriatka už majú za sebou 1. týždeň života a na letkách už vidno, že budú naozaj strieborné.
Verím, že o pár mesiacov budú takéto krásne, ako su na nemeckých klubových fotkách.
Dnes som preložil mladé strieborné barneveldky do velkej voliery. Z 19 vyliahnutých kuriatok mám 17 mládok, zhruba 50:50 kohútiky:kuričky.
peter z bratislavy
napsal(a):
Verím, že o pár mesiacov budú takéto krásne, ako su na nemeckých klubových fotkách.
S velkou pravdepodobnostou skor nie ako ano, pretoze ta na fotke je zdrobnela, a tie sa v striebornej dvojlemovanej kresbe slachtia dlhsie. Velke este potrebuju kus roboty, co sa tyka cistoty farby lemov a aj presnosti ich ohranicenia.
Tak som včera trocha fotil a moje barneveldky Už začali znášať cca pred mesiacom aj vajcia.
Trochu už vyrástli. Tu je niekoľko fotiek z výbehu (aj s orlovkami a Pavlovkami). Snáď nejaké sliepočky do hejna na ďalšiu sezonu vyberiem, len musím k nim zohnať nepríbuzného kohúta.
Sliepočky z jari 2016 už majú nového nepríbuzného kohúta str. barneveldky na sezonu 2017. Kúpil som nepríbuzneho na NV mladých v Nitre za 33 EUR.
Prikladám niekoľko fotiek z dnešého výletu na jesennej záhrade. Nie všetky sliepky majú štandradnú kresbu.
Nádherné plemeno, nádherná zvířata, nádherné fotky-dávám hlas. Přeju aby se vydařilo doladit výraznější lemování.
Před asi třemi lety jsem měl o toto plemeno zájem, ale členové klubu, které jsem oslovil se mě ani neozvali.
Pokud by byly později násadové vejce tak bych koupil i ze Slovenska.
Až budem mať naliahnué a bude slušná oplodnenosť vajec a dobrá liahnivosť, budú na jar 2017 na predaj aj kuriatka, resp. nás. vajcia. Je to dosť zriedkavý far. ráz u veľkých barneveldiek. Možno preto sa Ti nikto neozval z ich Klubu.
Problém je, že sa ich hodne vyliahne s neštandardnou kresbou, ktorá skôr pripomína "striebornú vlnitú jarabičiu"
Už mám našaťstie aj nepríbuzného kohúta od chovateľa z Vých. Slovenska. Na NV v Nitre 26.-27.11. budú aj predajné za 33€/ks.
Dnes som dával na výstavu do Senca barneveldky strieborné odchovy z jari 2017.
"Typická" vianočná príroda a +15°C a "jarné" slniečko na záhrade si uživala hydina.
Presne ako pred rokom. Včera sneh a dnes "veľkonočná predvianočná idylka" a krdeľ strieborných barneveldiek si to užíval na záhrade
Barneveldky modrozlaté (a 2 bielozlaté) z importovaných nemeckých vajec liahnuté 5.4.2020. Hľadám nepríbuzného kohúta, resp. mám aj na výmenu.
Pavlina84

XXX.XXX.26.99
Dobrý deň pán Peter,
prosím planujete mať na jar nejaké kuriatka barneveldiek? Sme z BA a mali by sme záujem.
Vopred Vám ďakujem za odpoveď a prajem všetko dobré v novom roku
S pozdravom Ďurišová