Zdravim...........vsetko sa to stalo v stredu po obede ked som krmil sliepky ako tak pocitam boli vsetky chybal iba mlady kohut ,siel som ho hladat a nasiel som 3 kopy peria kazda bola od seba vzdialena asi meter medzi nimi nebolo ani jedno pierko atak som to uzavrel tym ze liska si pochutnala.V stvrtok rano mi to nedalo a chcel som po peri vystopovat "lisku" no okrem tych troch kop peria v okruhu 5 metrov nebolo ziadne pierko no zrazu 5 metrov od tych kop som zazrel kohuta,bol mrtvy no zahada je ze nebol vobec poskodeny okrem chybajuceho peria.Mal krasne zltu kozu nemal na sebe jediny skrabanec ani kusnutie a ani kvapku krvy proste bol uplne v poriadku asi trikrat soom ho dokladne prezrel no pricinu uhynu som nezistil...co to mohlo urobit?dufam ze mi niekto poradi pretoze uz nad tym rozmyslam tyzden a nanic neprichadzam.
Podla mňa by to mohol byť jastrab velký, ten si potravu po ulovení snaží odniesť a kedže bol kohút pre neho priťažký, snažil sa ho konzumovať na mieste. Kôpky peria naznačujú že si ho začal čistiť, čo tieto dravce pred konzumáciou robia. Bol asi vyrušovaný a tak sa snažil obeť odtiahnuť do bezpečia a zároveň i čistiť. Mal si hladať vpichy po pazúroch, lebo obeť hynie na vnútorné krvácanie a šok z útoku dravca. Podobne môže za určitých okolností zaútočiť i velký ex. myšiaka- kánete. Ochrana neexistuje, teda 100%. Používajú sa trblietavé ozdoby, vianočné gule prípadne točiace sa veterníky.