Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2010 17:40
300lukas008

XXX.XXX.18.100

Zdravim,chcel by som sa opytat ze aky je rozdiel medzi pecienkou a plucamismajlík?(u kacky)Dakujem za vysvetlenie. Lukáš:-))

9.12.2010 18:00
dorm

XXX.XXX.64.242

smajlíkjátra a plíce?smajlík..skoro žádný

9.12.2010 19:27
300lukas008

XXX.XXX.18.100

dorm napsal(a):

Tak takuto odpoved si mozete nechat pre sebasmajlík. Ja sa normalne pytam tak cakam normalnu odpoved. Lukáš:-)

9.12.2010 19:49
marysh

XXX.XXX.147.34

Rozdil je asi takovy jako mezi mozkem a vzduchoprázdnem. Panimaješ ?smajlík

9.12.2010 19:55
300lukas008

XXX.XXX.18.100

marysh napsal(a):
Rozdil je asi takovy jako mezi mozkem a vzduchoprázdnem. Panimaješ ?smajlík

Nepanimaju...........a kde sa v kacke nachadza pecen ?ako vyzera?

9.12.2010 20:17
st.toman

XXX.XXX.32.219

300lukas008 napsal(a):
Nepanimaju...........a kde sa v kacke nachadza pecen ?ako vyzera?

Zdravím. Játra-pečeň je orgán, který je spojený se žaludkem a jícnem a má více laloků. Hlavní je ale , že jsou tmavě červená. Plíce jsou spojeny s průdušnicí a jsou světle červená a když na ně máčknete, tak jsou jako houba- plné vzduchu. Laloky dva. St. Toman

9.12.2010 22:57
300lukas008

XXX.XXX.18.100

Dakujem za vysvetlenie .....................tak ak som to spravne pochopil tak ked nad ritkou narezem kozu kacky a vydim 2 tuhocervene az hnedkave utvary a pod nimi v blane zaludok tak to je pecienka,ano?Nemal by niekto neake fotky?

10.12.2010 07:38
darkangelone

XXX.XXX.206.55

300lukas008 napsal(a):
Dakujem za vysvetlenie .....................tak ak som to spravne pochopil tak ked nad ritkou narezem kozu kacky a vydim 2 tuhocervene az hnedkave utvary a pod nimi v blane zaludok tak to je pecienka,ano?Nemal by niekto neake fotky?

Neviem na co to presne potrebujes ale pochybujem ze niekto je taky morbidny ze si foti pitvanie. Ano pecienka je to blizsie k zadku. Co sa tyka tych pluc tak pri pitvani mas malu pravdepodobnost ze ich objavis cele, lebo vedsinou prasknu a zostanu na chrbtovej strane hore pri krku sfucane a vyzeraju ako zrazena krv. Poznas to isto napriklad z peceneho kurcata ked vo vnutry na chrbtovej strane je take jemnucke hnede az cierne masko, to su vlastne pluca. Inak ked prasknu tak sa zmensia na velkost asi nechtu na palci, takze necakaj obrovsky organ ako pri 150kg prasati.

10.12.2010 09:22
300lukas008

XXX.XXX.54.153

darkangelone napsal(a):
Neviem na co to presne potrebujes ale pochybujem ze niekto je taky morbidny ze si foti pitvanie. Ano pecienka je to blizsie k zadku. Co sa tyka tych pluc tak pri pitvani mas malu pravdepodobnost ze ich objavis cele, lebo vedsinou prasknu a zostanu na chrbtovej strane hore pri krku sfucane a vyzeraju ako zrazena krv. Poznas to isto napriklad z peceneho kurcata ked vo vnutry na chrbtovej strane je take jemnucke hnede az cierne masko, to su vlastne pluca. Inak ked prasknu tak sa zmensia na velkost asi nechtu na palci, takze necakaj obrovsky organ ako pri 150kg prasati.

