Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2011 10:48
radulkav

XXX.XXX.244.234

Zdravím všechny.Nevím jestli se to tu už řešilo,ale nepodařilo se mi nic najít.Můžu slepice nějak podpořit aby kvokali?A kolik slepic na jednoho kohouta?Než mi minulý chov sežrala liška(bestie.furt brousí kolem a myslivci na to kašlou) slepice občas kvokali,ale většinou byli buď vejce čistá,nebo zárodek před líhnutím uhynul.Čím to může být?
U nových slepic zatím nekvokala žádná.Jsou tam i starší slepice,protože jak jsem ty staré pozbyla(ještě 14 dní mi je psi snášeli z okolí,ale lišku nedonesli) sháněla jsem narychlo kde se dalo.Mám teď 15 slepic na jednoho kohouta-stačí to?

28.4.2011 22:01
krenzis

XXX.XXX.255.157

Dobrý večer,
určité metody na rozsezení jsou, ale nevím jestli máte čistokrevné plemeno, nebo snáškové hybridy. S čistokrevných plemen jsou nejspolehlivější kvočny Wyandotky a Hedvábničky. Rozkvokání se většinou vyvolá tím, že slepici dáte do bedny pokud možno s podkladky a zakrýt, aby slepice neutekla. Bedýnku mít konstruovanou tak, aby prostrčila hlavu a mohla se nažrat a napít. Dokonce jsem slyšel od jednoho chovatele, že je dobré namočit pšenici do rumu, ale vyzkoušené to nemám, a ani by jsem to nedoporučoval. Slepice by měla začít kvočet do týdne. Povedlo se mi tak přimět k sezení slepici hedvábničky, kde jsem ji posadil na vajíčka a začala mi spolehlivě kvočet do dvou dnů, ale zkoušel jsem to jen jednou. Co se týče počtu slepic záleží na tom jakého typu plemeno máte . U středně těžkých plemen je poměr 1+10-12, těžká plemena 1+4, lehká plemena 1+12-15. Já osobně mám chovné hejno rodajlendek v poměru 1+10. Snad se Vám podaří slepici rozsedět, v každém případě dejte vědět. Petr

28.4.2011 22:17
mysak

XXX.XXX.46.80

radulkav napsal(a):
Zdravím všechny.Nevím jestli se to tu už řešilo,ale nepodařilo se mi nic najít.Můžu slepice nějak podpořit aby kvokali?A kolik slepic na jednoho kohouta?Než mi minulý chov sežrala liška(bestie.furt brousí kolem a myslivci na to kašlou) slepice občas kvokali,ale většinou byli buď vejce čistá,nebo zárodek před líhnutím uhynul.Čím to může být?
U nových slepic zatím nekvokala žádná.Jsou tam i starší slepice,protože jak jsem ty staré pozbyla(ještě 14 dní mi je psi snášeli z okolí,ale lišku nedonesli) sháněla jsem narychlo kde se dalo.Mám teď 15 slepic na jednoho kohouta-stačí to?

A jaké máte plemeno?

29.4.2011 10:53
radulkav

XXX.XXX.244.234

Já to vybírám spíš podle barev,aby měl syn veselé hejno:-)).Jsou to spíš ti hybridi-hnědé,černé, bílé,kropenaté.Kohout je z chovu domácí všehochuť,jak to na dědině bývá.Nejde mi o nějaké rekordní snášky,ale spíš u nich relaxuju:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík