Krmení hus před snáškou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2011 20:34
uska

XXX.XXX.253.239

Poraďte, prosím, začátečníkovi. Mám husy od podzimu a nyní sháním info o jejich krmné dávce před snášením, aby vejce byla kvalitní a taky se mi něco vylíhlo. Literatura je krásná věc, ale vaše poznatky z praxe jsou pro mě veeeelmi důležité. Jak krmíte doma husy - čím, asi jaké množství ?..... prosím, pište vše co vás napadne. Děkuji.

23.1.2011 10:19
wert

XXX.XXX.145.79

ja to dělam tak,mam housera a dvě husy,davam jim trochu pšenice vic ječmene a trochu kukuřice,dohromady je toho asi 1kg.Zbytky z kuchyně nedavam vubec.Před snaškou jim davam jablka,mineraly a vitaminy v prašku a skořapky.

23.1.2011 13:36
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

Dobrý den já jim ted dávám směs pro nosnice tam mají vitamíny a vše co potřebují pro snášku a na vejce a dávám jí jim se pšenicí a trochu ovsa:-):-)

23.1.2011 20:33
uska

XXX.XXX.253.239

Děkuji za odpovědi. Když dělám míchanici pro slepice, tak to bude něco podobného. U nás nekupuji žádnou směs pro dospělou drůbež, já ty sajrajty nemusím mít pak na talíři. Držte mi palečky, ať staré husy nemám jen na parádu. Díky

23.1.2011 22:19
josh

XXX.XXX.219.151

Já dávám cca obden tvrdé pečivo a spařené slupky z brambor z kuchyně. Skořápky rozhodím ve výběhu až začnou nést. Jinak mají trvale k dispozici jemné seno.

26.1.2011 08:45
ovecka

XXX.XXX.171.70

Pozuor na moc kvalitní krmení - čistá směs pro nosnice. Husy jsou citlivé na přemíru živin a vejce se pak špatně líhnou. V přírodě je husa čistý býložravec a na jaře, kdy nesou je zem zamrzlá a těch živin moc není. já krmím 70%oves, 10 pšenice10 ječmen a 10 směs pro nosnice. Na 4 husy 3 velké kelímky od jogurtu denně. Když je přístup k trávě, tak jen dva. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík