Chcel som si vyliahnut doma malé kuriatka,tak som si kúpil najlacnejsiu liahen a tu je vysledok
zohnal som len 21 vajicok a po presvieteni na 7 den som 10 vyhodil a jedno ostalo nevyvynute . kamarad ma upozornil ze nema dobreho kohuta aby som pocital ze hodne vajicok bude cistich . bol som velmi nedockavi a skusil som to aj napriek upozorneniu. teraz som zohnal 20 vajicok ktore maju byt dobre o 14 dni uvidim vysledok
palo1
napsal(a):
zohnal som len 21 vajicok a po presvieteni na 7 den som 10 vyhodil a jedno ostalo nevyvynute . kamarad ma upozornil ze nema dobreho kohuta aby som pocital ze hodne vajicok bude cistich . bol som velmi nedockavi a skusil som to aj napriek upozorneniu. teraz som zohnal 20 vajicok ktore maju byt dobre o 14 dni uvidim vysledok
no prosím,že to nemusí být líhní
Tak teda foto ještě nevičištěné po posledním líhnutí. Na vrchu větrání a termostat
Jo a samozřejmě tam jsou misky s vodou co mají povrch asi 1/3 dna. A tady poslední líhnutí křepelky a slepice
Děkuji za vystavené foto , dovolím si připojit moje fota rozdelané líhně . Snažil sem se o plně automatickou ale nějak nemám moc čas na dokončení no jen vychytat drobnosti . Už sem v ní vloni i lihnul skušebně bažanty pro myslivce . Funguje jak má jen spotřeba energie je dosti vysoká proto asi nahradím žáovky topným kabelem nebo folí .
Detail servomotoru natáčení , spínací hodiny a kolečko regulátoru vlhkosti .
Na zadní straně je pověšenéj ručník do kterého mi čerpadlo z ostřikovačů žene vodu kvůli vlhkosti . Napravo nahoře je regulátor vlhkosti , uprostřed ventilátor který žene vzduch za lednici kteréj cirkuluje do spodní části k žárovkám kde se ohřeje a stoupá v prostoru líhně spět k ventilátoru .
Jěště jeden pohled na držák vajiček , dokončení zabere jěště pár hodin práce . Snad to poslouži někomu jako inspirace .
Nechci Vám radit ale koukam na tomhle obrázku má jedna křepelka roztažené nožičky . Stalo se mi to taky u pár jedinců . Jeden starší skusenější chovatel mi poradil že nesmím používat jako podklad papír protože to na něm klouže a kuřátka se nemužou pevně postavit . Doporučil mi kus koberce anebo nejakej hadr , po pár dnech běhaj jak sportovci . Je škoda přijít o zdravé vylíhnute kuřátka . A piliny a jemné hobliny ne , to pak žerou a je zase jinéj problém . Já už používam jen hadr .
Chovu zdar
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.55
trochu jsem přehlédl princip otáčení, nemohl by jste nám všem to trošku osvětlit?
Tak jednotlivé police jsou vzádu spojené táhlem at se otačej stejně , což je propojené přes rameno na vnější stranu líhně kde to ovláda servomotor připojen na spínací hohiny .
servomotor toči jen 90 st. což je pro tenhle učel porfektní . na dorazech to samo vypne po 6 hodinách natáči na druhou stranu
majo
napsal(a):
Termostat pro terária a akvária ATC-300A
503,- Kč s DPH
Tak se zdá že tam je tenhle ?!
Nechci vám do toho pánové mluvit, ale podívejte se na technická data. Tento typ termostatů není pro líhně příliš vhodný. Jednak se nejedná o termostat proporcionální (tzn. že pokud nastavíte 37,5, vypne až při 37,5 a topení dál topí setrvačností), a jednak má přesnost a hysterezi 1°C !!! To znamená, že v praxi vám tam bude ta teplota celkem dost kolísat... PetrV.
Mám starú liaheň BIOS MIDI na 560 vajec, ktorá má v rodnom liste ešte ČSSR. Mám obavy, že ma už elektronika môže každú chvíľu nechať v štichu. Dala by sa vykuchať stará elektronika a nahradiť niečim novým a spoľahlivým?
A vedel by mi to niekto aj urobiť v Bratislave?
Navrhnite cenu a material.
info8
napsal(a):
Nechci vám do toho pánové mluvit, ale podívejte se na technická data. Tento typ termostatů není pro líhně příliš vhodný. Jednak se nejedná o termostat proporcionální (tzn. že pokud nastavíte 37,5, vypne až při 37,5 a topení dál topí setrvačností), a jednak má přesnost a hysterezi 1°C !!! To znamená, že v praxi vám tam bude ta teplota celkem dost kolísat... PetrV.
Já se taky nechci dohadovat jen se ptal jakéj tam má namontovanéj ?!
A podle foto myslím že je to tenhle je odpovída i cenou .
Né každý je ochotnej dát za profi termostat tisíce
Jen pro imformaci za cenu takového termostatu
prodávaj spoustu druhů líhni . ale
majo
napsal(a):
Já se taky nechci dohadovat jen se ptal jakéj tam má namontovanéj ?!
A podle foto myslím že je to tenhle je odpovída i cenou .
Né každý je ochotnej dát za profi termostat tisíce
Jen pro imformaci za cenu takového termostatu
prodávaj spoustu druhů líhni . ale
A proč tisíce? Nejlevnější proporcionální s přesností 0,1 je za 890,- Kč....
Ano je to ATC . Vím že je to nepřesný ,ale já si líhnu pro radost pár nosnic a na to mi uplně stačí . Vždy dám pár vejec a pokaždé mám velkou uspěšnost. Nechci konkurovat kupovanej líhni, ale za ty prašule na kolik mě vyšla jsem hooodně spokojenej. Jsem panelákovej který se nastěhoval na vesnici a postavil si líheň a lihnu a to mi stačí
chondrodan
napsal(a):
S hygrostatom a cyklovacom na natacanie.
mam od vás dvojtermostat a som sním velmi spokojný.len raz sa mi stalo že sa vypol z nezistených príčin na cca 20 minút a vynuloval nastavenie,ale od vtedy je všetko ok.
ináč určite by som nemenil za svoj starý aj ked bol lacnejší a samozrejme som bol spokojný z rýchlostou zaslania,kedže som potreboval už naložit do liahne
tiež som mal 800sk digitálny termostat,ktorý fungoval asi tak 3 roky v pohode a potom sa rozladil snímač teploty o 1,6 stupna.samozrejme dalšia nevýhoda bola že po výpadku napätia sa sám nenahodil a bolo ho treba zapnúť
ale na obyčajne liahnutie v malom množstve pár kusov,stačí aj z presnostou 0,5,vždy sa vyliahne aspom polovica
kelim
napsal(a):
Ano je to ATC . Vím že je to nepřesný ,ale já si líhnu pro radost pár nosnic a na to mi uplně stačí . Vždy dám pár vejec a pokaždé mám velkou uspěšnost. Nechci konkurovat kupovanej líhni, ale za ty prašule na kolik mě vyšla jsem hooodně spokojenej. Jsem panelákovej který se nastěhoval na vesnici a postavil si líheň a lihnu a to mi stačí
Můžu poprosit o návod? Z fotek to teoreticky chápu, ale jsem jen blondýna a tak by se detailnější popis hodil:o) Mimo termostat mám prakticky vše potřebné doma, termostat bych dala ten co vy nebo pak mě ještě zaujal tento http://www.flajzar.cz/regulace/digitalni-termostat-30-c-az-125-c.htm
a nebo i ten přesný co nabízí na líhních okolo 900,-
Děkuji zula.zluta@gmail.com