d.fojtik214
napsal(a):
Dobrý den,
Prosím vás chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte kde bych si mohl objednat vzorník plemen drůbeže na inzerci jsem nic nenašel.
děkuji
david Fojtík
zkuste kontaktovat pana Procházku podívejte se ne jeho stránky a tam je jeho adresa a email http://www.chovprochazka.estranky.cz/
s pozdravem Augustin
Oficiální distributor Vzorníku drůbeže je ČSCH,objednávat můžete na www.cschdz.eu .Jinak bude zcela určitě k mání na výstavě NÁŠ CHOVATEL 2011 v Lysé n.L. ve dnech 14.-16.1.A ještě ušetříte na nemalém poštovném a balném....
Byla jsem na podzim na výstavě v Lysé a tam ho měli. Dlouho jsem si ho chtěla koupit a tak jsem si ho chtěla nejprve prohlédnout. Nevím, jestli jste ho viděl Vy, ale já byla hodně zklamaná. Představovala jsem si v době kdy nějaká fotografie díky technice fakt není problém barevné obrázky každého plemene. Ve vzorníku jsou perokresby, které mi nic neřekly. Prý proto, že žádné zvíře k vyfocení není nikdy přesně podle vzorníku , spíš šlo možná o náklady. Mám staré vzorníky myslím z roku 1979 a 1988 (někdo tady napsal, že antikvariátní
), ale na svoji dobu mi přišly snad lepší než tenhle. Jediné pozitivum je, že lze do něho zakládat nové listy. Prý už měli navíc už jen několik málo kusů a připravovaný dotisk prý právě budou jen dodatečné listy k založení (asi nová plemena).
O ceně kolem 700 za tuhle kvalitu nemá smysl mluvit.
Já jsem dostal tuhle knížku k narozkám tak nevím jeji cenu ale zdá semi docela dobrá . Je v ní spoustu fotek různych plemen a základní informace o ních . Ale podle mého názoru i když je bez fotek je lepší ,Vzorník plemen drůbeže F.Tuláček' A hlavně to neberte jako REKLAMU !!!
Někteří asi přehlédli zadání: kde sehnat vzorník.A protože v současné době je jediný platný! vzorník ten s těmi zakládacími listy,musí se zájemce obrátit nejlépe na oficiálního distributora.Chovatelé,kteří chtějí chovat a vystavovat čistokrevnou drůbež,musí se řídit tímto.Ostatní starší vzorníky jsou neplatné!Někomu se možná zdají lepší,možná kvůli vazbě,ale dokonalé taky nebyly.Tím nechci říci,že byly špatné.Dnes mají svou historickou a vypovídající hodnotu,ale nejsou aktuální,ale opravdu antikvariátní!Nový vzorník bych až tak nezatracoval,o ceně nemluvím,zdá se mi dost předražený (to ovšem byla zásluha minulého vedení).Dobrá je charakteristika plemen,perokresby většinou dobře vystihují typy plemen,přibylo dost nových plemen.Já bych spíš uvítal v příloze více fotografií typických představitelů plemen.
No a ti,co nechtějí chovat drůbež podle současného vzorníku?? Můžou si pořizovat vzorníky jaké chtějí a glosovat jejich kvalitu tady na fóru.Kdo chce koukat spíš na obrázky a mít základní informace,je na trhu několik knih (také nejsou levné),převážně přeložených německých a holandských.Jsou spíš takové hobby,ale i pokročilejší chovatel v nich rád zalistuje,některé fotky v nich jsou povedené.Jako fanda do drůbeže a příslušné literatury,jsem si je pořídil taky.Buďme rádi za Vzorník drůbeže jaký máme.Kdo měl co dočinění se Vzorníkem holubů,ví jaká to je hrůza a paskvil....
maxim453
napsal(a):
Někteří asi přehlédli zadání: kde sehnat vzorník.A protože v současné době je jediný platný! vzorník ten s těmi zakládacími listy,musí se zájemce obrátit nejlépe na oficiálního distributora.Chovatelé,kteří chtějí chovat a vystavovat čistokrevnou drůbež,musí se řídit tímto.Ostatní starší vzorníky jsou neplatné!Někomu se možná zdají lepší,možná kvůli vazbě,ale dokonalé taky nebyly.Tím nechci říci,že byly špatné.Dnes mají svou historickou a vypovídající hodnotu,ale nejsou aktuální,ale opravdu antikvariátní!Nový vzorník bych až tak nezatracoval,o ceně nemluvím,zdá se mi dost předražený (to ovšem byla zásluha minulého vedení).Dobrá je charakteristika plemen,perokresby většinou dobře vystihují typy plemen,přibylo dost nových plemen.Já bych spíš uvítal v příloze více fotografií typických představitelů plemen.
No a ti,co nechtějí chovat drůbež podle současného vzorníku?? Můžou si pořizovat vzorníky jaké chtějí a glosovat jejich kvalitu tady na fóru.Kdo chce koukat spíš na obrázky a mít základní informace,je na trhu několik knih (také nejsou levné),převážně přeložených německých a holandských.Jsou spíš takové hobby,ale i pokročilejší chovatel v nich rád zalistuje,některé fotky v nich jsou povedené.Jako fanda do drůbeže a příslušné literatury,jsem si je pořídil taky.Buďme rádi za Vzorník drůbeže jaký máme.Kdo měl co dočinění se Vzorníkem holubů,ví jaká to je hrůza a paskvil....
Děkuji za odpovědˇ a myslím že je to pravda.
DF
d.fojtik214
napsal(a):
Dobrý den,
Prosím vás chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte kde bych si mohl objednat vzorník plemen drůbeže na inzerci jsem nic nenašel.
děkuji
david Fojtík
Ahoj jestli ho ještě schanite napište mi na mejla zitra a já ti pošlu odkaz a posílaji poštou:-).
Můj mejl: miloszoo@seznam.cz s pozdravem.Miloš