Dakujem za perfektne vysvetleniesmajlík...necakam ze to budu neake obrovske pluca ale moja babka vzdy tvrdila ze pluca a pecienka je to iste,tak som sa chcel uistit ze to tak nieje.Teras som to pochopil uz skvelo.Moc dakujem.Lukášsmajlík

10.12.2010 10:35
pepina

XXX.XXX.128.126

dorm napsal(a):

Tak mě tahle odpověď přišla docela vtipná.
Pro zadavatele : Asi nikdo netušil, že to myslíte opravdu vážně. I mě to přišlo jako že si děláte srandu. A ještě k tomu vysvětlení. Na játrech je přichycená žluč, tak si dejte na ní pozor. Bývá uprostřed. I když už se mi asi 2 x stalo, že jsem jí prostě nenašla. Nikde!! Kuchání zdar.smajlík

10.12.2010 12:27
300lukas008

XXX.XXX.54.153

pepina napsal(a):
Pro zadavatele : Asi nikdo netušil, že to myslíte opravdu vážně. I mě to přišlo jako že si děláte srandu. A ještě k tomu vysvětlení. Na játrech je přichycená žluč, tak si dejte na ní pozor. Bývá uprostřed. I když už se mi asi 2 x stalo, že jsem jí prostě nenašla. Nikde!! Kuchání zdar.smajlík

Kuchat uz viem aj na zlc si vzdy davam pozor len som newedel ci to na vrchu su pľuca alebo pečen ...Teraz už viem že je to pečne.

11.12.2010 00:20
mysak

XXX.XXX.46.80

Plíce zpravidla nevyjmete při prvním sáhnutí do dutiny tělní jelikož jsou v přední části. Jsou světle růžové. Ty vyjmete až když máte dutinu tělní prázdnou maximálně tam zůstane srdíčko a zbytek průdušek, které právě vedou do plic. Játra se nacházejí jako u lidí na pravé straně těla a samozřejmě s žlučníkem. Takže při kuchání sáhnu otvorem v břiše do vnitř pokud možnou celou rukou a prsty opatrně objedu vnitřní stěny tím se zpřetrhají různé blanky držící orgány k stěně a pak už to vezmu za žaludek a vytahnu celé, u žaludku se nacházejí tmavě červenohnědá laločnatá játra se zeleným žlučovým váčkem. Tím že to vytahnu rukou, tak mi nepraskne žluč v těle. Pak vytažené vnitřnosti nechám mírně povytažené a nejrpve odříznu co nejpřesněji žlučník, raději víc zaříznu do jater, protože žlučovody vedou kousek do vnitř jater, odejmu slezinku, malý oblý útvar a vytáhnu zbytek vnitřností ven a odříznu i skloakou těsně pod biskupem, držím za žaludek a od něj těsně odříznu tenké střevo. Odsádlím ho a rozkrojím tak abych neprořízl vnitřní žlutou sliznici, tu stahnu a mám žaludek čistý, U kachen je ta sliznice dost jako trhací, u kuřete je pevnější. Nejlíp vcelku se stahuje u holubů. Celá práce i s vyjmutím volete ve předu trvá ani ne 7 minut. Nožík raději kratší a hlavně musí řezat, (ne do prstů!)
Já vím, že jste to kuchání nechtěl číst, že to znáte, ale ty játra a plíce v tom jsou zaobalený:-)
Juraj Kafka

11.12.2010 01:56
vuznice

XXX.XXX.241.232

Dík za perfektní postup, dám to přečíst muži, aby věděl, jak kuchatsmajlíksmajlíkVuznice

11.12.2010 13:04
dorm

XXX.XXX.64.242

pepina napsal(a):

samozřejmě to byla sranda,protože se ptal na rozdíl a né kde se nachazí v kachně..bral jsem otázku jako provokacismajlík..tak snad už vše vysvětleno,ještě aby to vysvětlil babičce že to není to samé a už můžu pisateli popřát jen dobrou chuť.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík