Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ferencjo

4.5.2011 21:42
ferencjo

XXX.XXX.5.221

ktorá sliepka má lepšiu hlavu?
je lepšia svetlá alebo tmavá? a čo hrebienok

4.5.2011 23:22
ovecka

XXX.XXX.26.131

Zdá se mi, že obě slepičky mají zvednutý trn - vada ?výluková. Dana

5.5.2011 09:31
frikmon

XXX.XXX.77.195

Dobrý den, pošlete více fotek i zvířat celých. Od kud jste, moc se u nás velké vyandotky už nevidí. Souhlasil bych s pánem že jsou mírně zvednuté trny hřebínku jinak obě docela ok a vyrovnané ale těžkou soudit jedna se kouká dopředu. Pokud mi sedene kvočna měl bych zájem o násadová vejce jestli to půjde. Zatím díky a jen si přát ať zdrobnělé wyandotky uplně nezlikvidují ty velké že. Pokud teda dobře vydím a nejsou na fotce šikovně nafocené zdrobnělé:-))

ferencjo

5.5.2011 16:21
ferencjo

XXX.XXX.5.221

ovecka napsal(a):
Zdá se mi, že obě slepičky mají zvednutý trn - vada ?výluková. Dana

je to možné.pridám Ďalšie foto,
Ďakujem.potreboval som to vedieť,
doniesol som do chovu kohúta,ten by mal mať hrebeň v poriadku a čo kresba?
Je lepšia tmavšia alebo svetlá ?

ferencjo

5.5.2011 16:25
ferencjo

XXX.XXX.5.221

pár fotiek.. a dakujem za vyjadrenia

ferencjo

5.5.2011 16:35
ferencjo

XXX.XXX.5.221

ospravedňujem sa za nekvalitné fotky,ale oni sa hýbu D
áno,vyzerá to tak ako hovoríte,že sliepky majú třňový hrebeň.. avšak nemäžem ich zlikvidovať,pretože ľahko sa tu nedajú zohnať ,
vážený pane.ospravedňujem sa,ale tento rok by som nerád predával vajíčka,pretože chcel by som si niečo odchovať , ale tiu nablízku je ešte jeden chovateľ,tak sa ho skúsim opýtať. a som od Rožňavy na Slovensku,
Pekný deň

5.5.2011 17:55
frikmon

XXX.XXX.163.240

Dobrý den, vcelku jde o pěkné kusy barevně vyrovnané. Každopádně žádné zvíře nelikvidovat a odchovávat vždyť máte dnes už skoro vzácnost a já si na vejce či kuřata klidně počkám do příštího roku i déle. Kouhout je zřejmě mladý nemá ještě plně vyvinuté ocasní peří, ramenní letky a sedlový závěs. Kresba je lepší u tmavé slepice a kouhout má taky dobrou kresbu ale světlejší slípka o mnoho nezaostává-bývají mnohem světlejší slepice! Jen se mi zdá že kohouta taky odstává trn a má natržený lalok ale to je asi od bojů a je to jen mechanické poškození jinak je má souměrné( stejně velké a dlouhé). Ještě se mi zdá s fotek že mají ale příliš světlé běháky a na jaře je to docela neobvyklé - snad nemají vápenku. Takové bledé nohy bývají při přepeřování po snážce. Chce to krmiva s karotenoidama např. strouhat mrkev.
Každopádně slušné kusy a na potomstvu uvidíme jak co dědí. Přeju hodě úspěchů!!! Dnes už jsou velké wyndotky opravdu málo vidět a zdrobnělé je těžce válcují. Pěkný den:-)

5.5.2011 22:35
pepina

XXX.XXX.128.126

frikmon napsal(a):
Dobrý den, vcelku jde o pěkné kusy barevně vyrovnané. Každopádně žádné zvíře nelikvidovat a odchovávat vždyť máte dnes už skoro vzácnost a já si na vejce či kuřata klidně počkám do příštího roku i déle. Kouhout je zřejmě mladý nemá ještě plně vyvinuté ocasní peří, ramenní letky a sedlový závěs. Kresba je lepší u tmavé slepice a kouhout má taky dobrou kresbu ale světlejší slípka o mnoho nezaostává-bývají mnohem světlejší slepice! Jen se mi zdá že kohouta taky odstává trn a má natržený lalok ale to je asi od bojů a je to jen mechanické poškození jinak je má souměrné( stejně velké a dlouhé). Ještě se mi zdá s fotek že mají ale příliš světlé běháky a na jaře je to docela neobvyklé - snad nemají vápenku. Takové bledé nohy bývají při přepeřování po snážce. Chce to krmiva s karotenoidama např. strouhat mrkev.
Každopádně slušné kusy a na potomstvu uvidíme jak co dědí. Přeju hodě úspěchů!!! Dnes už jsou velké wyndotky opravdu málo vidět a zdrobnělé je těžce válcují. Pěkný den:-)

Mohla bych se zeptat, proč jsou zdrobnělé lepší? Pravda je, že k sehnání asi moc nebudou, protože se mi nepodařilo nikde žádný inzerát najít. Mám sice jen hybridy, ale po Wyandotkách pokukuji dlouho, ale všude jen zdrobnělé. Tak asi půjdu do zatím do nich.

6.5.2011 08:52
frikmon

XXX.XXX.77.195

Dobrý den, zdrobnělé wyandotky nejsou lepší jako tak třeba užitkově ale mají oblibu v tom že lépe a kompaktněji vypadají, mají mnoho barevných rázů, chovatel může mít více zvířat než velkých atd. Prostě je to trend kdy toto plemeno vede ve zdrobnělé formě jiná zase vedou ve formě veliké. Ale na velké wyandotky by se nemělo zapomínat jako na plemeno s kombinovanou užitkovostí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík