Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2011 20:52
ivankadk

XXX.XXX.218.138

Dobry vecer.
Dufam , ze sa tu najde dobra dusa a poradi mi.
Chcem zacat chovat sliepky vsetko je pre ne uz nachystane (kurin, vybeh) aj sliepocky budu ( 6 )ks len akosi neviem co budu zrat , co to mam vlastne kupit.smajlík
Citam , ze zrno , aj zvysky jedla , skrupiny vajicok.

Ale skor by som hladala a potrebovala odpoved , ze kup toto toto zeru a bude dobresmajlík

Velmi pekne dakujem za odpoved. Som dievca z mesta mame zahradu ako slon a nic v nej tak som sa rozhodla , ze tym svojim dietkam nieco vyslachtim, pekny vecr :-)))))))))))))))

12.3.2011 21:04
deko

XXX.XXX.226.66

gratulujem :)

nenapisali ste, ake stare sliepky chcete doniest. ja osobne som zacal s krmenim kompletnou zmesou. sliepky v nej maju vsetko, co potrebuju - prechod do noveho prostredia je fakt narocny. neskor som si nakupil psenicu, kukuricu, sojovy srot, nutrimix, mlety vapenec, grit a masokostnu mucku. tak si teraz kompletnu zmes miesam sam, cena je asi polovicna.

o zlozeni zmesi je toho na nemoderke fakt vela popisaneho.

Michal H.

13.3.2011 06:32
st.toman

XXX.XXX.32.219

ivankadk napsal(a):
Dobry vecer.
Dufam , ze sa tu najde dobra dusa a poradi mi.
Chcem zacat chovat sliepky vsetko je pre ne uz nachystane (kurin, vybeh) aj sliepocky budu ( 6 )ks len akosi neviem co budu zrat , co to mam vlastne kupit.smajlík
Citam , ze zrno , aj zvysky jedla , skrupiny vajicok.

Ale skor by som hladala a potrebovala odpoved , ze kup toto toto zeru a bude dobresmajlík

Velmi pekne dakujem za odpoved. Som dievca z mesta mame zahradu ako slon a nic v nej tak som sa rozhodla , ze tym svojim dietkam nieco vyslachtim, pekny vecr :-)))))))))))))))

Zdravím. Jestli máte k dispozici velkou zahradu, jak píšete, tak těm slepicím, jsou-li dospělé, postačí zrno pšenice , odpady z kuchyně a i trocha směsi N. Vše ostatní si nahledají. Jsou-li to kuřata, tak musíte zjistit na jaké směsi byla odchovávána a tu jim pro začátek dávat a potom samozřejmě přecházet na to celé zrno. Já říkám ,že nejlepší na odchov kuřat a i snášku slepic je pěkná kopička selského hnoje a travnatý výběh. To fungovalo po celé chovatelské generace na statcích a když je možnost, tak to funguje i dnes. Jo a funguje i ekonomika. Určitě těm slepicím nechybí žádné minerálie, žádné živočišné bílkoviny, nehrozí kanibalismus, nehrozí světlé obličeje, křivé nohy či prsty. No a i vajíčka jsou krásně barevná - samo žloutky. Zdraví St. Toman

18.3.2011 21:44
jojo20

XXX.XXX.110.225

Dobrý večer, okrem krmiva by som odporučil k sliepkam aj kohúta kôli poriadku aj oplodneniu vajec.

25.4.2011 18:32
ivankadk

XXX.XXX.218.133

Dobry vecer.
V prvom rade sa chcem pochvalit ako pokracujem v mojom chove.:-)
Moje sliepky (dievcata ):-)) tak ich volam mi pekne zacali niest od minulej nedele v preimere tak 3 vajka.smajlíksmajlík
Ako som pisala su stale vypustene takze zeleneho maju ................................................................
Vcera som sa zacala oberat po kohutikovy a este chcem kupit dalsie 4sl.
V podstate sa z nich celkom tesim a moj syn 2r syn je nadseny ked poviem , ze idemem k pipinkam.

Chcem sa ale opytat. Mozem kupit akeho kolvek kohuta ja vobec neviem smajlíkco je to za plemeno sliepok su take cervenohnede.smajlík
Chcela by som k nim aj ine aby tam bolo medzi nimi viac farieb , mam na mysli sliepku sivu, ciernu.
(Moj muz hovori , ze som typicka zena stale sa pozeram na farby:-)):-)))

Zatial tolko pa-pa

25.4.2011 18:35
ivankadk

XXX.XXX.218.133

A spominana zelen pre doverihodnost:-):-)

25.4.2011 19:03
deko

XXX.XXX.226.66

ja by som povedal, ze su to nejake hybridy vyslachtene na nesenie vajec (mozno dominant, mozno hisex, ktohovie). takze na chov nie su. cize kohuta si mozete k nim zobrat takeho, aky sa vam bude pacit :-)

MIchal H.

Přidejte reakci

Přidat smajlík