Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2011 17:45
pajda1

XXX.XXX.35.142

Mám prosbičku: můžete někdo tipnout, co je to asi za křížence? Koupila jsem ho jako kuře australky a už jsem tady psala, že prodejce byl, mírně řečeno, značně neseriozní. Ze 13 kuřat se dožilo dospělého věku pět, zbytek pošel na různé vady, vzniklé podle veterináře příbuzným křížením - nevyvinuté orgány atd. Jeden dospělý kohoutek je zakrslík, váhy cca 1 kilo, ale krásný co do peří a vybarvení. Bydlí u sousedů a má se k světu - slepičky zvládá líp než velký kohout. Další dva kohouti skončili tak, jak bylo původně zamýšleno, tedy na pekáči, jedna slepička a kouhoutek zůstali u nás. Slepička je černá, větší než hybridky a poměrně mírné povahy, kohout je veliký, větší než faverolák, váhu tipuji určitě přes 3,5 kila, hřbet a krk má hnědý, ocas černý. Je povahově mírný, hodný k lidem, slepice si hlídá, pojímá skvěle všechno - včetně kačen:-) Protože se rozhoduji, co s ním dál, zajímalo by mě, jestli pro něj dělat další ohradu nebo jestli by ho případně někdo nechtěl - kvůli jeho povaze, kdy se opravdu nechá hladit a nosit i od dětí je mi ho líto utratit, ale s dalšími kohouty dohromady ho mít nemůžu.

4.2.2011 17:46
pajda1

XXX.XXX.35.142

Omlouvám se za kvalitu, ale foťáku se kohout bojí, takže je to z mobilu.

4.2.2011 17:47
pajda1

XXX.XXX.35.142

Tak, to je všechno. Ocenila bych jak tipy, s čím je to křížené, tak i případně kdyby nědko měl o kohouta zájem - bydlí kousek od Hustopečí na Moravě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík