asfalt
napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak správně skladovat husí vejce (jaká poloha, teplota, vlhkost) a kdy je husy vrátit, aby mohla začít sedět. jestli má někdo nějáké rady ohledně líhnutí a odchovu češek budu jen rád. Děkuji za reakce :)
já chovám husy české a dělám to takhle když češka snese tak jí ihned vejce seberu skladuji doma na proložce mám vejce naležato a to večer a ráno otáčím o 180 stupnů husy české nenanesou moc vajec me vetšinou nanesou kolem 15 kusu a když začne pouštět prachové peří tak jí tam dám podkladeky a když se rozsedí tak za dva dny ji tam nasadím vejce a musí sedět hlavně kde není hejno aby nebyla neklidná a nebránila furt vejce kdyby neco tak jěště napište pokusím se vám odpovědět
chovatelpepa
napsal(a):
já chovám husy české a dělám to takhle když češka snese tak jí ihned vejce seberu skladuji doma na proložce mám vejce naležato a to večer a ráno otáčím o 180 stupnů husy české nenanesou moc vajec me vetšinou nanesou kolem 15 kusu a když začne pouštět prachové peří tak jí tam dám podkladeky a když se rozsedí tak za dva dny ji tam nasadím vejce a musí sedět hlavně kde není hejno aby nebyla neklidná a nebránila furt vejce kdyby neco tak jěště napište pokusím se vám odpovědět
Dobrý večer, vy skladujete vejce na ležato? Já s tím nemám žádné zkušenosti, ale čekám až mi začne husa snášet a dočetla jsem se tady, že se mají dávat špičkou dolů. Ne jinak. Tak nevím, co si z toho vybrat.
chovatelpepa
napsal(a):
Dobrý večer, vy skladujete vejce na ležato? Já s tím nemám žádné zkušenosti, ale čekám až mi začne husa snášet a dočetla jsem se tady, že se mají dávat špičkou dolů. Ne jinak. Tak nevím, co si z toho vybrat.
Shrnu do jednoho odpověď na minulé dotazy. vejce je možno skladovat na stojato i na ležato. Hlavní je , aby se s nimi pohybovalo a nedošlo k přischnutí žloutku( v jedné poloze). Jestli budou ležet a denně je dvakrát obrátíte o 180° (přes špičku nebo převalíte z ,,břicha na záda" je jedno), nebo stát a budete je naklánět o 45°doleve a doprava, vyjde na stejno.
Loňský houser pokud bude pojímat, by měl zaručit oplozená vejce. Pojímání je znak pohlavní dospělosti. Je možno mu podat do zobáku 1ml selevitu na povzbuzení pohl. funkcí. Dana
Mohu ještě poprosit o radu, čím jste tu horní část pneumatiky uřízli? Martina