Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2011 20:03
asfalt

XXX.XXX.222.218

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak správně skladovat husí vejce (jaká poloha, teplota, vlhkost) a kdy je husy vrátit, aby mohla začít sedět. jestli má někdo nějáké rady ohledně líhnutí a odchovu češek budu jen rád. Děkuji za reakce :):-)

17.2.2011 15:41
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

asfalt napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak správně skladovat husí vejce (jaká poloha, teplota, vlhkost) a kdy je husy vrátit, aby mohla začít sedět. jestli má někdo nějáké rady ohledně líhnutí a odchovu češek budu jen rád. Děkuji za reakce :):-)

já chovám husy české a dělám to takhle když češka snese tak jí ihned vejce seberu skladuji doma na proložce mám vejce naležato a to večer a ráno otáčím o 180 stupnů husy české nenanesou moc vajec me vetšinou nanesou kolem 15 kusu a když začne pouštět prachové peří tak jí tam dám podkladeky a když se rozsedí tak za dva dny ji tam nasadím vejce a musí sedět hlavně kde není hejno aby nebyla neklidná a nebránila furt vejce kdyby neco tak jěště napište pokusím se vám odpovědět

17.2.2011 20:04
asfalt

XXX.XXX.222.218

Děkuji za informace :)... husa mi snesla první vejce a teť dva dny nic tak uvidíme jak to bude dál. Zatím další dotazy nemám, když na něco příjdu časem určitě se ozvu :)...

19.2.2011 17:14
oslik

XXX.XXX.166.61

Zdravím, mohu mít také jeden dotaz?
Jak velké hnízdo by měla mít česká husa? Kdysi jsem viděla fotku, kde husy seděly na hnízdech z pneumatik, může být hnízdo i z ní? Díky za odpověď, Martina.

19.2.2011 21:14
pepina

XXX.XXX.128.126

chovatelpepa napsal(a):
já chovám husy české a dělám to takhle když češka snese tak jí ihned vejce seberu skladuji doma na proložce mám vejce naležato a to večer a ráno otáčím o 180 stupnů husy české nenanesou moc vajec me vetšinou nanesou kolem 15 kusu a když začne pouštět prachové peří tak jí tam dám podkladeky a když se rozsedí tak za dva dny ji tam nasadím vejce a musí sedět hlavně kde není hejno aby nebyla neklidná a nebránila furt vejce kdyby neco tak jěště napište pokusím se vám odpovědět

Dobrý večer, vy skladujete vejce na ležato? Já s tím nemám žádné zkušenosti, ale čekám až mi začne husa snášet a dočetla jsem se tady, že se mají dávat špičkou dolů. Ne jinak. Tak nevím, co si z toho vybrat.smajlík

19.2.2011 21:15
pepina

XXX.XXX.128.126

chovatelpepa napsal(a):

Dobrý večer, vy skladujete vejce na ležato? Já s tím nemám žádné zkušenosti, ale čekám až mi začne husa snášet a dočetla jsem se tady, že se mají dávat špičkou dolů. Ne jinak. Tak nevím, co si z toho vybrat.smajlík

20.2.2011 10:04
borokoz

XXX.XXX.76.221

Dobrý den,já jsem si na podzim (říjen) koupila dvě husy a housera(husa česká).Jedna už začala snášet,druhou už taky pojímá,ale dočetla jsem se ,že houser je pohlavně dospělý až ve dvou letech.Můj má 1rok-mám nějakou naději,že vejce budou oplodněná.?smajlík

20.2.2011 15:12
ovecka

XXX.XXX.26.131

Shrnu do jednoho odpověď na minulé dotazy. vejce je možno skladovat na stojato i na ležato. Hlavní je , aby se s nimi pohybovalo a nedošlo k přischnutí žloutku( v jedné poloze). Jestli budou ležet a denně je dvakrát obrátíte o 180° (přes špičku nebo převalíte z ,,břicha na záda" je jedno), nebo stát a budete je naklánět o 45°doleve a doprava, vyjde na stejno.
Loňský houser pokud bude pojímat, by měl zaručit oplozená vejce. Pojímání je znak pohlavní dospělosti. Je možno mu podat do zobáku 1ml selevitu na povzbuzení pohl. funkcí. Dana

20.2.2011 15:16
ovecka

XXX.XXX.26.131

Ještě k hnízdu z pneumatiky. Také je mám a dobré. Mám pneu od Trabanta, z horní strany je bok odříznutý a je vyplněná slámou. Krásně drží tvar a pěkně izoluje i zespoda. Dana

20.2.2011 17:24
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

ano podlě mě jsou pneumatiky suprové já je také využívám a husy v ních snáší a i sedí na vajíčkach. vajíčka se neskutálí jinám z hnízda protože si v ní může husa udělat důlek pro vajíčka

20.2.2011 18:06
oslik

XXX.XXX.166.61

Mohu ještě poprosit o radu, čím jste tu horní část pneumatiky uřízli? smajlík Martina

20.2.2011 18:25
ovecka

XXX.XXX.26.131

My jsme použili hodně starou pneu, ještě s hadrovou výstuží a manžel to řezal nožem. Ty novější s kovovými vlákny by se musely vzít něčím razantnějším. :-) Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík